משפט

המערכת הפוליטית סוערת: "ניתוק מוחלט, חוסר אחריות ואפס ממלכתיות"

לאחר פרסום החלטת בג"ץ התקדימית והמטלטלת, שרי הקואליציה זועמים על העיתוי של פרסום ההחלטה ועל מה שהם מכנים כ"ניתוק מוחלט". חלק מהם ביקרו בחריפות את העובדה שפסק הדין הרגיש פורסם בעוד שחיילינו נלחמים כעת בחזית
מערכת ice | 
בית המשפט העליון (צילום יונתן זינגל/ פלאש 90)
בית המשפט העליון פרסם לפני זמן קצר (שני) את פסיקתו והחלטתו לבטל את התיקון לחוק יסוד השפיטה שחוקק בכנסת, על ביטול עילת הסבירות. נשיאת העליון, אסתר חיות עמדה בראש ההרכב המורחב שדן בעתירה ולאחר שטיוטת פסק הדין הודלפה בשבוע שעבר, היום ההחלטה התפרסמה ואישרה את מה שהודלף.
פסק הדין רגיש מאחר והוא נוגע בלב המחלוקת שעמדה בעין הסערה סביב הרפורמה המשפטית, בתקופה שקדמה למלחמה והייתה מלווה באירועים קשים לצד ההפגנות ההמוניות מדי שבוע ברחבי הארץ.
שר המשפטים, יריב לוין הגיב מיד לאחר פרסום פסק הדין וביקר אותו. בנוסף, הוא אף רמז כי בכוונתו להמשיך ולעסוק בנושא, לאחר המלחמה. בציוץ שפרסם ברשת החברתית X (טוויטר לשעבר), כתב לוין: "החלטת שופטי בית המשפט העליון לפרסם את פסק הדין תוך כדי מלחמה, היא ההפך מרוח האחדות הנדרשת בימים אלה להצלחת לוחמינו בחזית. השופטים למעשה לוקחים לידיהם בפסק הדין את כל הסמכויות, אשר במשטר דמוקרטי מתחלקות באופן מאוזן בין שלוש רשויות השלטון".
"מצב בו אי אפשר לחוקק אפילו חוק יסוד או לקבל החלטה כלשהי בכנסת ובממשלה שלא בהסכמת שופטי העליון, לוקח ממיליוני אזרחים את קולם ואת הזכות הבסיסית להיות שותפים באופן שווה בקבלת ההחלטות. פסק הדין, שאין דומה לו באף דמוקרטיה מערבית, לא ירפה את ידינו. כשהמערכה נמשכת בחזיתות השונות, נמשיך לנהוג באיפוק ובאחריות". הוסיף לוין.
 
שר התקשורת ד״ר שלמה קרעי על פסילת בג״ץ: "באיבחת חרב, שיסף בג״צ את הענף עליו נשענה המהפכה החוקתית של ברק בשלושים השנים האחרונות. חוק יסוד כבוד האדם וחירותו ופסקי הדין שהסתמכו עליו בטלים ומבוטלים מעיקרם, מכיוון שלא עבר ברוב מיוחד ומיוחס. מלחמת שלושים השנה הגיעה אל קיצה. אוסף המילים והמשפטים בפסק הדין הזה הוא אבן הפינה של בית המשפט לעניינים חוקתיים שנקים בעז״ה בהקדם האפשרי. בזמן שכולנו בחרנו לשים כרגע את המחלוקות בצד על מנת להתאחד ולהוביל את מדינת ישראל לניצחון מוחלט על אויבנו, שופטי בג״צ מתעקשים להוכיח לנו שוב עד כמה הם מנותקים מהעם ולא מייצגים את רובו".
"את חיות וחבריה מעניין רק דבר אחד, והוא ביצור יסודות האריסטוקרטיה המשפטית של בג״צ. כדי ששמה יהיה חתום על המהפכה החוקתית החדשה של בג״צ, אצה רצה הגברת והוציאה פסק דין שנוי במחלוקת ציבורית עמוקה, בו בזמן שלוחמים רבים המחרפים את נפשם במלחמה על מולדתנו, מתנגדים לשינוי המשטרי המסוכן הנמצא בבסיסו. לציבור הישראלי מגיעה מערכת משפט שרואה ומרגישה אותו, ולא כזו הצופה בו אדישה ומנותקת ממגדל השן". הוסיף קרעי.
השר יואב קיש צייץ: "עצם קיום דיון בנוגע לפסילת חוק יסוד על ידי בג"צ, מהווה פגיעה בדמוקרטיה. קבלת ההחלטה לפסול את חוק היסוד, כאשר שתיים מהשופטות כבר פרשו מכס השיפוט וכאשר מדינת ישראל נמצאת במלחמה, הינה פגיעה בערכי הבסיס של הדמוקרטיה הישראלית. מצער מאוד שבזמן שכל מדינת ישראל מאוחדת סביב המלחמה, שלום חיילנו והכרעת החמאס, בוחר בג"צ לפרסם פסק דין כה שנוי במחלוקת".
שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, אמר: "צר לי כי בזמן שחיילנו הגיבורים מחרפים את נפשם יחד בחזית להגנת המולדת ועם ישראל כולו מתאחד בעורף - שבה ומאיימת עלינו שוב רוח הפילוג ומאיימת להחזיר אותנו אחורה אל הימים שלפני השבעה באוקטובר".
השר עמיחי שיקלי צייץ: "בשעה שלוחמינו מחרפים נפשם בחזית ומגלים לכידות ואחדות מפגינה נשיאת העליון ניתוק מוחלט מרוח העם, חוסר אחריות ואפס ממלכתיות".
מתנועת אחים לנשק נמסר: "אנו עומדים מאחורי עצמאותו של בג״ץ, מכבדים את פסיקתו ומבקשים להימנע מגילויי פילוג ושנאה. בימים בהם כל העם צבא, ואל מול השבר הגדול, צו השעה הינו אחדות עם ישראל. לישראל של אחרי השבעה באוקטובר אסור לחזור לשיסוע והפילוג בין חלקי העם. אנחנו מושיטים יד להתקדם אך ורק בהסכמות רחבות, ומתחייבים להמשיך לעמוד מאחורי ישראל יהודית ודמוקרטית לדורות".
בן כספית צייץ: "סיכום ביניים של ממשלת המופרעים: ניסו לבצע הפיכה משטרית מטורללת. נכשלו. גרמו למהפכה חוקתית שניה (בג״ץ הכשיר הרגע את האפשרות לפסול חוק יסוד ברוב של 12 מתוך 15). על הדרך: פירקו את המדינה, את החברה, את הכלכלה ואת הצבא, החלישו אותנו למרות שהוזהרו באין ספור הזדמנויות, ואז הגיע טבח ה-7 באוקטובר. אני מקווה שפח האשפה של ההיסטוריה יסכים לקבל את החבורה הזו לתוכו. מסופקני".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה