השוק
הבכיר במשק שמזהיר: "היצואנים והתעשייה קורסים, סכנה לפיטורי עובדים"
יו"ר מכון היצוא אבי בלשניקוב יוצא במתקפה חריפה נגד הממשלה ובנק ישראל על רקע היחלשות הדולר והפגיעה ביצואנים: "לחברה ישראלית שמוכרת לחו"ל יש כיום את כל הסיבות הכלכליות לעזוב". לדבריו, חברות כבר מצמצמות פעילות ומעבירות מרכזים לחו"ל
על רקע המשך היחלשות הדולר מול השקל, יו"ר מכון היצוא, אבי בלשניקוב, מזהיר מפני פגיעה חמורה ביצוא הישראלי וטוען כי היעדר התערבות מצד הממשלה ובנק ישראל עלול להוביל לצמצומי פעילות, פיטורי עובדים והעברת חברות לחו"ל.
בלשניקוב תקף באתר "וואלה" את התנהלות המדינה וטען כי בזמן שמדינות אחרות פועלות להגן על היצואנים שלהן, בישראל מאפשרים לשקל להתחזק בצורה שפוגעת ברווחיות החברות. לדבריו, החברות הישראליות משלמות את עיקר ההוצאות שלהן בשקלים – שכר, ארנונה, חשמל ותפעול – אך מקבלות את מרבית ההכנסות בדולרים, ולכן היחלשות המטבע האמריקאי מוחקת את הרווחיות שלהן.
לדבריו, המצב כבר מורגש בשטח. בלשניקוב ציין כי בחודשים האחרונים יש יותר ויותר חברות שמצמצמות פעילות בישראל, מעבירות פעילות לחו"ל או סוגרות מרכזים מקומיים. בין החברות שהוזכרו: סטארפלסט, לצד חברות בינלאומיות כמו שאטרפליי, זיפריקרוטר ורמיטלי.
עוד הזהיר בלשניקוב כי נרשמת עלייה בדיווחים על חברות שנכנסות להליכי חדלות פירעון, והגדיר זאת "נורת אזהרה אדומה למשק הישראלי כולו".
"אני אומר זאת בגלוי: לחברה ישראלית שמוכרת לחו"ל ומעסיקה בישראל יש כיום את כל הסיבות הכלכליות לעזוב", אמר. לדבריו, ללא צעדים ממשלתיים שייצרו כדאיות להישאר בישראל, "הציונות לבדה לא תעצור אותן".
עוד ב-
בלשניקוב קרא להתערבות מיידית בשוק המט"ח, גיבוש תוכנית חירום ליצואנים ומתן כלים שיאפשרו לחברות להמשיך לפעול ולצמוח מישראל. לדבריו, "מדינה שלא מגנה על היצוא שלה ועל התעשייה שלה – פוגעת בעצמה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



