השוק

לקראת פתיחת המסחר: השווקים מתאוששים, אך האיום הגדול עדיין מרחף

בעוד בבורסה בתל אביב ובוול סטריט נרשמו עליות, מניות חברות הטכנולוגיה ממשיכות להיחלש בצל איום הבינה המלאכותית - ובפרט חברה ישראלית ענקית שפרסמה אתמול דוחות
מערכת ice | 
הבורסה לניירות ערך בתל אביב (צילום shutterstock)
הבורסה בתל אביב סיימה אתמול בעליות מרשימות: ת"א 35 זינק ב-1.7%, ת"א 125 ב-1.6%, ומדד הטכנולוגיה עלה ב-2.7%. הכוכבות היו חברות השבבים - טאואר קפצה ב-11%, נובה וקמטק התחזקו בחדות, והמומנטום החיובי מוול סטריט הניע את השוק.
גם תחום האנרגיה הרשים: דוראל עלתה ב-5%, שוב אנרגיה ב-4.9%, ומשק אנרגיה ב-3%. המגמה הזו מתיישבת עם מה שמנהלי תיקים כבר אומרים - תחום האנרגיה המתחדשת הוא אחד המעניינים בשוק כרגע, בעיקר לקראת ירידות ריבית נוספות.
מעבר לים, התרחש מה שהמשקיעים חששו ממנו: מאנדיי פרסמה דוחות והמניה קרסה ב-20% בארה"ב. ההכנסות ברבעון הרביעי היו 333.9 מיליון דולר, מעל הצפי של 329 מיליון, והרווח למניה הגיע ל-1.48 דולר לעומת ציפייה ל-92 סנט. אז מה הבעיה?
התחזית. מאנדיי צופה הכנסות של 338-340 מיליון דולר לרבעון הראשון של 2026, נמוך מהצפי של 342.9 מיליון. החברה בעצם אומרת: "הרבעון הבא יהיה קשוח". והמשקיעים לא מחכים לשמוע הסברים - הם פשוט מוכרים.
הבעיה העמוקה יותר היא קצב הצמיחה. מאנדיי צופה צמיחה של כ-20% ב-2026, לעומת 27% ב-2025 ו-30%-40% בשנות השיא. בעולם שבו הבינה המלאכותית מאיימת על מודל העסקי, האטה כזו מדאיגה משקיעים.
המספרים מגלים גם שכ-60% מלקוחות מאנדיי מייצרים הכנסה שנתית של פחות מ-50,000 דולר - חברות קטנות שיכולות לעזוב הכי מהר אם יבחרו בכלי AI חינמיים או זולים יותר.
מעבר למשקיעים, יש עוד נפגעים: העובדים. לפי הערכות, כ-1,600-1,700 עובדים במאנדיי שמחזיקים באופציות חוו צניחה של כ-400 מיליון דולר בשווי האופציות שלהם בשנה האחרונה. המניה, שנסחרה ב-320 דולר לפני שנה, צנחה לכ-78 דולר - התרסקות של 75%.
בוול סטריט אתמול המשיכה ההתאוששות. ה-S&P 500 עלה ב-0.5% והתקרב לשיא, הנאסד"ק טיפס ב-1%, והדאו ג'ונס נסגר שוב מעל 50,000 נקודות. אנבידיה ו-AMD עלו ב-3%, ואורקל זינקה כמעט 10%.
השבוע מביא איתו נתונים כלכליים חשובים: ביום רביעי יפורסם דוח התעסוקה לינואר, וביום שישי - מדד המחירים לצרכן. גם עונת הדוחות ממשיכה עם קוקה קולה, מקדונלד'ס וסיסקו.
אחרי יום חיובי כזה אתמול, השאלה היא האם המומנטום ימשך. וול סטריט נותנת רוח גבית, אבל המשקיעים עדיין עצבניים לקראת נתוני המאקרו החשובים. בת"א, כל העיניים על המניות הדואליות והשאלה היא האם השבבים ימשיכו את הזינוק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה