השוק

מאבק השליטה בחלל: החברה השלימה הנפקה של 33 מיליון שקל

מאבק השליטה על חלל תקשורת נמשך: החברה השלימה הנפקה פרטית של מניות בהיקף כספי של 33 מיליון שקל; חברת 4iG ההונגרית ואהרון פרנקל השתתפו בהנפקה כשהציבור שרוצה לקחת חלק במאבק הזה נכנס בקצת יותר מ-6 מיליון שקל
ניצן כהן | 
לוויינים (צילום pixabay)
מתחת לפני השטח מתרגש מאבק שליטה מעניין על חלל תקשורת, אחת החברות החבוטות בבורסה אבל מהמעניינות שיש. איש העסקים אהרון פרנקל וחברת ההשקעות ההונגרית 4iG נאבקות (בשקט ומתחת לפני השטח) על השליטה בחברה. בעוד הצד האחד הוא החברה ההונגרית שעוד צריכה לקבל את ההיתרים המתבקשים הצד השני הוא אהרון פרנקל שנראה שנהנה מהמאבקים האלה (ומרוויח מהם לא מעט).
אם כן, חלל-תקשורת השלימה (בסוף השבוע) גיוס של כ-33 מיליון שקל כשביום שני האחרון הודיעה החברה על קבלת התחייבויות מוקדמות לרכישת מניות ב-26.6 מיליון שקל ממשקיעים מסווגים, שהתחייבו לרכוש מראש 76.88% מהתמורה הכוללת.

בשלב הציבורי החברה קיבלה ונענתה לביקושים של כ-6.2 מיליון שקל. סך התמורה לחברה בגין הנפקת המניות הינה כ-32.8 מיליון שקל במחיר 4.3 שקלים למניה. חברת 4iG השתתפה בהנפקה והשקיעה 13 מיליון שקל תמורת 9.5%  ממניות החברה.
נזכיר כי חלל-תקשורת התקשרה בהסכם עם חברת התקשורת ההונגרית 4iG, לפיו יוקצו לרוכשת, בשלב ראשון 20% ממניות חלל-תקשורת. בהתאם חברת 4iG צפויה להשלים השקעה נוספת מעבר לאחזקתה הנוכחית בהיקף של  19.5 מיליון שקל במחיר של 4.7 שקל למניה רגילה להשלמת אחזקתה וזאת בכפוף לאישור משרד התקשורת שצפוי להתקבל בחודש הקרוב ובו יושלם השלב הראשון.
בשלב השני, בכפוף להתקיימות תנאים מתלים נוספים, 4iG תוכל לרכוש במשך תקופה של שלוש שנים ממועד השלמת העסקה, מעת לעת ובכפוף לקבלת אישור נוסף ממשרד התקשורת, מניות רגילות נוספות של החברה, עד שתגיע לאחזקה מצטברת של 51% מהון המניות המונפק והנפרע ומזכויות ההצבעה בחלל-תקשורת. המחיר עבור ה- 31% הנוספים מהון המניות יהיה 8.5 שקל למניה רגילה, שמסתכמים להשקעה נוספת בסך של כ-170 מיליון שקל.
בחודש שעבר דיווחה חלל-תקשורת כי כונס הנכסים של יורוקום תקשורת התקשר בהסכם אופציה עם אהרן פרנקל בנוגע לרכישת 26% מהון המניות המונפק והנפרע של החברה, במחיר של 4.58 שקל למניה.
חברת חלל תקשורת היא כאמור מהחברות המעניינות בבורסה. היא חברת הלווינים האזרחית היחידה בישראל שאוחזת ביכולות מעניינות. החברה סבלה בשנים האחרונות מאובדן של לוויין ומהתרסקות של לוויין במהלך שיגור שעשתה באמצעות spaceX של איילון מאסק אבל מאז היא בתהליך מרשים של התאוששות.
חלל סובלת גם משתי בעיות נוספות, העובדה שבעלת השליטה בחברה יורוקום נכנסה לכינוס ואובדן של לקוח מהותי כמו yes שאמור לעבור לשדר את שירותי הטלוויזיה שלו באמצעות האינטרנט במקום באמצעות לוויין. 
כך או אחרת, לשירותי לווין אזרחי יש ביקושים לא מעטים ברחבי העולם, ביקושים שמתודלקים מהמסקנות שהוסקו אחרי משבר הקורונה והצורך לחבר אזורים מרוחקים לשירותי תקשורת מהירים ואיכותיים כשאין יכולת אמיתית לפרוש תשתית יבשתית בעלות סבירה.
ברבעון השני של השנה דיווחה החברה על גידול של כ-90% בהכנסות מהלוויין עמוס-17 ביחס לרבעון המקביל אשתקד, לקצב שנתי של כ-27 מיליון דולר, מתוך סך הכנסות בקצב שנתי של כ-100 מיליון דולר, וכן על גידול של כ-70% ברווח הגולמי לעומת הרבעון המקביל אשתקד. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת, שהציגה חלל בחציון הראשון, עמד על כ-36 מיליון דולר וצבר ההזמנות של החברה הסתכם בסוף הרבעון השני לסך של כ- 263 מיליון דולר.
חלל-תקשורת היא חברת הלוויינים הפרטית של ישראל. החברה היא ספקית תקשורת לוויינים והבעלים של צי לווייני עמוס, הכולל את הלוויין הדיגיטלי רחב הפס (HTS) המתקדם עמוס-17, אשר מרחיב את רשת הפריסה של החברה לאפריקה, המזרח התיכון ואסיה.
חלל-תקשורת, החלה פעילותה ב-1992, ביססה עם השנים את מעמדה ספקית מגוון רחב של שירותי תקשורת בלווין. החברה מספקת כיסוי לוויני רחב מעל אפריקה, אסיה, אירופה והמזרח התיכון. באמצעות הלוויינים עמוס-4, עמוס-7, ועמוס-17, יחד עם מערך תחנות קרקעיות (Teleports).
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה