בארץ

מנצח הריאליטי של קשת זוכה לכבוד ענק: ישיא משואה בעצמאות

השרה מירי רגב בחרה את איש העסקים רוני אינסהאז פרשהד, יליד איראן, בעלי רשת ההנעלה SCOOP ומי שהתפרסם כזוכה בגמר הריאליטי "הבוגדים", להשיא משואה בהר הרצל ביום העצמאות
מערכת ice |  10
רוני אינסאז (צילום אסף לוי)
השרה מירי רגב, הממונה על אירועי שנת ה-78 למדינת ישראל, הודיעה היום (חמישי) לאיש העסקים רוני אינסהאז פרשהד, כי נבחר להצגת משואה בהר הרצל ביום העצמאות. הבחירה נעשתה מקרב מומלצי הוועדה הציבורית המייעצת, במסגרת טקס הדלקת המשואות שיתקיים השנה בסימן "עוצמות של התחדשות".
רוני אינסהאז פרשהד נולד וגדל בטהרן. בשל מרחקו של בית הספר היהודי ממקום מגוריו, הוא למד בבית ספר מוסלמי וכבגיל 18 גויס לצבא האיראני. לאחר תקופת הטירונות שובץ לשירות בבית המשפט בטהרן. הוא הצליח להתקדם לתפקידים רגישים, עד שהפך לעוזר לחוקרים ולשופטים בכירים. במקביל ומתוך תחושת אחריות עמוקה הוא פעל בסתר לסייע ליהודים שנקלעו למצוקה מול הרשויות, והצליח לחלץ רבים מהם באמצעות תושייה, תחבולה ואומץ לב. בשנת '97 עלה ארצה ויחד עם אחיו הקים שורה של מיזמים עסקיים מצליחים.
השרה רגב ציינה: "סיפורו של רוני מייצג את המורשת הענפה של יהודי איראן ואת כמיהתם העמוקה והמוצדקת לחופש. דווקא בתקופה שבה מדינת ישראל מכה קשות יחד עם ארה"ב באיראן כדי להסיר את האיום הקיומי המונח על צווארנו אני גאה לבחור ברוני שמייצג את הרבות והרבים שפעלו בתעוזה ובתחכום להצלת אחינו היהודים באיראן גם במחיר של סיכון חייהם. ולכל מי שבוחרים גם היום לקחת אחריות, לסייע, ולחזק את הרוח והערבות ההדדית של העם היהודי".
בריאיון ל-ICE בספטמבר 2025 סיפר אינסהאז על מסלול חייו המורכב: “גדלתי באיראן, ובגיל צעיר מצאתי את עצמי בתוך המערכת הכי קשוחה שיש, משמרות המהפכה. הייתי חלק מהמערכת המשפטית, עבדתי עם שופט בכיר וקיבלתי לידיים תיקים של רצח ועניינים ביטחוניים. כיהודי, זה היה סיכון יומיומי.
"כל יום ידעתי שאני הולך על חבל דק. באותה תקופה גם יצא לי לעזור ליהודים שנעצרו בניסיון לברוח מהמדינה, העלמתי תיקים, דאגתי להקלות. יש מי שקראו לי ‘השינדלר של יהודי טהרן’. בשבילי זה היה פשוט לעשות את הדבר הנכון. החוויה הזו עיצבה אותי, לדעת שאין דבר כזה לוותר, אפילו מול מציאות כמעט בלתי אפשרית", סיפר.
תגובות לכתבה(10):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    משיאי המשואות השנה הם מטעם ללא כבוד.
    ח.ע. 04/2026/11
    הגב לתגובה זו
    1 1
    אפילו טליק היא עבד של רודן.לא סייעה ולא שיתפה פעולה עם משפחות חטופים אבל קטפה משואה.לעינת צנגאוקר מגיע על מאבקה העיקש והמתמיד.שלא להזכיר את הירשמו.כל מילה מיותרת לגביו.
    סגור
  • 8.
    בטח קנה אות בזוג נעלי עקב.נעליים קונים מהר (ל"ת)
    וגרב(רגב)לא חסר 04/2026/11
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 7.
    ריקבון.
    פינחס. 04/2026/11
    הגב לתגובה זו
    3 1
    בנוסף לאלה שהזכרתי, בצחוק, כמובן, יש לי עוד "מועמדים" להציע לריקבון, אחרי שבחרה ב... טבח ובשחקנית לא מוערכת. ביאיר נתניהו. ברב של שכונת מאה שערים. ריקבון כבר תשכנע אותו, (בכספים). שוטר שהיכה הכי פחות אזרחים. הסנדלר הוותיק בשירה של ריבקה זוהר. אולי אף אותה. אבו טאבלה. מלכת יופי של ישראל, רק אם היא בת 85+ נהג אגד שפחות מאחר מאחרים, את זה כבר הזכרתי. חד עצמאות שמח ושקט לכולנו.
    סגור
  • 6.
    השרה רגב נכנסת לגוגל ומשם בוחרת מדליקי
    צנן 04/2026/11
    הגב לתגובה זו
    4 1
    משואה. בכלל מדליקי משואה לא אמורים להיבחר על ידי הממשלה אלא רק על ידי ועדה חברתית בלתי תלויה, לכן מדליקי משואה הם לקקני השלטון.
    סגור
  • 5.
    אוי הברוך ןוס סי דוס וייזמיר איכגישאפט אפס (ל"ת)
    דני 04/2026/11
    הגב לתגובה זו
    2 3
    סגור
  • 4.
    משואה
    אזרח שומר חוק 04/2026/11
    הגב לתגובה זו
    2 1
    הירקן אצלי בשכונה נתן 2 קילו ירקות חינם ומגיע לו גם להדליק משואה.השנה זה נהיה בדיחה כל הטקס הזה.תחפשו בחור בשם משה טורזמן מבעלי חברת ספרטא ספא שהכים את "מכת אש" וכל ערב מעלה קיטרינג לחיילים בכל נקודת לחימה.וברמה של 10 כוכבים.זה איש שמגיע לו את כל הכבוד ועוד דבר חשוב הוא קצין ולוחם במילואים. שמחתי לעזור.
    סגור
  • 3.
    בשנה הבאה בע"ה
    ז. רג 04/2026/11
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לא תכהן יותר ממשלת המחדל המושחתת נזו ותימנע מאיתנו ההזנייה המתמשכת של טקס המשואות. אבל אם חו"ח לא, אז מי שידליק בפעם הבאה יהיה איזה נציג אחר מתרבות הטראש, אולי זוכה ה "אח הגדול" ובלבד שהוא מתמסר לחסדיה של הבהמה, יו"ר ועדת הקישוט עם הלשון הארוכה והחומה. אני הייתי צופה בטקס הזה בעבר, לא עוד. בעיני זה לא שונה ממצעדי הרהב של הצבא בצפון קוריאה לכבוד ה"מנהיג הדגול".
    סגור
  • 2.
    למה לא לנמק את בחירתו מדום היותו ליכודניק?!
    אדם 04/2026/10
    הגב לתגובה זו
    6 2
    לא מבין מהי תרומתו הגדולה והמיוחדת חיברה ולמדינה?
    סגור
  • 1.
    על מה בדיוק הוא קיבל את הזכות הזאת
    נו באמת 04/2026/10
    הגב לתגובה זו
    6 3
    מה הוא עשה ותרם למדינה חוץ מהיותו פליט ריאלטי? השנה הנבחרים ממש הזויים,כמו השף אסף גרניט,נגמרו הגיבורים,המתנדבים,אנשי המדע,הספרות וכו?
    סגור
  • תקרא את הכתבה ותבין (ל"ת)
    גל 04/2026/11
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור