דעות
מי ומה הוא ה- QR? הכירו את הקוד הכי כייפי בסביבה
זה נראה כמו קוביה משונה בשחור לבן אבל למעשה מדובר בברקוד שמאפשר לקשר כל דבר בסביבה שלכם לאינטרנט. מורד שטרן מסביר על מה המהומה
בתקופה האחרונה מסתובב באאאז חדשה באוויר. עדיין לא כולם נחשפו, או מבינים בדיוק למה בדיוק מילת הבאאאז הזו מתכוונת, אז הנה הזדמנות נהדרת ליישר קו עם טרנד מגניב הזה שכדאי, וכיף, להכיר.
מדובר במונח קוד קיו.אר (QR Code) המתייחס בסך הכול לקוד ריבועי בצבעי שחור ולבן. את הקוד הזה כל אחד יכול ליצור לבד, והכי חשוב בחינם. (נסו כאן) . כל בעל סמארטפון יכול לצלם את הקוד בעזרת אפליקציה ייעודית ולפענח את הקוד. פענוח הקוד פירושו: זיהוי הטקסט שמאחורי הקוד, המספר או, ופה גם טמון הפוטנציאל הגדול - מעבר לקישור שהקוד שומר.
כמו שלל המוצרים בסופר, שעליהם כבר התרגלנו לראות ברקוד, כך מאפשר קוד הקיו.אר לקשר כל דבר סביבנו לאינטרנט. כשאני כותב \"כל דבר\" אני אכן מתכוון לכל דבר. רק בחודש האחרון החליט אדם לקעקע על עצמו קוד קיואר על הגוף ואדם אחר החליט להציג קוד שכזה על המצבה של אמו ולקשר את המבקרים אותה לאתר לזכרה.
השימוש בקוד הזה הולך והופך יותר ויותר נפוץ בגלל שלוש סיבות טובות:
1.הסמארטפונים הולכים ונהיים נפוצים יותר: כל סארטפון שכזה כולל במפרט שלו מצלמה שיכולה לסרוק את הקוד ואפליקציה שיודעת לפענח את הקוד. רוב האפליקציות שיודעות לפענח את הקוד הן חינמיות להורדה, וקיימות עבור כל מערכות ההפעלה הסלולאריות.
2.הרצון לגשר על הפער בין העולם הווירטואלי למציאות: בעוד העולם הווירטואלי הופך לשטח פעולה נהדר עבור חברות וארגונים (בהקשר ישיר לפריחת הרשתות החברתיות), שימוש מושכל בקוד הזה יאפשר הרחבה והגדלה של השפעת המותג בדרכים חדשות ויצירתיות, לא רק כאשר הגולש נמצא מול מסך המחשב, אלא גם כאשר הוא הולך ברחוב.
3.המימוש של הקוד הזה הוא זול וקל להפליא: כל אחד יכול להפיק עבור עצמו קוד כזה בחינם, כל אחד יכול להדפיס אותו ו...זהו. נסו בעצמכם, זה באמת כיף.
שימוש מושכל ומתוחכם יותר בקוד הזה גם יאפשר לבעליו לעקוב אחרי מספר הפעמים שהקוד נסרק, לשנות את הכתובת אליה מפנה הקוד (מבלי לשנות את הקוד עצמו, שלעיתים קרובות לא יהיה ניתן לשינוי כי הוא יוצג כפרינט), ואפילו ליצור קוד קיו.אר אחד עבור אפליקציה שיצר ל-2 מערכות הפעלה סלולריות שונות (אנדרואיד או אייפון) כאשר הסריקה של הקוד תוביל את המשתמש לחנות האפליקציות המתאימה למכשיר האישי שלו לפי זיהוי אוטומאטי.
כמו בהרבה תחומים, מילת המפתח היא יצירתיות. קוד הקיו.אר מאפשר לנו להשתמש בו במגוון דרכים שונות וכמו תמיד ככל שהיצירתיות תהיה גבוהה יותר ובעלת ערך גבוה יותר, כך השימוש בקוד יהיה מוצלח ואפקטיבי יותר.
אם כבר רצתם ליצור קוד כזה משלכם ועכשיו אתם מחפשים רעיונות איפה אתם יכולים להציג את הקוד הזה, תעיפו מבט בסרטון הבא שמציג 37 דוגמאות לתצוגות שונות של הקוד. לצפיה בסרט לחצו כאן.
מורד שטרן הוא בעל הבלוג הטכנולוגי Usability Talking
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.ממש סקופ !! אתם באיחור של חצי שנה ... (ל"ת)יואב 07/2011/24הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.עדיף לתפוס את הג'וקיוסי 07/2011/24הגב לתגובה זו0 0ולא לקרוא את האדם המשעמם הזהסגור