נדל"ן ותשתיות

בית חולים חדש יוקם בישראל: זו העיר בה יוקם בקרוב

הרחבה ושיפור השירותים הגריאטריים, המשך שיפור המענים בתחום בריאות הנפש והתמיכה במרכזי החוסן, קידום הקמת ביה״ח באר שבע, הסדר התחשבנות חדש בין בתי החולים לקופות החולים וקידום מיגון בתי חולים. כך נראה סיכום תקציבי בעניין משרד ומערכת הבריאות לשנת 2026

מערכת ice | 
אסותא באר שבע (צילום אסותא באר שבע)
משרדי הבריאות והאוצר הגיעו לסיכום תקציבי בעניין משרד ומערכת הבריאות לשנת 2026. סיכום זה כולל שורה של שינויים ושיפורים אשר יישומם במערכת הבריאות יחל בשנה הקרובה.
 
כחלק מהסיכום התקציבי נקבע, כי משרדי הבריאות והאוצר יקדמו תוכנית לשיפור איכות השירות והרחבת הזמינות לשירותים במשק הגריאטרי ובכלל זה הרחבת מספר המיטות הגריאטריות בישראל ושיפור השיקום הגריאטרי. לצורך מימוש תכנית זו יתווספו 200 מיליון שקל בשנה. 
 
כמו כן, סוכם על הסדר ההתחשבנות חדש בין בתי חולים לבין קופות חולים: מאות מיליוני ש״ח יוקצו לטובת קידום ההסדר התחשבנות חדש (קאפינג) שמטרתו שמירת היציבות של כלל הגופים במערכת ושיפור התמריצים הכלכליים הפועלים עליהם במטרה לשפר את שירותי האשפוז לאזרחים. המודל יכלול אסדרה של תחום אשפוזי הבית האקוטיים במטרה להרחיב את הפעילות בתחום זה על ידי בתי החולים וכן המשך של מודל שיפור איכות הטיפול במחלקות הפנימיות.
 
בהמשך להחלטות הממשלה בדבר הקמת בי"ח חדש בבאר שבע, סיכמו משרדי הבריאות והאוצר על מתווה ותקציבים המיועדים לטובת תכנון בית החולים, בשיתוף קופות החולים מאוחדת ולאומית כבעלי בית החולים וחברת פרס נציגתן, וכן בשיתוף המפעילה של בית החולים – חברת שיבא נגב בבעלות בית החולים שיבא.
 
ההסכם כולל גם הקצאת כ-200 מיליוני שקלים, בשנת 2026, לטובת קידום פרויקטים חדשים למיגון במערכת הבריאות. גם בתחום בריאות הנפש הושגו מספר סיכומים חשובים: מתן תוספת של כ-100 תקנים חדשים לנושאים הבאים ובהם פתיחה של מחלקות "סוטריה" חדשות בבתי חולים פסיכיאטריים ותקנים לפסיכולוגים בשירות הציבורי לקליטת כוח אדם נוסף והגדלת היקפי משרה, בהתאם להסכם הקיבוצי החדש.  

עוד הוסכם על תוספת של 47 מיליוני שקלים לטובת הרחבת המענים בתחומים השונים בבריאות הנפש ובכללם מענה לתחום האובדנות והמשך חיזוק מרכזי החוסן. בנוסף, הוחלט על אסדרה של טיפולים באומנות והכללתם במסגרת סל הבריאות - וזאת בעלות של כ-76 מיליוני שקלים. 
 
לטובת שימור והרחבת היקף ומגוון הניסויים הקליניים המבוצעים במערכת הבריאות הציבורית בישראל, סיכמו המשרדים על הקצאת 25 מיליוני שקל כדי לבצע שינוי רגולטורי של אסדרת הניסויים לצד פיתוח תשתיות תומכות. כמו כן, כדי לקדם מספר מהלכים מקבילים בתחומי הרפואה המונעת, הוקצו 55 מיליוני שקלים ו-22 תקנים, ואלה ישמשו להתמודדות עם תופעת ההשמנה ולקידום תוכנית למניעת ומיגור עישון לצד העלאת שיעור המס האפקטיבי על סיגריות אלקטרוניות. 
 
בתחום כוח האדם סוכם על קידום תוכנית לקליטת 77 אחיות מומחיות במגוון תחומים במערכת הבריאות. כמו כן הוקצו 35 תקני מקצועות הבריאות לצורך תגבור השירותים בתחומים הרלוונטיים ולטובת הגדלות משרה בבתי החולים. המשרדים עיגנו בסיכום התקציבי גם את התוספת של 100 מיליוני שקלים לתקציב ועדת "סל התרופות" לשנת 2026 ויפעלו ליישום החלטת הממשלה בנושא ההשתתפויות העצמיות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה