מדדים ומחקרים
משרד הבריאות הכריז: פריצת דרך דרמטית בגילוי סרטן הערמונית
פריצת דרך דרמטית בתחום בדיקות הדם לאבחון סרטן הערמונית: משרד הבריאות אישר לשימוש בדיקה חדשה המאפשרת להעריך את הסיכון לנוכחות סרטן אגרסיבי בערמונית ברמת דיוק גבוהה
פריצת דרך דרמטית בתחום בדיקות הדם לאבחון סרטן הערמונית: משרד הבריאות אישר לשימוש בדיקה חדשה המאפשרת להעריך את הסיכון לנוכחות סרטן אגרסיבי בערמונית ברמת דיוק גבוהה. בדיקת הדם החדשה נקראת IsoPSA ומאפשרת לרוב המטופלים, להימנע מביופסיה פולשנית כואבת ומיותרת.
החידוש המשמעותי בבדיקת הדם הזו היא העובדה שטכנולוגיית הפענוח המתקדמת מזהה את השינוי במבנה החלבון הנובע אך ורק מגידול סרטני. תוצאת הבדיקה המדויקת מאפשרת לרופא לקבוע האם מדובר במטופל עם סרטן ערמונית באופן אמין יותר.
עד היום אפשרו בדיקות אחרות לסרטן הערמונית, כולל החדשות שבהן, למדוד רק את השינוי בריכוז חלבון ה-PSA, (לא במבנה כמו הבדיקה החדשה) אשר מושפע מגורמים רבים אחרים שאינם סרטן, כגון הגדלה שפירה של הערמונית, דלקת בדרכי השתן ושימוש בתרופות.
זו הסיבה שבמקרים רבים התקבלו בביופסיה שנערכה בעקבות בדיקות אחרות, תשובות שרק נחשדו כסרטן אך היו ללא משמעות קלינית. כך למשל מתוך מיליון ביופסיות בארצות הברית רק 250 אלף התגלו כסרטן, כלומר 75% מהבדיקות יצאו שליליות ולכן יתכן שהיו מיותרות.
יעילות ואמינות הבדיקה החדשה הוכחו לאחרונה במחקר קליני בינלאומי מוצלח שנערך במספר רב של מרכזים רפואיים מובילים בעולם. החלק הישראלי במחקר התקיים במערך לאורולוגיה, במרכז הרפואי רבין - בלינסון בראשותו של פרופ' ג'ק בניאל. בעקבות כך נערך מחקר קליני נוסף במרכז הרפואי המוביל Cleveland Clinic עם הבדיקה החדשה שכלל 900 מטופלים, ממנו עלה כי ב - 66% מהמקרים, הרופאים שינו את המלצתם המקורית (שהתבססה רק על רמת PSA ונתונים קליניים נוספים) לאחר שראו את תוצאת בדיקת ה-IsoPSA.
לא פחות חשוב מכך, השימוש בבדיקה הביא להפחתה של 55% במספר הביופסיות שבוצעו בפועל. המשמעות היא שתוצאת הבדיקה החדשה מהווה כלי משמעותי ביותר לרופא המטפל המאפשר להעריך את הסיכון בצורה מושכלת ומדויקת יותר ולחסוך למטופל במקרים רבים ביופסיה פולשנית, כואבת ומיותרת.
פרופ' עופר נתיב מומחה לכירורגיה אורולוגית, מרצה בפקולטה לרפואה של הטכניון ולשעבר מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי בני ציון בחיפה, אשר משמש כיועץ מדעי לבדיקה בישראל, הסביר: "בדיקת הדם היא חידוש דרמטי המאפשר לנו כרופאים לאבחן באופן מדויק יותר את סרטן הערמונית אשר מהווה את סוג הסרטן השכיח ביותר בגברים בישראל".
עוד ב-
נתיב הוסיף: "חשוב לנו לספק למטופלים שלנו את הבדיקה המתקדמת ביותר שעולם המדע פיתח, אשר הוכיחה אמינות במחקרים קליניים במטרה למנוע ביופסיות מיותרות של מקרים ללא גידול או גילוי של ממאירויות שאין להן משמעות קלינית. המשמעות היא שהודות לפיענוח של הבדיקה החדשה, אנחנו יכולים לשלוח לביופסיה רק את מי שנמצא בסיכון ממשי לסרטן ערמונית אגרסיבי".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(6):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
5.ומה עם בדיקות לסרטן השחלות??ומה עם סרטן השד?? 11/2022/02הגב לתגובה זו0 0תעשו מחקר על סרטן השחלות שהורג כל שנה מאות אימהות צעירות!סגור
-
4.האם זאות בדיקת דם שניקראת score 4k שנעשית בארה"ב? (ל"ת)יצחק 11/2022/01הגב לתגובה זו4 0סגור
-
3.ל1 ו 2 אין לכם מושכ !!!ד"ר אבינועם פרקיר 11/2022/01הגב לתגובה זו2 0הבדיקה היא גם מצילת חיים וגם מונעת פרוצדורות פולשניות,כואבות וברוב המקרים מיותרות . לכו תחקרו ולא סתם תגיבו כמו אדיוטים ובורים מושלמים .סגור
-
2.שקרניםשקרנים 10/2022/31הגב לתגובה זו0 2הורגים ילדים עם חיסונים, מצנזרים את האמת על נפגעים. רוצחים!סגור
-
1.בושה. הונאה. פרסומת במסווה כתבה על פריצת דרךעדי ויובי 10/2022/31הגב לתגובה זו2 2בסוף התברר שזה פרסומת. איזו נבזות. עם האתר הזה "ומי שיפרסם כך) אני סיימתי! במקרה אני עוסק בנושא ואין פריצת דרך. לפני 15 שנים סברו שניתן לגלות בסבירות של עד 70 אחוז. מאז אין שינוי (עד 70 זה גם 60 ו 50)סגור
-
ניראה. אותה גברת בשינוי אדרתבני 11/2022/02הגב לתגובה זו0 0ניראה כתבה של הטעיה של האנשים אצלי היה פי אס אי 16 בלי תופעות לואי עם גידול סרטני לכל גבר סימנים אחרים ואי אפשר לעשות הכללותסגור