כסף וצרכנות
תושבי אופקים זועמים: "אנחנו אנשים שקופים, לקחנו הלוואות כדי לשרוד"
הוועדה לצמצום פערים חברתיים בפריפריה דיון בנושא 'היעדר ההכרה בתושבי העיר אופקים לאחר אירועי ה-7 באוקטובר. ח"כ כהן: "עומדים על כך שהתושבים יקבלו לפחות את המענק הראשוני שניתן לתושבי שדרות". תושבת העיר: "הנפש שלנו פצועה ומדממת". נציג הביטוח הלאומי: "לא מחפשים לחסוך, קוראים לאזרחים לפנות"
הוועדה לצמצום פערים חברתיים בפריפריה בראשות ח"כ אברהם בצלאל (ש"ס) קיימה דיון בנושא "היעדר ההכרה בתושבי העיר אופקים לאחר אירועי ה-7 באוקטובר". הדיון נערך לבקשת חברי הכנסת אלמוג כהן ונאור שירי בשל העובדה שהמדינה הכירה רשמית רק בתושבים המתגוררים במספר מצומצם של רחובות בעיר.
ח"כ אלמוג כהן (עוצמה יהודית), תושב אופקים אמר בפתח הדיון: "העיר אופקים שכלה 53 מתושביה ונפלה בין הכיסאות. החלוקה לפי רחובות אינה הגיונית. מדובר באירוע גדול וקשה מאוד שכלל המון גופות, המון דם, המון קושי, והניסיון לכמת את זה לאזור או לרדיוס כזה או אחר הוא טעות שגויה מיסודה. אחיי הגיבורים בשדרות קיבלו מתווה של פינוי ושיפוי. הטרור לא ספר קילומטרים כשנכנס. אנחנו עומדים על כך שתושבי אופקים יקבלו לפחות את המענק הראשוני שניתן לתושבי שדרות, שמגיע עד 30,000 שקל לבית אב. זה יכול לעזור במימון טיפולים, לייצב את הבית. יש פה נושא של חיי אדם ואין לנו כוונה לוותר על זה".
(צילום: דוברות הכנסת- נועם מושקוביץ)
ח"כ נאור שירי (יש עתיד): "באופקים היה אירוע מזעזע- התושבים נפגעו, התשתית העירונית נפגעה וגם השירות לתושבים והממשלה צריכה לשים את העיר בראש מעייניה. אחרי שהסתובבתי בעיר בדצמבר ביקשתי שוב ושוב דיונים בוועדות בנושא ובסוף זה קורה לצערי רק לאחר אישור התקציב בוועדת הכספים. הדיון הזה היה צריך להתרחש לפני כדי שנוכל להסתכל לתושבים בעיניים ולהגיד להם ששמנו אותם בראש סדר העדיפויות ומספר הקילומטרים לא מעניין".
בהמשך הדיון פנה ח"כ שירי לתושבי העיר וביקש סליחה על כך ש-5 חודשים אחרי ה-7 באוקטובר, לא קיבלו את ההכרה הראויה מהמדינה. אפרת אוחיון, תושבת העיר הודתה לחברי הכנסת היוזמים ואמרה: "הנפש שלנו כבר חמישה חודשים פצועה ומדממת. אני נלחמת על חוסן נפשי לילדים שלי, על שגרה קיומית. הורידו לנו את כל ההנאות, את כל התקציבים, לילדה שלי אין קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק, אבל אנחנו ב'שגרה'. אנחנו צריכים שמישהו יוריד את המשקפת ויגיד 'אופקים אתם על המפה'. תראו אותנו, אנחנו אנשים שקופים".
עידן שמעון חדידה, תושב אופקים: "ב-7 באוקטובר הייתי 20 שעות בסלון ביתי עם סכין מטבח, כשאשתי, חמותי החולה ובתי בת השנתיים סגורות בחדר ליד ולאורך כל היום שמענו קולות ירי. יום אחרי בצהריים הצלחנו לצאת מהעיר ובמשך חודשים הסתובבנו מנתניה, לאילת.. אתה נווד והתשלומים יורדים כרגיל. איבדתי את העבודה שלי ונכנסנו לבור כלכלי ולקחנו הלוואות של כ-70,000 שקל כדי לשרוד. רק מחר אני ואשתי מקבלים מטפלת בחוסן, אחרי 5 חודשים".
עידן שמעון חדידה, תושב אופקים: "ב-7 באוקטובר הייתי 20 שעות בסלון ביתי עם סכין מטבח, כשאשתי, חמותי החולה ובתי בת השנתיים סגורות בחדר ליד ולאורך כל היום שמענו קולות ירי. יום אחרי בצהריים הצלחנו לצאת מהעיר ובמשך חודשים הסתובבנו מנתניה, לאילת.. אתה נווד והתשלומים יורדים כרגיל. איבדתי את העבודה שלי ונכנסנו לבור כלכלי ולקחנו הלוואות של כ-70,000 שקל כדי לשרוד. רק מחר אני ואשתי מקבלים מטפלת בחוסן, אחרי 5 חודשים".
עו"ד רינת מסד סמולניק, יועמ"שית עיריית אופקים הציגה בפני הוועדה את מפת העיר עליה סומנו האזורים שהוכרו והסבירה מה התרחש ונצפה בכל אזור בעיר: "היכולת שלנו לסייע לתושבים בלי הכרה של המדינה מוגבלת מאוד. תושבים שהחליטו לפנות את עצמם ממשיכים לשלם שכירות, ארנונה, לא זכאים לדחיית תשלומים. בביטוח לאומי אמרו לנו שאנחנו צריכים להגיד תודה שהכירו בנו כי אנחנו לא בטווח של 0-7 ק"מ. לצערי המברק לא הגיע לחמאס. אם הוא היה יודע אולי היה נעצר. הטבח קרה אצלנו בדיוק כמו במקומות אחרים".
טל ישראלי, רפרנטית שלטון מקומי באגף התקציבים במשרד האוצר: "האוצר יזם שתי הקצאות ייעודיות לאופקים של 5 מיליון ש"ח כל אחת, לצרכים הדחופים של הרשות המקומית. בנוסף, אנחנו בעבודת מטה כדי לייצר תכנית המשכית שתיתן מענה לצרכים של תושבי העיר. אנחנו חיים במציאות של מגבלת תקציב ולכל החלטה נדרש להביא מקור תקציבי".
עו"ד שלומי מור מהביטוח הלאומי: "מהנתונים שלנו עולה כי עד כה הוגשו כ-11 אלף תביעות להכרה של תושבי אופקים. 5,500 מתוכן כבר הוכרו, 3,000 עתידים לקבל אישור להכרה במשרד הביטחון, ו-2,000-2,500 עדיין מטופלים. הביטוח הלאומי לא מחפש לחסוך. אנחנו יוצאים בפנייה לכל תושבי אופקים שנפגעו לפנות ולבקש הכרה והם יקבלו את מה שמגיע להם על בסיס מינימום של אישורים שאנחנו צריכים ממעסיקים או מרופא המשפחה". עוד ציין עו"ד מור כי עד היום לא קיבל מיפוי מדויק מהמשטרה של אזורי הלחימה שהיו באופקים ב-7 באוקטובר.
(צילום: דוברות הכנסת- נועם מושקוביץ)
עוד ב-
לסיכום הדיון אמר יו"ר הוועדה ח"כ אברהם בצלאל: "כל מי שהיה באזורי הלחימה צריך לקבל הכרה מיידית ועל שאר התושבים צריך להקל, לבקש כמה שפחות ולבצע כמה שיותר מהר. אני מבקש מעיריית אופקים לעזור לתושבים בהגשת הבקשות לביטוח הלאומי ושאם יש בעיה ספציפית לפנות לוועדה. מסקנות הדיון יגיעו גם למליאת הכנסת, הגיע הזמן שתושבי שדרות ואופקים יהיו על השולחן".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה