השוק

נאוויטס בחדשות טובות: במאגר שלנו יש יותר נפט ממה שחשבנו

נאוויטס שבשליטת איש העסקים גדעון תדמור מעדכנת שבמאגר בקסקין, אחד ממאגרי הנפט המרכזיים של החברה, יש יותר נפט מהערכה הקודמת; גדעון תדמור: דוח העתודות מגלה עד כמה יש פוטנציאל במאגר שלנו
ניצן כהן | 
גדעון תדמור (צילום יחצ)
לשותפות נאוויטס כדאי לשים לב, השותפות שבשליטת איש העסקים גדעון תדמור. השותפות רכשה שורה של מאגרי נפט במפרץ מקסיקו. בהתחלה היו שלא האמינו באסטרטגיה של השותפות (חשיפה למפרץ מקסיקו) בשל האסון האקולוגי שהיה שם בשנת 2010 והביא את הממשל האמריקאי לצמצם למינימום את קידוח הנפט והגז הטבעי במים.
אבל השנים עברו ורוסיה פלשה לאוקראינה ונוצר מצוקה של מקורות אנרגיה בעולם ונאוויטס הייתה שם, עם מאגרים שזמינים להפקה של נפט (זמינים במונחים של קידוחי נפט) מה שהביא את השותפות להאיץ את הפיתוח של המאגרים. מאגר בקסקין הוא אחד המרכזיים שבמאגרים של נאוויטס ושם היא מדווחת כי דו"ח המשאבים המעודכן מגלה כי עתודות הנפט במאגר גדולים מכפי שחשבו קודם וזה נתון משמעותי.
אם כן, על פי נתוני דוח העתודות המעודכן שהוכן על ידי המעריך החיצוני NSAI, היקף עתודות הנפט הכוללות של מאגר בקסקין (צפון ודרום) בקטגוריית P2 גדל בכ-38% ביחס לדוח הקודם לכ-19.3 מיליון חביות נפט, בהשוואה לכ-14 מיליון חביות נפט בדוח הקודם, ובכ-44% לאחר הוספת חביות הנפט שהופקו בפועל בפרויקט בשנת 2023.
התזרים המהוון של נאוויטס בפרויקט בקסקין (P2) בשיעור היוון של 10% עלה בכ-26% ביחס לדוח הקודם ל-313 מיליון דולר, בהשוואה ל-248 מיליון דולר בדוח הקודם, ובכ-36% לאחר הוספת תזרים המזומנים שהתקבל מההפקה בפועל מפרויקט בקסקין בשנת 2023. העלייה בהיקף העתודות ובתזרים נובעת משיפור בקצב הפקת הנפט בפרויקט בקסקין, והחלטת הביצוע של תכנית פיתוח אחידה לבקסקין צפון ודרום יחד, שהובילה לסיווג חלק  מהמשאבים המותנים במאגר הדרומי כעתודות. 
נזכיר כי בחודש דצמבר 2023 דיווחה נאוויטס על קבלת החלטת השקעה סופית (FID) בקידוח הפקה ראשון במאגר בקסקין דרום, זאת לאחר סדרה של ארבעה קידוחי הפקה מוצלחים בצידו הצפוני של המאגר. כעת, השותפות נערכת לביצוע של קידוחי הפיתוח במאגר בקסקין צפון ודרום יחד בהמשך השנה, במסגרת תכנית פיתוח אחודה.
הקידוח הראשון בבקסקין דרום צפוי לצאת לדרך על ידי המפעילהLLOG Exploration Offshore במהלך שנת 2024, וממוקם כ-270 מייל דרום מערבית לניו אורלינס. העומק הסופי של הקידוח הוא כ-9 ק"מ (מתוכם כ-2 ק"מ עומק מים). עלות הקידוח הכוללת תעמוד על כ-81 מיליון דולר, כאשר חלקה של נאוויטס (7.5%) יעמוד על כ-6.1 מיליון דולר. הקידוח, שצפוי להחל בהפקה מסחרית בשנת 2025, הוא השלב הראשון בפיתוח וניצול העתודות בחלק הדרומי של בקסקין.
תכנית הפיתוח של החלק הדרומי של מאגר בקסקין, תבוצע תוך חיבור באמצעות צינורות לתשתיות ולפלטפורמת ההפקה Lucius, הפלטפורמה הנוכחית המפיקה את בקסקין צפון, ללא צורך בהקמת פלטפורמת הפקה נוספת ולפיכך תוך חיסכון משמעותי בעלויות הפיתוח, ותוך ניצול מלוא קיבולת הטיפול הזמינה במתקן הקיים. בנוסף, בהתאם לתוכנית העבודה המתוכננת בשנת 2024, בכוונת השותפים לאשר ביצוע קידוח פיתוח חמישי בחלק הצפוני של מאגר בקסקין.
במקביל, נאוויטס ממשיכה לקדם את פרויקט שננדואה, שצפוי לייצר לנאוויטס הכנסות של כ-1.1 מיליארד דולר במהלך שנת 2025 (שנת ההפקה המלאה הראשונה), כאשר הפיתוח של מאגר מוניומנט לצידו, יסייע במימוש האסטרטגיה להפיכת פלטפורמת ההפקה של שננדואה ל-HUB אזורי, שיעניק שירותי טיפול לנפט מתגליות נפט קיימות ועתידיות באזור.
יו"ר נאוויטס גדעון תדמור: "דוח העתודות המעודכן מוכיח את הפוטנציאל הגדול הנוסף של מאגר בקסקין ואת תרומתו הצפויה לשותפות, עם יישום תוכנית הפיתוח האחודה של המאגר הצפוני והדרומי, תוך חיסכון משמעותי בעלויות. פרויקט בקסקין, שהחל בהפקה מסחרית בשנת 2019. משתבח לכדי שדרוג משמעותי צפוי בקצב ההפקה ובתזרים המזומנים". 
בסיכום תשעת החודשים הראשונים של שנת 2023, הכנסות נאוויטס ממכירת נפט וגז נטו הסתכמו בכ-69.5 מיליון דולר, עם EBITDA של כ-38.3 מיליון דולר, ורווח נקי של כ-32.5 מיליון דולר. במהלך תשעת החודשים הראשונים של שנת 2023, חלקה של נאוויטס בהפקה משדות הנפט עמדה על כ-1.15 מיליון חביות נפט - ההפקה בפרויקט בקסקין עמדה על כ-644 אלף חביות נפט והשדות היבשתיים הניבו כ-513 אלף חביות נוספות.
נאוויטס פטרוליום פועלת בתחום הנפט בצפון אמריקה ומחזיקה בפורטפוליו נכסים רחב ומגוון. פרט לפרויקט מוניומנט, חלקה של נאוויטס בתגליות קיימות עומד על כ-793 מיליון חביות. בבעלות נאוויטס זכויות בפרויקטים שננדואה, בקסקין, Sea Lion, מוניומנט, דנברי, נצ'ס, יוקטן וזכויות לנכסי אקספלורציה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה