ויראלי

גרטה טונברג הפגינה למען שובתי רעב: זה הדבר המפתיע שקרה בהמשך

בהצלחה למשתתפים: הפעילה החברתית ווהאטישמית, שונאת ישראל, גרטה טונברג, הגיעה להפגנה למען שובתי רעב פרו פלסטינים - זה מה שקרה בהמשך | כל הפרטים
מערכת ice | 
גרטה טונברג והמשט לעזה (צילום Israeli Foreign Ministry /X)
משטרה לונדון עצרה את הפעילה השבדית גרטה טונברג, לאחר שהפגינה למען שמונה פעילים מארגון הטרור Palestine Action, שנעצרו בעקבות פעולות מחאה אלימות, ושובתים רעב כבר למעלה מחודש.
מטעם המשטרה נמסר כי טונברג, שהוצגה כצעירה, בת 22, נעצרה לאחר שהפגינה בניגוד לחוק בעד ארגון שהוכרז כארגון טרור. בתיעוד שהופץ ברשתות החברתיות, נראית טונברג יושבת על המדרכה עם שלט שעליו נכתב: "אני תומכת באסירי Palestine Action. אני מתנגדת לרצח עם", ושוטר שלוקח את השלט מידיה דקות טרם מעצרה.
הסרטון פורסם על ידי פעילים מארגון מחאה בשם Prisoners for Palestine protest, המוחים על כליאתם של חברי הארגון. לפי המוחים והפוסט שפרסמו.
טונברג ופעילים נוספים נעצרו סמוך למשרדי חברת הביטוח Aspen Insurance, שלטענת המפגינים מספקת שירותים לחברת ההגנה הישראלית אלביט. במהלך המחאה, שני פעילים אנטי-ישראלים ריססו צבע אדום על חזית המבנה שבו שוכנים משרדי החברה, ולפי דיווחים, גם הם נעצרו.
הפעילים מ- Palestine Action שמבצעים שביתת רעב כבר חודשיים, טוענים כי אם לא ייענו דרישותיהם, הם עלולים למות בכלא. אחותה של טאוטה הוקסה, אחת השובתות רעב, טענה כי היא מתקשה לעמוד וכי השאירה הוראות לרופאים במקרה שתתמוטט ותמות. קמראן אחמד, עצור נוסף, אמר שהוא מפחד למות בכל יום, אך רואה במותו, מוות ששווה את המחיר - למען פלסטין.
Palestine Action הוכרז כארגון טרור על ידי ממשלת בריטניה ביולי השנה, בעקבות סדרת מעשי אלימות ופריצות שנעשו על ידי פעיליו, שהביאו לנזקים בשווי מיליוני דולרים.
כזכור, טונברג, התפרסמה בעקבות מאבקיה למען שינויי אקלים, אך בהמשך הסבה את עיקר פעילותה למאבק נגד ישראל במיוחד מאז פרוץ המלחמה בעזה, והובילה השנה שני משטים פוליטיים לעזה - בעקבות "המצור על עזה", לדבריה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה