תיירות

בשורה אדירה לישראלים: שינוי דרמטי בהנחיות של רשות התעופה האירופאית

מידי שבוע סוכנות הבטיחות האירופאיות מעדכנת את המלצתה בנוגע לטיסות לאזורי המלחמה, כולל לישראל. אומנם כעת היא האריכה את האזהרה עד 27 במאי, אך הסירה את רמת הסיכון של ישראל
מערכת ice | 
ביקורת גבולות אירופה (צילום shutterstock)
כבר חודש עבר מאז נכנסה לתוקף הפסקת האש והשמיים נפתחו. אומנם הפעילות בשדה התעופה בן גוריון טרם חזרה לפעילות מלאה, אך לאט לאט החברות הזרות חוזרות לנתב"ג. אלא שבאירופה לא ממהרים לשוב לישראל וחברות בודדות מהיבשת השכנה נקטו בצעד חיובי שכזה. 
<
סוכנות הבטיחות האירופאית לתעופה (EASA) שאחראית על קבלת ההחלטות בנוגע לטיסות לאזורי מלחמה, פרסמה היום (שלישי) עדכון חדש ומאכזב בנוגע לטיסות לישראל. היא הודיעה על הארכה נוספת של האזהרה והפעם עד ה-27 במאי 2026. הסיבה לכך נובעת ככל הנראה בשל החשש מהסלמה חוזרת וההתפתחויות בימים האחרונים במזרח התיכון. 

המשמעות שעומדת מאחורי ההארכה היא שחברות התעופה האירופאיות, צפויות להמשיך את הקו ולהיצמד לאזהרה ולא לשוב בקרוב לישראל. 
 
בשונה מהעדכונים הקודמים, הסוכנות צירפה כעת גם עדכון חדש שבו פירטה את סעיפי הסיכון והרחיבה את ההמלצות שלה עבור חברות התעופה האירופאיות שלא לטוס למרחב האווירי של איראן, עיראק ולבנון. 

לצד זאת, ישנה אופטימיות קלה בישראל שכן, הסוכנות שינתה את ההגדרה שלה לגבי ישראל, ירדן, איחוד האמירויות, קטאר, עומאן, בחריין, כווית וסעודיה שכעת קובעת כי יש לפעול ב"זהירות מוגברת", לצד ביצוע הערכות שוטפות על רמת הסיכון באזור. 

בסוכנות שבים ומדגישים כי אין מדובר באיסור רשמי אלא בהמלצה בלבד, ועל כל חברת תעופה לקבל החלטה מבוקרת ומקיפה עבור פעילותה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה