בריאות
נמצאה התרופה לאלצהיימר? זה הניסוי שיתחיל בישראל
חברת מדיקיין מודיעה היום על גיוס המטופל הראשון למחקר קליני להשגת הקלה בנסערות והפחתת תסמינים התנהגותיים בנבדקים הסובלים ממחלת אלצהיימר שאינם מגיבים, או מגיבים רק באופן חלקי, לטיפול בתרופות אנטי פסיכוטיות
המחקר נערך בשני בתי חולים אקדמאיים מובילים בישראל, המרכז הרפואי 'שיבא' (תל השומר) והמרכז הרפואי 'סוראסקי' (איכילוב). סך של 55 נבדקים צפויים לקבל שמן קנאביס רפואי מאוזן תת לשוני של מדיקיין מקבוצת T3:C3, אשר מופק מזן ייחודי של מדיקיין, שעבר פורמולציה למטרות מחקר כפול סמיות, בנוסף לטיפול הסטנדרטי. חלקו הראשון של המחקר הוא שלב פתוח שיכלול 15 נבדקים, וחלקו השני הוא שלב אקראי, כפול סמיות, מבוקר פלצבו, אשר יכלול 40 נבדקים כדי להעריך את הבטיחות והיעילות של המוצר.
המחקר ממומן בשיתוף עם Dr. Reddy's Laboratories, חברת תרופות רב לאומית מובילה, המחזיקה בזכויות מכירה ושיווק בלעדיות של המוצר באירופה (למעט חבר המדינות).
ד"ר נורית טוויזר-זקס, מנכ"לית מדיקיין מחקר ופיתוח (MediCane R&D) מסרה בתגובה כי "מדיקיין גאה לשתף פעולה עם שניים מהמרכזים הרפואיים המובילים בישראל במסע למציאת תרופה בטוחה ויעילה מבוססת קנאביס להקלה בתסמיני BPSD". אנו מקווים כי בזכות מאמץ משותף זה ואיחוד הכוחות עם ד"ר רדיס נוכל להשלים בהצלחה את המחקר במהלך שנת 2024 ולהשיק את המוצר בישראל ובגרמניה".
"המשימה של מדיקיין היא לפתח טיפולים מבוססי ראיות שנוצרו מצמח הקנאביס והמולקולות המופקות ממנו. אנו רואים מטרה חשובה ובעלת משמעות רפואית בהפחתת הפרעות התנהגות קשות בחולי דמנציה, בעזרת צמח הקנאביס" אמרה ד"ר נטע רימרמן, סמנכ"לית המחקר והפיתוח של מדיקיין. "בהתבסס על הזן שבבעלותנו ואשר טופח בישראל, פיתחנו פורמולציה מבוססת שמן שהראתה תוצאות מבטיחות במחקר פרה-קליני".
מחלת האלצהיימר היא מחלה ניוונית של המוח האחראית על מרבית מקרי הדמנציה ברחבי העולם. דמנציה היא תסמונת המתבטאת בהתדרדרות בזיכרון, בתהליכי חשיבה, ביכולת לבצע פעולות יומיומיות, ובשינויים התנהגותיים. בקרב למעלה ממחצית מן החולים, מופיעים, עם התקדמות המחלה, תסמינים התנהגותיים קשים הכוללים תנועתיות יתר, אי שקט, גילויי עוינות ותוקפנות. לתסמינים אלה השלכות משמעותיות על חיי המטופל ועל חיי הסובבים אותו, והם גורמים לתלות רבה בזולת ולעומס ושחיקה בקרב המטפלים.
לדברי פרופסור רמית רבונה-שפרינגר, מנהלת היחידה לפסיכוגריאטריה וזיכרון במרכז הרפואי שיבא, "ארגז הכלים העומד כיום לרשות הרופא המטפל להתמודדות עם הפרעות התנהגות קשות בדמנציה מוגבל מאוד. היעילות של הטיפולים הקיימים היום היא מוגבלת וקיים סיכון לתופעות לוואי. המטרה שלנו היא להוסיף לארגז הכלים הקיים, טיפולים מבוססי קנאביס, שאינם בעלי השפעה מרדימה, אשר יאפשרו למטפלים להמשיך להעניק ליקיריהם טיפול ביתי יעיל. הצוות שלי ואני נרגשים להוביל ניסוי קליני חדשני זה לטובת המטופלים בארץ ובעולם".
עוד ב-
"אנו נרגשים להצטרף למשימה החשובה של סיוע לחולי דמנציה ובני משפחותיהם, הוסיפה ד"ר נועה ברגמן, מנהלת השירות לנוירולוגיה קוגניטיבית במערך הנוירולוגי, המרכז הרפואי סוראסקי. "איזון הסיכון אל מול התועלת שבאפשרויות הטיפול הקיימות כיום הינו משימה מאתגרת במיוחד היות שהסיכונים לרוב עולים על היתרונות. אנו עדים לסבלם של המטופלים והמטפלים מדי יום ומחויבים לשיתוף פעולה עם מדיקיין בכדי למצוא פתרונות חלופיים מבוססי קנאביס המוכחים מחקרית".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.אשמח לפרטיםרחלי 01/2023/14הגב לתגובה זו0 0אשמח להצטרף לניסוי נייד 0506210181 תודהסגור
-
1.קאנביסנאור 10/2022/20הגב לתגובה זו0 0איזה חרתאתנות , אם פשוט תרדו מאי לגליות מהצמח יהיה הרבה יותר טוב בעולם ,,, ללא כל תעשייני הממון חסרי האנושיות שסתם מבלבלים את כולם !סגור