בריאות
מחדל חמור בקרפור: מוצרי תינוקות שהיו בריקול נמכרו בסניפים
אירוע חריג: קופסאות תחליפי חלב המכילות חשש לרעלן הגיעו לידי צרכנים למרות אזהרת משרד הבריאות
לאחר שמיזם "הסל הזול של ישראל" ייצא לדרך באופן רשמי היום (רביעי), רשת קרפור מסתכבת בענק.
מגיש "הצינור", גיא לרר מפרסם לראשונה כי קופסאות נוטרילון שהיו אמורות להיות מוחזרות במסגרת הריקול נמכרו היום במחיר מוזל בסניפי רשת הקרפור. על פי הדיווח, מדובר בשמונה קופסאות שנמכרו.
מקרפור נמסר: "מיד עם קבלת המידע על האירוע, הוסרו הערב כל מוצרי נוטרילון ממדפי הרשת, עד להשלמת בדיקה מקיפה ומעמיקה שעורכת הרשת יחד עם הספק, בליווי ד״ר ציפורי, על מנת לוודא ולמנוע הישנות מקרים דומים".
עוד ב-
כזכור, בחודש ינואר האחרון חברת טבע ישראל בע"מ הודיעה על ריקול דחוף ונקודתי של תחליף החלב "נוטרילון שלב 1" באריזת 800 גרם. ההחלטה הדרמטית התקבלה בעקבות דיווח מהיצרנית העולמית "נוטרישה" על הימצאות רעלן מסוג צרוליד (Cereulide) ברכיב חומצת השומן שבפורמולה. מדובר בטוקסין המיוצר על ידי החיידק Bacillus cereus, אשר נמצא בחריגה מהרף המעודכן שנקבע לאחרונה באירופה. במקרים חריגים, חשיפה לרעלן זה עלולה להוביל להקאות, בחילות, כאבי בטן, התכווצויות, שלשולים וחולשה - תופעות מדאיגות במיוחד כשמדובר בתינוקות רכים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



