נבחרת אייס

הדלקת משואה על ידי הרב אברהם זרביב מסכנת את לוחמי צה"ל

האם זו ההתנהגות שרוצים לעודד בקרב חיילי צה"ל  - להעלות מסרים שנויים במחלוקת לטיקטוק במקום פעולה צבאית מקצועית? מירי רגב עלולה "לזרבב" את לוחמי צה"ל
עו"ד יהודה שפר
עו"ד יהודה שפר |  17
מירי רגב ואברהם זרביב (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג, מסך ערוץ 14)
ההחלטה להעניק לרב אברהם זרביב, מילואימניק מצוות הצמ"ה של חטיבת גבעתי, את הכבוד והלגיטימיות של מדליק משואה ביום בעצמאות, אינה מוצדקת, מהווה יריקה בפרצופה של מערכת המשפט, ומסכנת משפטית את לוחמי וקציני צה"ל בעולם. יש לבטל ההחלטה מיד ולאפשר ללוחם צמ"ה אחר לשאת המשואה במקומו.
נתחיל ונאמר שהרב זרביב ראוי לכל הערכה על התנדבותו למילואים במשך מאות ימים כמפעיל לוחם של כלים הנדסיים, שסיכן את חייו והציל חיי לוחמים רבים, אך זה אינו העיקר כאן.
זאת משום שבשונה ממאות ממפעילים אחרים של כלים הנדסיים תוך כדי קרב, בסדיר ובמילואים, שאף הם סיכנו את חייהם, והצילו רבים אחרים, תוך שהם פועלים בצנעה ובהתאם לפקודות כחיילים ממושמעים, הרב זרביב העלה לרשתות החברתיות סרטונים רבים בהם התרברב במעשיו ותיאר אותם, לדעתי, באופן שקרי המתאים לדעותיו הפוליטיות, כפעולות שנועדו לנקום באויב לגרשו ולהקים התנחלות יהודית במקום הבתים שנהרסו.
זאת כשלמעשה מדובר הפעולות הנדסיות שהן חלק מן הקרב במחבלי החמאס. הרב זרביב גם הגדיל לעשות וטען שהמציא תורת לחימה חדשה, מה שמעורר גיחוך בקרב כל קצין ולוחם קרבי המודעים לתפקידו הקריטי של חיל ההנדסה בלחימה, בכל מלחמות ישראל, גם לפני הצטרפותו של הרב זרביב ללחימה.
בין היתר, קרא הרב ארביב לשטח את עזה, אמר ש-"כזאת טומאה יש בבתים האלה, הכל צריך להיהרס", וכן נהג לסיים את סרטוניו בקריאה: "עד הניצחון, עד ההתיישבות". צה"ל התנער בעבר מחלק מהסרטונים שפרסם הרב זרביב, וטען כי התנהגותו "אינה תואמת את הפקודות", ושהוא זומן לשיחת בירור עם מפקדיו. אך מאז אותה שיחת בירור שצה״ל טען שהתקיימה ביוני 2025, הרב זרביב המשיך לפרסם עוד סרטונים רבים ובהם השמיע את אותן קריאות פוליטיות פעמים רבות. 
סרטונים אלה זכו לתהודה עצומה, בארץ ובעולם, בעיקר מצד ינון מגל וערוץ 14 אשר הפיצו אותם ואף אמצו את המונח "לזרבב את עזה", בניסיון לקדם את הרעיון הפוליטי של התיישבות יהודית בעזה. אך מחוץ לישראל, סרטונים אלו נתפסים כהוכחה לכוונותיה הנסתרות של ישראל המבצעת לטענתם פשעי מלחמה של גירוש אוכלוסיה והרס בתיה בתואנה שמדובר בצורך מבצעי.
 
ריאיון של הרב זרביב בערוץ 14. צילום מסך ערוץ 14
מסתבר שהרב זרביב הוא גם דיין בבית הדין הרבני, כלומר חלים עליו הכללים האתיים החלים על שופטים וביניהם האיסור על התבטאויות פומביות בנושאים פוליטיים או השנויים במחלוקת ציבורית. לא מפתיע אם כן שהשופט בדימוס אשר קולה, נציב תלונות הציבור על שופטים, קיבל תלונה שהוגשה נגד זרביב, המכהן בבית הדין הרבני באריאל, וקבע כי הפר את כללי האתיקה, לאחר שהתבטא בפומבי בנושאים פוליטיים השנויים במחלוקת ציבורית, ובהם קריאה ל-"שטח את כל עזה" ותמיכה בהתיישבות יהודית ברצועה. בנסיבות אלה הדלקת המשואה על ידי מי שזלזל באופן כה בוטה בכללי האתיקה של הדיינים והשופטים מהווה פגיעה בלתי מוצדקת במערכת המשפט.
לאחר שהשרה מירי רגב הודיעה על בחירתה ברב זרביב, להשיא משואה ביום העצמאות הבהיר צה״ל כי לא הוא העומד מאחורי הבחירה בו. ‏בדובר צה״ל מסרו כי הבחירה בנציגי צה״ל בטקס המשואות נעשית לאחר תהליך ארוך, שכולל ועדה בראשות ראש אכ״א, ואישור של הרמטכ״ל. צה״ל בחר בשני נציגים אחרים לייצגו בטקס - ולא ברב זרביב. בצה״ל אף סירבו להשיב לשאלות האם הרמטכ״ל תומך בבחירה בו, האם צה״ל מגבה את אמירותיו וקריאותיו של הרב זרביב, וכן סירבו להשיב לשאלה האם הוא צפוי להשיא את המשואה במדי צה״ל.
הענקת כבוד לרב זרביב בהדלקת המשואה תתפרש אם כן כחסות ממשלתית לדעותיו שיסבכו בעתיד כל לוחם וקצין בצווי מעצר, זאת בעוד צה"ל עצמו מתנער מהבחירה.
התמונות על היקף ההרס העזה נתפסות בעולם בהוכחה לכך שישראל ביצעה פשעי מלחמה, מה שיכול לסבך את כל מי שלחמו בעזה בעתיד בהליכים משפטיים בעולם.
מהיכרותי את צה"ל כמג"ד מילואים בצנחנים עשרות שנים אני משוכנע שצה"ל לא ביצע פשעי מלחמה, וכי הרס הבתים היה מתחייב משיקולים מבצעיים, בשל כך שחמאס הוא שנלחם בכוונה מתוך ריכוזי אוכלוסייה. כמובן שיתכנו מקרים בהם הופעל כוח רב מדי, אך ודאי לא כמדיניות בכוונה לגרש את תושבי עזה ולהביא יהודים להתיישב במקומם.
הענקת הלגיטימציה מצד הממשלה לדעותיו הקיצוניות של הרב ארביב מסוכנת משום שהיא מציירת ממשלת ישראל כמי שתומכת במניעיו, וכך תומכת בטענות האנטישמיות של רבים משונאי ישראל המפיצים דיבתנו רעה בעולם. או מסתמכים כבר היום על דברי הבל שאמרו שרים רבים במהלך הלחימה, ועתה יוכלו לטעון כי הממשלה כולה תומכת בכך ולראיה העניקה לרב ארביב את הכבוד בהדלקת המשואה.
עם כל הכבוד לרב ארביב, לאומץ ליבו, ולרוח ההתנדבות שלו, יש לעצור, לחשב מסלול מחדש ולמנוע מהרב זרביב את הדלקת המשואה, וזאת למען האינטרס של מדינת ישראל כולה קציניה ולוחמיה.
תגובות לכתבה(17):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 17.
    זרביב הוא גיבור לאומי שיצר רצועות ביטחון והרחבת המולדת
    מיכאל 05/2026/05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני רוצה הרבה אנשים כמוהו בישראל.
    סגור
  • 16.
    אתה בושה למדינה לא עשית לום למדינה כמו הרב (ל"ת)
    סימה 04/2026/29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 15.
    גיא פלג באמת מסכן את לוחמי צה״ל, איפה גינוייך לפועלו? (ל"ת)
    מכה בחוטא 04/2026/25
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 14.
    ריגש בהדלקת המשואה
    מאיר 04/2026/25
    הגב לתגובה זו
    2 0
    הבן אדם ראוי מאוד להדליק משואה הא ריגש מאוד במה שאמר.כל מילה במקומה.נתן מעצמו הציל אנשים פינה דרך לחיילים שיעברו בבטחה ללא פחד ממטענים מוקשים אני לא מבין את יפי הנפש במרכאות מה רציתם שהחיילים יכנסו בין בתים ממולכדים ומחבלים מסתתרים.
    סגור
  • 13.
    הבן אדם ליטרלי הציל חייהם של מאות לוחמים. חצוף (ל"ת)
    גיא 04/2026/21
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • טען עוד
  • 12.
    הלכה זה לא פוליטיקה
    שופט 04/2026/20
    הגב לתגובה זו
    1 0
    פיקוח נפש זה לא פוליטיקה. לזרבב את עזה זה הצלת נפשות. כאשר שולחים חיילים לבתים ממולכדים יש נפגעים וכאשר מזרבבים - המפגעים הם רק מחבלים. אז כן, הוא ראוי לכל הערכה אדם שומר מצוות בגאון ונאה דורש נאה מקיים בהצלת נפשות, וכחובתו של רב ויותר מכך דיין, להודיע לכל הסביבה את דיני פיקוח נפש, שלא יהיה בבחינת "הנשאל (שלא לימד קודם את סביבתו) הרינזה מגונה" - הוא פירסם גם את משנתו ההילכתית איך למנוע סכנת נפשות - בזירבובה של עזה. עלה והצלח מקומך בסנהדרין כנראה מאובטח את התכונה של "לא תגורו מפני איש" הראית שיש לך בהידור.
    סגור
  • 11.
    מות האזרח בחיפה על ידי המשנה לפרקליט המדינה יהודה שפר .
    תום 04/2026/20
    הגב לתגובה זו
    4 0
    https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4566178,00.html
    סגור
  • 10.
    טול קורה מבין עיניך
    סעדה 04/2026/19
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אתה מדבר על שלטון החוק? אתה? אתה שדרסת אדם למוות, ונימלטת מעונש כלשהו בחסות פרקליט המדינה??
    סגור
  • 9.
    האנס שדרס למוות הולך רגל בחיפה
    האנס שדרס למוות הולך 04/2026/19
    הגב לתגובה זו
    4 0
    האנס שדרס למוות הולך רגל בחיפה והפך לעבד נרצע של הפרקליטות
    סגור
  • 8.
    אני מחרים ולא רואה את הטקס הפוליטי השנה. (ל"ת)
    ברוך 04/2026/17
    הגב לתגובה זו
    0 3
    סגור
  • 7.
    יהודה אתה הסכנה של המדינה שלנו (ל"ת)
    סימה 04/2026/15
    הגב לתגובה זו
    6 0
    סגור
  • 6.
    דמות לוחם אמיץ! לאומי! גאה! מופת לאימוץ (ל"ת)
    הביתה, יא מבולבלים 04/2026/14
    הגב לתגובה זו
    4 1
    סגור
  • 5.
    מאמרים כאלה הם הם קונספציית ה - 7 באוקטובר
    מנטור 04/2026/14
    הגב לתגובה זו
    4 0
    המשפטנים מהפרקליטויות השונות הרסו ועדיין הורסים את צה"ל, את רוח הלחימה של המטכ"ל, את ערך הניצחון ואת היעדים האסטרטגיים והטקטיים של צה"ל. אלה שמנופפים השכם והערב ב"האג" כדי להלך אימים על צמרת הפיקוד הצה"לי, תרמו תרומה מכרעת לכישלון הצבאי המונומנטלי ב - 7 באוקטובר 2023. כל הכבוד לכב' הרב והדיין אברהם זרביב, ספרא וסייפא, אשר תרם תרומה מכרעת לרוח הלחימה של צה"ל ומהווה דוגמא ומופת ליהודי שאינו משתחווה למולך הפרוגרסיבי. כל הכבוד למירי רגב שבחרה ברב אברהם זרביב להשיא משואה ביום העצמאות. אין מתאים ממנו.
    סגור
  • 4.
    נציג פרקליטות
    שלום 04/2026/14
    הגב לתגובה זו
    4 0
    מכיוון שבפרקליטות התפתח הנוהג הפסול שחשדות הן ראיות והן מספיקות להגשת כתב אישום ובמשפט נתניהו בתיק 4000 הוגש כתב אישום מזויף (פגישת ההנחיה שלא הייתה ולא נבראה ולמרות שהפרקליטות ידעה שזה שקר לא נמנעה מכתיבת שקרים בכתב אישום מזויף), כול נציג פרקליטות חשוד והדבר הכי טוב שיסתיר את עברו בפרקליטות ולא יתבטא בציבור כיוון שאין האמת אלא הרדיפה הפוליטית היא המכוונת את טענותיו ובכלל זה לצערי החשד הוא עובדה לגבי הפרקליט יהודה שפר.
    סגור
  • 3.
    הרב זרביב גיבור ישראל
    סימה 04/2026/14
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אתה לא מגיע לנעליו של הרב גיבור ישראל. יושב וכותב דברי עוולה על לוחם שלחם למען המדינה. ומה אתה עשית למען המדינה חוץ משנאה ופילוג?
    סגור
  • 2.
    רן קופרשטיין
    איתן 04/2026/13
    הגב לתגובה זו
    5 0
    בינתיים יפעת תומר ירושלמי וחבריה פגעו בחילי צה״ל ובמדינה. מה דעתו של העורך דין החכם בנידון? שששש
    סגור
  • 1.
    אתה, בג״צ וסרבניכם מסכנים את את ביטחון המדינה וצה״ל.
    מראה שעל הקיר 04/2026/13
    הגב לתגובה זו
    11 0
    סורו עריצים מתועבים.
    סגור