מינויים

אחרי 6 שנים - מנכ"לית נשיאות המגזר העסקי עוזבת: זו המחליפה

נשיאות המגזר העסקי הודיעה על החלטתה למנות את עו"ד לירון בנדק לתפקיד מנכ"לית הארגון. בנדק תיכנס לנעליה של הגר יהב, שכינה בתפקיד הבכיר במשך 6 השנים האחרונות | כל הפרטים
מערכת ice | 
מינויים-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
נשיאות המגזר העסקי הודיעה על מינויה של עו"ד לירון בנדק לתפקיד מנכ"לית הארגון. בנדק תחליף בתפקידה את הגר יהב שכיהנה בתפקיד במשך 6 השנים האחרונות. במסגרת תפקידה, תעמוד לירון בראש הגוף המרכזי המייצג את המעסיקים והחברות הגדולות בישראל מול מקבלי ההחלטות.
עם כניסתה לתפקיד, צפויה בנדק להמשיך ולחזק את מעמדה של נשיאות המגזר העסקי כגורם מוביל בעיצוב המדיניות הכלכלית בישראל. האסטרטגיה שתוביל תתמקד בהפחתת הנטל הרגולטורי, בהסרת חסמים לצמיחה ובקידום רפורמות שיבטיחו את חוסנו של המגזר העסקי כמנוע הצמיחה המרכזי של המשק. זאת, תוך העמקת הקשר בין צרכי השטח של המעסיקים לבין תהליכי קבלת ההחלטות בממשלה ובכנסת.
בנדק מביאה עמה ניסיון מקצועי רחב בזירה המשפטית, הציבורית והרגולטורית. במהלך 5 השנים האחרונות כיהנה כיועצת המשפטית וסמנכ"לית הרגולציה של נשיאות המגזר העסקי והתאחדות האיכרים, והובילה שורה של מהלכים אסטרטגיים מול משרדי הממשלה והכנסת, תוך ניהול ממשקים מורכבים וקידום יוזמות לחיזוק פעילות המגזר העסקי.
במסגרת פעילותה, הייתה שותפה מרכזית בגיבוש עמדות הארגון בנושאים כלכליים וחברתיים, והובילה תהליכים להפחתת חסמים בירוקרטיים ושיפור תנאי הפעילות של המעסיקים במשק, לצד ליווי תהליכי חקיקה והשפעה על מדיניות ציבורית, תוך יצירת שיתופי פעולה עם גופים ממשלתיים וציבוריים.
טרם הצטרפותה לנשיאות, צברה בנדק ניסיון של למעלה מעשור בליטיגציה מסחרית בינלאומית במשרד עורכי הדין גולדפרב זליגמן, מהמשרדים הבולטים בישראל. בנוסף, מכהנת בנדק כחברה במועצת הביטוח הלאומי, תפקיד ציבורי הכולל עיסוק בסוגיות חברתיות-כלכליות רחבות והשפעה על מדיניות שוק העבודה ויחסי עובד-מעסיק.
דובי אמיתי, יו"ר נשיאות המגזר העסקי, מסר: ״אני מבקש להודות להגר על שש שנות כהונה מסורות, מקצועיות ומשמעותיות, במהלכן הובילה להישגים חשובים עבור המגזר העסקי וחיזקה את מעמדו בעיצוב המדיניות הכלכלית בישראל. הגר הותירה חותם עמוק של עשייה, אחריות ושותפות אמת עם כלל הגורמים. אני מברך את עו״ד לירון בנדק עם כניסתה לתפקיד ומאחל לה הצלחה רבה. 
לירון מביאה עמה ניסיון עשיר, היכרות עמוקה עם פעילות הנשיאות ויכולות מוכחות בזירה הרגולטורית והציבורית. אין לי ספק כי תחת הנהגתה תמשיך הנשיאות להוביל קו משפיע ולפעול בנחישות לחיזוק המגזר העסקי. במבט קדימה, אנו ניצבים בפני תקופה מורכבת אך גם רבת הזדמנויות. אני צופה כי לירון תדע להוביל מהלכים תומכי צמיחה, תעמיק את שיתוף הפעולה עם מקבלי ההחלטות ותחזק את תרומתו של המגזר העסקי לכלכלה ולחברה בישראל״.

בתמונה: עו"ד לירון בנדק, מנכ"לית נשיאות המגזר העסקי הנכנסת. (צילום: עוז שכטר)
הגר יהב, מנכ"לית נשיאות המגזר העסקי היוצאת: "אחרי שש שנים גדושות בעשייה, ודווקא בעת הזו, כשהמשק הישראלי ניצב בפני אתגרים משמעותיים, אני בוחרת לסיים את פרק כהונתי בתחושת שליחות גדולה.
מבקשת להודות מקרב לב ליו"ר הנשיאות, דובי אמיתי, על השותפות האמיצה, על הגיבוי המלא ועל המנהיגות השקולה והנחושה שהוביל  למען המעסיקים בישראל. תודה עמוקה נתונה גם לראשי הארגונים כולם השותפות המקצועית והאישית איתכם הייתה עבורי השראה יומיומית, ויחד הצלחנו לבסס את מעמדה של נשיאות המגזר העסקי כעמוד השדרה האיתן של הכלכלה הישראלית. אני מתרגשת לצאת כעת לדרך חדשה בתחום התחבורה ובטוחה שגם שם יהיו הישגים משמעותיים לענף״.
עו"ד לירון בנדק, מנכ"לית נשיאות המגזר העסקי הנכנסת: "אני מקבלת עליי את המינוי בתחושת אחריות גדולה, דווקא בעת הזו שבה המשק הישראלי עומד בפני אתגרים חסרי תקדים. המשימה המרכזית שלנו בנשיאות היא להבטיח שהמגזר העסקי יישאר הקטר שמוביל את המדינה, לא רק בצמיחה, אלא גם בחוסן הלאומי. בכוונתי לפעול להסרת חסמים בירוקרטיים ולקידום מדיניות שתאפשר לעסקים בישראל לא רק לשרוד את התקופה, אלא לפרוץ קדימה, להגדיל את הפריון ולהוות עוגן של יציבות בתוך אי-הוודאות הכלכלית והביטחונית".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה