משפט

רמי לוי חוטף תביעה ייצוגית: ישלם מיליוני שקלים?

בית המשפט המחוזי מרכז אישר ניהול תביעה ייצוגית נגד חברת התעופה ישראייר בבעלותו רמי לוי, בטענה שלא החזירה לנוסעים את החלק היחסי מאגרת הנוסע היוצא כאשר טיסות הועברו מטרמינל 3 לטרמינל 1
מערכת ice | 
רמי לוי וישראייר (צילום פלאש 90/ אוליביה פיטוסי, shutterstock)
בית המשפט המחוזי מרכז קיבל היום את בקשתה של נוסעת להקים תביעה ייצוגית נגד חברת התעופה ישראייר, בבעלותו של איש העסקים רמי לוי.
לפי הפרסום הערב באתר ynet, הבקשה לתביעה הוגשה בשל טענה כי החברה לא החזירה לנוסעים את ההפרש באגרת הנוסע היוצא - כאשר טיסה שתוכננה לצאת מטרמינל 3 המריאה בפועל מטרמינל 1, שם התעריף נמוך בכ-16 דולר לנוסע. התביעה תתמקד בלקוחות שהתייצבו לטיסתם במהלך שבע השנים האחרונות ושולמו עבור האגרה ביתר.
לטענת התובעת, ישראייר לא הודיעה לנוסעים על יתרת הזכות שלהם או החזירה להם את ההפרש, למרות שהמחיר ששילמו עבור יציאה מטרמינל 3 היה גבוה יותר מהמחיר בפועל. מנגד, החברה טוענת כי מחיר הכרטיס הוא מחיר כולל ואינו מחייב החזר נפרד של האגרה, וכי היא משלמת את האגרות בעצמה ולא גובה מהנוסעים את הסכום.
השופטת יעל מושקוביץ קבעה כי קיימת סבירות שהחברה תחויב בהחזר או במתן הודעה לנוסעים לגבי יתרת הזכות שלהם. עם זאת, היא צמצמה את קבוצת התובעים ללקוחות ששילמו עבור יציאה מטרמינל 3 אך טיסתם יצאה מטרמינל 1 בלבד. בית המשפט הורה לישראייר להגיש כתב הגנה עד אמצע מרץ, והדיון בתביעה העיקרית יתנהל בשלב מאוחר יותר. עורכי הדין של התובעת בירכו על אישור התביעה, ומישראייר נמסר כי הם לומדים את ההחלטה ויגיבו בבית המשפט.
בלי קשר, ישראייר הודיעה בשבוע שעבר על עדכון מחירי המוצרים הנלווים בטיסותיה הבינלאומיות. העדכון כולל שינוי במחירי הכבודה, ההושבה ומגן ביטול הזמנה, וייכנס לתוקף בהזמנות שיבוצעו החל מ־1 במרץ 2026.
מנכ"ל ישראייר, אורי סירקיס, סיכם בתחילת השנה האזרחי את פעילות החברה בשנה החולפת: "אנו מסיימים שנה יוצאת דופן, מורכבת ורוויית אתגרים, אך גם שנה שמוכיחה את עוצמתה האמיתית של ישראייר", כתב סירקיס, "ישראייר פעלה ב־2025 במציאות ביטחונית קשה שכללה מלחמה, אי־ודאות וימים של דאגה לצד ימים של תקווה, ובפרט שחרור חטופים. בנוסף, החברה ספגה נזק ישיר ועקיף כתוצאה מהפצצה באיראן, מוערך בכ־14 מיליון דולר".
למרות הקשיים, החברה הציגה ביצועים מרשימים: מקום שני בנתב״ג עם כ־2.1 מיליון נוסעים בפעילות הבינלאומית, הפעלת צי של 21 מטוסים צרי גוף בשיא הרבעון השלישי, ורבעון שלישי עם שיא ברווח הנקי של כ־36 מיליון דולר.
לגבי התוכניות לשנה הבאה, סירקיס ציין כי ישראייר תפעיל מטוסים רחבי גוף עם ארבע מחלקות שירות – אקונומי, אקונומי פלוס, פרימיום ועסקים – עם למעלה מ־200 טיסות שבועיות, כ־6,500 טיסות בקיץ והטסת כ־2.5 מיליון נוסעים. החברה תיישם את מערכת אלתאה, שתאפשר חתימה על הסכמי אינטרליין ותפתח טיסות המשך ליעדים חדשים במזרח ובארצות הברית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה