בריאות

בשורה לחולי האלצהיימר: אושרה תרופה ראשונה מסוגה בעולם למחלה

ה-FDA אישר לראשונה אחרי 20 שנה תרופה לטיפול במחלת האלצהיימר, שהצליחה להאט ב-5 חודשים את קצב הדעיכה הקוגנטיבית אצל החולים: "טיפול המשנה את מהלך מחלת האלצהיימר, שנחשבה עד כה חשוכת מרפא"
מערכת ice | 
תרופה למחלת האלצהיימר (צילום shutterstock)
ה-FDA אישר לראשונה אחרי 20 שנה תרופה לטיפול במחלת האלצהיימר. התרופה שאושרה באופן חריג על ידי ה-FDA הצליחה להאט ב-5 חודשים את קצב הדעיכה הקוגנטיבית אצל החולים.
פרופ' יהודית אהרון פרץ, יו"ר הועדה המדעית המייעצת לעמותת עמדא, חברה באיגוד הישראלי לנוירולוגיה ורופאה בכירה במכון שבץ המוח וקוגניציה במרכז הרפואי רמב"ם, מסרה היום (ראשון) בעקבות האישור של התרופה החדשה: "ביום חמישי אחרון אישר ה-FDA האמריקאי את התרופה של חברת לקוימבי לטיפול במחלת האלצהיימר". 
פרץ המשיכה: "זאת בשורה מרגשת מאוד, שכן מדובר לראשונה בטיפול המשנה את מהלך מחלת האלצהיימר, שנחשבה עד כה חשוכת מרפא. התרופה לקוימבי אינה מרפאה את מחלת אלצהיימר, ואולם, כאשר היא ניתנת לחולים בשלבי מחלה ראשוניים, היא מסוגלת להאט את  ההתדרדרות הקוגניטיבית והתפקודית. משך השפעתה אינו ידוע. הגורם הראשוני למחלת אלצהיימר עדיין אינו ברור". 
פרץ הוסיפה: "מחקר אינטנסיבי בשנים האחרונות הביא להבהרת התהליכים הפתולוגיים המתרחשים ברקמת המוח וגורמים לירידה קוגניטיבית, התנהגותית ותפקודית, ובעולם הרחב מבוצע מאמץ אדיר להתערב בתהליכים פתולוגים אלו. לקוימבי הוכיחה כי ניתן להתערב ולטפל בפתולוגיה במחלת אלצהיימר. ישנן תרופות נוספות לטיפול במחלת האלצהיימר, במנגנונים מגוונים, בשלבי מחקר מתקדמים. מדובר בפריצת דרך, וכולנו מקווים כי בסופו של דבר ניתן יהיה למנוע או לפחות לטפל ולדחות מחלה קשה זאת. 
כאמור, הטיפול בלקוימבי הוכיח יעילות בעיקר בשלבים מוקדמים של המחלה".
עוד הוסיפה וסיפרה כי "ברור אם כן כי יש להשקיע מאמץ באיתור האנשים הסובלים מירידה קוגניטיבית ושינויים התנהגותיים בשלבים מוקדמים, לאבחן את הגורם לירידה ולטפל באלו המתאימים לטיפול. מערכת הבריאות בישראל אינה ערוכה לאיתור מוקדם של חולים הסובלים מירידה קוגניטיבית-התנהגותית-תפקודית ולטיפול בהם".
לסיום אמרה פרץ: "האפשרות לעכב את ההתדרדרות הקוגניטיבית-תפקודית במחלת אלצהיימר מבשרת, אולי כי אנו בפתח עידן טיפולי חדש, וכי יש להשקיע מאמצים ומשאבים, על מנת להכין את מערכת הבריאות לאבחון מוקדם ולשינויים המסתמנים בטיפול. אנו מקווים כי התרופה לקוימבי תגיע לרישום בישראל במהרה - ותאושר ע"י משרד הבריאות לטיפול בחולים המתאימים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה