בעולם

בקרוב בישראל? השירות המיתולוגי שכבר אף אחד לא משתמש בו מתבטל

דנמרק מפסיקה את חלוקת המכתבים והופכת את תיבות הדואר האדומות למוצגים במוזיאון. יחס עם זאת, משלוח החבילות יימשך כרגיל
מערכת ice | 
תיבת דואר (צילום shutterstock)
דנמרק תפסיק בסוף החודש את חלוקת המכתבים המסורתית במדינה, אחרי ירידה חדה בביקוש – יותר מ-90% מאז תחילת המאה. תיבות הדואר האדומות המסורתיות יוסרו ויהפכו למוצגים במוזיאונים, ומי שרוצה לשלוח מכתב יצטרך לפנות לספקים פרטיים.
ההחלטה מגיעה על רקע חוק משנת 2024 שפתח את שוק המכתבים לתחרות וביטל את הפטור ממע"מ על משלוח מכתבים, מה שהוביל לייקור השירות. בעקבות ההודעה, נרשמה בהלה של אספנים המעוניינים לרכוש לעצמם תיבת דואר אדומה למזכרת.
למרות ההפסקה בדנמרק, הדואר ימשיך לחלק חבילות בלבד, בהתמקדות בלוגיסטיקה של משלוחים, על רקע העלייה במסחר המקוון והדרישה לזירוז משלוחים. בדואר הדנמרקי מסרו כי המהלך נועד להבטיח את המשך הפעילות ולהפוך את השירות למועדף על משלוחי החבילות במדינה.
 
המגמה העולמית הזו משקפת את המעבר המואץ לדואר אלקטרוני ולתכתובת דיגיטלית. מהמכתבים שמגיעים כיום, 95% הם ממשרדים ממשלתיים וחברות, בעוד מכתבים אישיים הופכים נדירים.
גם בישראל חלו ירידות משמעותיות בכמות המכתבים, וכיום רוב המכתבים הם חשבונות ומידע מחברות ומשרדי ממשלה. עם זאת, בישראל אין כוונה לבטל את שירות הדואר בשלב זה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה