בארץ

נתניהו בהצהרה מוקלטת: "המערכה לא תמה, האויבים מנסים להשתקם"

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר הערב בהצהרה לתקשורת: "יש עדיין אתגרים ביטחוניים גדולים מאוד לפנינו. חלק מאויבינו מנסים להשתקם כדי לתקוף אותנו שוב"
דסק חדשות | 
בנימין נתניהו (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג)
ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר הערב (ראשון) הצהרה מוקלטת לתקשורת, על רקע העסקה שנחתמה לסיום המלחמה, ולקראת שחרור החטופים הצפוי מחר בבוקר.
"זהו ערב מרגש. ערב של דמעות, ערב של שמחה", פתח ואמר נתניהו, "כי מחר ישובו בנים לגבולם. זה אירוע היסטורי שמוהל עצב על שחרור מרצחים - ושמחה על השבת חטופים. זה אירוע היסטורי שהיו כאלה שלא האמינו שיקרה. אבל הלוחמים שלנו האמינו. רבים בעם האמינו. ואני האמנתי.
 
"אני יודע שיש הרבה מחלוקות בתוכנו. אבל ביום הזה, ואני מקווה שגם בתקופה שבפתח, יש לנו את כל הסיבות לשים אותן בצד. כי בכוחות משותפים אנחנו השגנו ניצחונות אדירים. ניצחונות שהפליאו את העולם כולו. ואני רוצה להגיד: בכל מקום שנלחמנו - ניצחנו.
"אבל באותה מידה אני חייב להגיד לכם: המערכה לא תמה. יש עדיין אתגרים ביטחוניים גדולים מאוד לפנינו. חלק מאויבינו מנסים להשתקם כדי לתקוף אותנו שוב. וכמו שאומרים אצלנו - ׳אנחנו על זה׳.
"יש גם הזדמנויות גדולות שלא ידענו כמותן – דווקא בגלל הניצחונות שהבאנו. אני משוכנע שבכוחות משותפים אנחנו נתגבר על האתגרים ונממש את ההזדמנויות.
"במהלך המלחמה, רעייתי ואני נפגשנו פעמים רבות עם משפחות החטופים. ראינו את הכאב שלהן, את הגעגועים, את הדמעות. המפגשים האלה ליוו אותי בכל החלטה שקיבלתי במלחמה. חיבקנו את המשפחות, והבטחתי להן: "אני לא אשקוט עד שאחזיר את יקיריכן".
"אני מבקש להודות לחיילי צה"ל, למפקדים, לכוחות הביטחון, למשפחות השכולות שאיבדו את היקר להן מכל, לפצועינו הגיבורים שנושאים את כאבם בגוף ובנפש, ואני מבקש להודות לכם, אזרחי ישראל. אתם שעמדתם איתן, יום אחר יום, באהבה למדינתנו ובאמונה בצדקת דרכנו.
"מחר זו תחילתה של דרך חדשה. דרך של בנייה, דרך של ריפוי, ואני מקווה - דרך של איחוד לבבות. יחד נמשיך לחזק את המדינה שלנו, יחד נמשיך לנצח, ובעזרת השם - יחד נבטיח את נצח ישראל״, סיכם ראש הממשלה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה