תקשורת ומדיה

גיא פלג נגד נתניהו: "לא מחמיץ הזדמנות להסית וללבות שנאה"

ראש הממשלה פרסם סרטון ברשתות והביע ביקורת על החלטת ראש המוסד דדי ברנע לשגר מכתב ליועמ"שית ולהביע התנגדות למינוי האלוף רומן גופמן כמחליפו. גיא פלג תקף את נתניהו: "הוא לא מחמיץ הזדמנות להסית"
מערכת ice |  2
גיא פלג ובנימין נתניהו (צילום shutterstock, מסך קשת 12, Yonatan Sindel/Flash90)

ראש הממשלה בנימין נתניהו נזף בראש המוסד דדי ברנע, זאת לאחר שגילה כי האחרון שיגר מכתב סודי ליועמ"שית גלי בהרב מיארה ובו הביע את התנגדותו למינוי האלוף רומן גופמן למחליפו. תמלולים מהשיחה הטלפונית שהתקיימה בין ראש הממשלה נתניהו לבין דדי ברנע נחשפו לראשונה בערוץ I24NEWS. 

לטענת נתניהו, ברנע "חרג מסמכות" במכתב ששלח ליועצת המשפטית לממשלה, שהיווה המשך לעדותו נגד המינוי בוועדת גרוניס. ברנע ציין מצידו כי הדברים לא שונים ממה שכבר אמר בעבר, והוא הביא אותם בפני היועמ"שית גלי בהרב מיארה כי ביקש להביע את עמדתו בפני השופטים.
לאחר מכן, דאג רה"מ נתניהו לפרסם סרטון ברשתות החברתיות ולהביע את התנגדותו למהלך של ראש המוסד דדי ברנע. "מי שממנה את ראש המוסד זה רק ראש הממשלה. המוסד והשב"כ כפופים ישירות לראש הממשלה, על פי חוק. ראש הממשלה הוא זה שממנה את מי שעומדים בראשם. לא היועצת המשפטית, לא בג"ץ, לא התקשורת. האלוף רומן גופמן לוחם גיבור, הוא עז נפש. הוא מהמפקדים המבצעיים המוערכים ביותר בצבא ההגנה לישראל", כך הבהיר נתניהו. 
 



לבסוף, התייחס ראש הממשלה להתנגדויות של בכירים במערכת המשפט ולמכתבו של דדי ברנע ליועצת המשפטית לממשלה, וכן ככל הנראה לביקורת של התקשורת הישראלית על המינוי הבכיר. 

"למה הם מנסים לפסול אותו? כי הוא לא מהקליקה? בגלל שרומן עלה מברית המועצות? בגלל שיקולים פוליטיים? בגלל שהוא היה המזכיר הצבאי שלי? רומן נבחר על ידי, ראש הממשלה, להיות ראש המוסד הבא של מדינת ישראל והוא יוביל את המוסד מחיל אל חיל". 
גיא פלג, כתב המשפט של חדשות 12, התייחס לסרטון שפרסם ראש הממשלה ברשתות החברתיות ותקף אותו בחריפות. בציוץ שפרסם אמש (שני) בחשבון ה-X שלו, כתב פלג: "גם הערב הוא לא מחמיץ הזדמנות להסית. לשסע איש באחיו. ללבות שנאה. הוא יודע גם יודע, שיש טעמים של ממש להתנגד למינוי של גופמן לראשות המוסד, אבל בסרטון ששחרר , הוא מעז לטעון שייתכן וההתנגדות למינוי  קשורה למוצאו, לעובדת היותו עולה".

(צילום: guypch2news@)

תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    גמבו אתה המניפולטור הכי גדול בתישקורת ,אתה מדדבר על ליב
    יהושפט 05/2026/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דמבו אתה המסית הלאומי ,הסתתה נגד כח 100 ,אתה האיש הכי בזוי ודנוא במדינה ,מניפולטור בשקל,
    סגור
  • 1.
    שיא הרע
    נ פתלי 05/2026/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הכתבות וההתפרציות מכל המומחים והנאורים ויודעי סוד נגד כל מנוי שראש הממשלה ממנה עבורם זה פסול מראשבואו ותמרו לי מי המסית ומי המפיץ שנאה
    סגור