משפט

"הזכויות של אמיר אוחנה - לא בזכות סמוטריץ' ובן גביר"

רם בן ברק אומר בריאיון ל-ice: "לקחת חוק כרגיל ולדחוף לו כותרת של 'חוק יסוד' לא הופך אותו לכזה״, עוד הוא אומר: אני ממש לא מבין את יו״ר הכנסת ברמה האישית - הזכויות שהוא נהנה מהן הן רק בזכות בג״ץ ולבטח לא בזכות סמוטריץ' ובן גביר" 

דוד זולדן |  1
ח"כ רם בן ברק (צילום פלאש 90/ אוליביה פיטוסי, shutterstock)
ח"כ רם בן ברק, נציג יש עתיד ששימש כיו"ר ועדת החוץ והביטחון וכיהן כמשנה לראש המוסד וכמנכ"ל המשרד לענייני מודיעין והמשרד לנושאים אסטרטגיים אומר בריאיון ל-ice דברים נוקבים אחרי הדיון ההיסטורי בבג"ץ. בן ברק לא מקל ראש כשהוא שומע את האיומים של שרי הליכוד לקראת התרחיש לפיו שופטי בג"ץ יחליטו לפסול חוק יסוד של הכנסת ומפנה שאלות בלתי פתורות עבורו ליו"ר הכנסת, אמיר אוחנה ומשתומם כיצד חבר בקהילה הלהט"בית מעדיף את סמוטריץ' ובן גביר על פני בג"ץ.  
בית המשפט מעולם לא הוסמך לפסול חוקי יסוד ובתרחיש שבו הוא נוטל את הסמכות מהכנסת - האם אין מדובר בקריאת תגר על בחירת הרוב?
"קודם כל - לקחת חוק כרגיל ולדחוף לו כותרת של 'חוק יסוד' לא הופך אותו מהותית לחוק יסוד. אחרת שהכנסת תשים כותרת לכל חוק יסוד וסיימנו את האירוע. זאת לא כוונת המשורר כשאנחנו באים לחוקק חוקי יסוד". 
הרפורמה באה מכוח העם שאמר את דברו ונדמה שאינכם מקבלים את הכרעת הרוב:
"מדינה דמוקרטית אכן מושתת על עקרון של בחירת הרוב אבל לא על עריצות הרוב. לרוב אין כוח בלתי מוגבל. לכנסת ולממשלה יש המון כוח לדוגמא: לצאת למלחמה, לחוקק חוקים, לקבוע תקציב מדינה ועוד.
"אבל בדמוקרטיה יש עוד עקרון חשוב מאוד והוא הפרדת רשויות ועקרון האיזונים והבלמים. שרשות אחת לוקחת לעצמה כוח בצורה כזאת שיכולה לפגוע בזכויות בסיסיות של אזרחים במדינה דמוקרטיה חובתה של הרשות האחרת, במקרה הנ״ל בית המשפט העליון, לרסן את כוחן של הרשויות האחרות, בישראל, בגלל המבנה הייחודי שלה, הכנסת והממשלה חד הן".
יו"ר הכנסת אמיר אוחנה אמר למערכת המשפט: "הכירו במגבלות הכוח שלכם". גם הליכוד הוציא הודעה המזהירה את בג"ץ מפני ביטול חוק יסוד. האם האמירות הללו נועדו להלך אימים על מערכת המשפט לקראת ההכרעות בבג"ץ?
"אין ספק שקריאתו של יו״ר הכנסת, שאותו אני מכבד מאוד, היא איום ישיר על שופטי בית המשפט העליון ומהווה קריאה הלכה למעשה למשבר חוקתי. מחר אזרח יקבל דו"ח תנועה משוטר ולא יציית לו כמו שאוחנה לא מציית לבית המשפט - ומכאן הדרך לאנרכיה קצרה מאוד. בשולי הדברים ולא בשולי העניין, אני ממש לא מבין את יו״ר הכנסת ברמה האישית - הזכויות שהוא נהנה מהם כאב להט״ב הן רק בזכות בג״ץ ולבטח לא בזכות סמוטריץ' ובן גביר". 
האם אתה סבור שגם נתניהו נהנה מזכויות שוות מצד מערכת המשפט?
"ראש הממשלה נמנע מזה מעל שנתיים לחתום על הסדר ניגוד עניינים שאותו בג"ץ שהוא יוצא נגדו אפשר לו להתמודד. נראה אזרח במדינה ששנתיים לא מיישם החלטה של בית המשפט מה היה קורה איתו? - הוצאה לפועל או כלא". 
מה לדעתך יקרה בתרחיש שבג"ץ יפסול את עילת הסבירות והממשלה לא תקבל את הכרעתו?
"החוק מעל כולנו ואין אף אזרח או גוף שהוא מעל החוק. חובה עלי ועלינו לציית אך ורק לחוק".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מילים בסלע !!!!!!!!!!! (ל"ת)
    יוסיפון 09/2023/16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור