בריאות

טבע תשקיע בפתרון ה-AI הרפואי? "פיתוחים חדשים ישנו את פני העולם"

בגמר תחרות בהובלת חברת טבע ובשיתוף עם DigitalRosh הוכרז על מיזם 'ImplanTech' – המפתח שתל דנטלי מותאם AI לטיפול אנטיביוטי בדלקת חריפה מקומית - כמנצח הגדול. ד"ר דנה בר-און, מנהלת קשרי האקדמיה: "במיוחד בתקופה שכזו, האקוסיסטם של הביוטק הישראלי ודור העתיד של המדענים והמדעניות מישראל בפרט, מהווים אור ותקווה של ממש לפיתוחים חדשים שיוכלו לשנות את פני עולם הרפואה"
מערכת ice |  4
ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ"ל טבע (צילום אלעד מלכה, אייל תגר)
בצל המצב הביטחוני, התקיים הכנס השנתי של "טבע והאקדמיה הישראלית" המסכם את הפעילות הענפה ושיתופי הפעולה המדעיים של טבע והקהילה המדעית בישראל. במסגרת האירוע נערך גם גמר תחרות 2023 Bio-Mix, שנדחה בשל המלחמה, והתקיים באתר המו"פ האינובטיבי של טבע בנתניה (אביק) במהלכו הכריז צוות השופטים על הזוכים בקטגוריית בחירת הקהל ובחירת השופטים.
במסגרת התחרות התמודדו המיזמים החדשניים בתחומי הביוטק והביו-רפואה עליהם עמלו דוקטורנטים מצטיינים בתחומם מאוניברסיטת תל-אביב, הטכניון, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת בן גוריון שבנגב, האוניברסיטה העברית בירושלים ומכון ויצמן למדע. המיזם שזכה במקום הראשון על פי בחירת השופטים הוא ImplanTech - שתל דנטלי מותאם AI לטיפול אנטיביוטי בדלקת חריפה מקומית, שמובל על ידי נוי פינטו, סטודנטית לרפואת שיניים ודוקטורנטית בתחום מערכות להובלת תרופות מהאוניברסיטה העברית.

(צילום: יובל יוסף)
למקום השני הגיע המיזם hostdefender, המפתח טיפול חדשני למניעת דחיית השתלת מח עצם של אורלי ויסברג דוקטורנטית מבר אילן. אורלי היא למעשה מפונה מקרית שמונה, שלא ויתרה על החלום והמשיכה לקדם את הפיתוח שלה. במקום הראשון על פי בחירת הקהל זכה המיזם Endoease, המפתח טיפול מקומי מבוסס ננו-חלקיקים שמכילים קנאביס לטיפול באנדומטריוזיס (מחלה גניקולוגית כרונית) של ד״ר אלה בר בוגרת אוניברסיטת תל אביב.
 
התחרות היא חלק מפורום הסטודנטים הארצי ה-BioInnovators, שהוא פרי שיתוף פעולה – זו השנה החמישית – בין חברת טבע, קהילת 'דיגיטלראש', שבראשה עומד פרופ' ישע סיון, והאקדמיה בישראל בתחומי מדעי החיים והרפואה. מטרת הפורום היא לחבר בין המעבדה לחיים האמיתיים, ולגשר על הפער בין המצאה מדעית מבטיחה למוצר או תרופה היוצאים אל השוק. הפורום חושף את הדוקטורנטים לעולמות הביוטק והיזמות ומעניק להם את הכלים והחשיפה לקדם רעיונות אלה. כלל השותפים הסכימו כי חרף המצב המורכב ואולי אף בעטיו, פיתוח וקידום עולם הביוטק ותמיכה בסטודנטים ובסטודנטיות המבטיחים שלנו, המהווים את דור העתיד בתחום, הם חשובים ומשמעותיים במיוחד.
 
(צילום: יובל יוסף)
יוזמות אלו של טבע, וכן כ-30 שיתופי פעולה שונים לפיתוח תרופות – בתחומי האימונותרפיה, מערכת העצבים המרכזית והנשימה – עם מיטב החוקרים ומוסדות האקדמיה הישראלית, משתלבים עם האסטרטגיה החדשה של טבע "חוזרים לנתיב של צמיחה", שבה מושם דגש מיוחד על חיזוק החדשנות כדי לעודד צמיחה.
השופטים בתחרות הינם פרופ' רונית סצ'י-פאינרו, דירקטור המרכז לחקר הסרטן באונ' תל אביב וחברת דירקטוריון טבע, פרופ' ורדה שלו, שותפה מנהלת בקרן Team8 Health וחברת דירקטוריון בטבע, ד"ר ערן הררי, מנהל הפיתוח המוקדם, מו''פ אינובטיבי, טבע, ד"ר יעל פומרנץ, חטיבת החדשנות של כללית, וד"ר נדב קליין, משקיע הון סיכון בתחומי הביוטק.

(צילום: יובל יוסף)
ד"ר דנה בר-און, מנהלת קשרי האקדמיה של טבע בחטיבת המו"פ הגלובלית: "אנו נמצאים בתקופה מאתגרת המשפיעה על כלל תחומי החיים, ובין היתר, גם על עולם הפיתוח, המדע והרפואה. גם בימים אלו, אנחנו נרגשים להיות שותפים, זו השנה החמישית, בתהליך המשלב את הקהילה המדעית והמוחות הצעירים המבריקים של האקדמיה הישראלית, וכן לסייע ולהוביל תהליך בו רעיונות מדעיים מתורגמים להמצאות ופתרונות יישומיים רפואיים. אנו מאמינים שבתקופה זו, זהו אור של ממש ותקווה לפיתוחים חדשים שישנו את פני עולם הרפואה. טבע גאה להמשיך לשתף פעולה עם האקוסיסטם של הביוטק הישראלי שמראה עמידות יוצאת דופן וממשיך להוביל גם בימים אלה".
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    הטכנולוגיה והמדע.
    רפי רומנו 03/2024/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המפעל טבע כמו דקסאל הם מצויינים.
    סגור
  • 2.
    הטכנולוגיה והמדע.
    רפי רומנו 03/2024/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המפעל טבע כמו דקסאל הם מצויינים.
    סגור
  • 1.
    מתי טבע השקיעה בפיתוח ?
    ארי 03/2024/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פתאום קיבלו שכל ?
    סגור
  • לאורך כל השנים
    רומי 03/2024/21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אתה חושב שהקופקסון גדל בעציץ במשרד של המנכל איפה צמח האג'ובי ועוד רבים וטובים....
    סגור