השוק
טלטלה בחברה של עופר ינאי: סמנכ"ל הכספים מתפטר אחרי 3 חודשים
ניר פלג עוזב את נופר אנרגיה אחרי שלושה חודשים בלבד כסמנכ"ל כספים - עוד התפטרות בסדרה ארוכה של עזיבות בכירים השנה. זה קורה בדיוק כשהחברה מנסה לסגור עסקת ענק עם אלומיי קפיטל תמורת כמעט חצי מיליארד שקל. מה קורה בנופר אנרגיה?
סמנכ"ל הכספים ניר פלג מתפטר מנופר אנרגיה רק שלושה חודשים אחרי שמונה לתפקיד, בהמשך למשבר ההנהלה הקשה שעובר על החברה השנה.
ההתפטרות מגיעה בעיצומה של עסקת המיליארד עם אלומיי קפיטל, שמעוררת מחלוקות משפטיות והתנגדות מצד מחזיקי אג"ח. במקום פלג יכהן גולדה אברהם, סמנכ"ל הפיתוח העסקי הנוכחי. מניית החברה יורדת בכ-3.5% במסחר.
ההתפטרות של פלג היא עוד פרק בסיפור ההנהלה של נופר אנרגיה, שהפכה לדלת מסתובבת. פלג מתפטר מתפקידו אחרי שלושה חודשים בלבד במשרה: הוא מונה לתפקיד בסוף ספטמבר, אך כבר ב-21 בדצמבר הודיע על עזיבתו.
בפברואר התפטר נועם פישר, סמנכ"ל הכספים המקורי שהיה בחברה מיומה הראשון, מכר את כל מניותיו (4.9%) תמורת 148 מיליון שקל ועזב. ביוני הודיעו גם שני המנכ"לים המשותפים, נדב טנא ושחר גרשון, על עזיבתם.
בספטמבר נדחתה חבילת השכר של עמי לנדאו, שהיה אמור להיות המנכ"ל החדש. בסופו של דבר, עופר ינאי, בעל השליטה ויו"ר החברה, מינה את עצמו למנכ"ל הקבוע.
כל הסיפור הזה אולי מעיד על משהו לא פשוט שקורה בחדרים הסגורים של נופר. כשבכירים עוזבים בזה אחר זה, ובמיוחד כאלה שמכירים את החברה הכי טוב, זה אמור להדליק נורה למשקיעים. פלג לא החזיק מעמד אפילו רבעון אחד בחברה.
ההתפטרות של פלג מגיעה בעיצומה של עסקת הענק של נופר - רכישת 46% מאלומיי קפיטל תמורת 458 מיליון שקל. העסקה אמורה להכניס את נופר לתחום ייצור החשמל הקונבנציונלי דרך החזקה בתחנת הכוח דוראד, וזו צעידה משמעותית מעבר לאנרגיה המתחדשת שבה התמקדה החברה עד כה.
אבל העסקה מעוררת לא מעט שאלות. שלוש חברות ציבוריות - לוזון, רימון ופריים אנרג'י - טוענות שהן "רומו" על ידי מנכ"ל אלומיי רן פרידריך, שניהל איתן מו"מ למכירת החברה ואז הפתיע ומכר לנופר. החברות שוקלות הליכים משפטיים, וזה יכול לסבך את העסקה.
יותר מזה, מחזיקי אגרות החוב של אלומיי, שהיקפן מעל 950 מיליון שקל, שוקלים לדרוש פרעון מיידי בגלל שינוי השליטה. אם זה יקרה, נופר תצטרך למצוא מימון נוסף או לסגת מהעסקה. בהתחשב בכך שלנופר יש חובות של כ-4.5 מיליארד שקל, זה לא תרחיש פשוט.
נופר ממשיכה לצמוח מבחינת הכנסות והספק מחובר, והתחזיות לשנים הקרובות נראות טוב על הנייר. בתשעת החודשים הראשונים של 2025 הגיעו ההכנסות לכ-546 מיליון שקל, עלייה של 14%. אבל השורה התחתונה נשארת בעייתית עם הפסד נקי של 87 מיליון שקל בגלל הוצאות מימון כבדות.
כשמסתכלים על נופר היום רואים חברה שנמצאת בעיצומו של שינוי גדול - מבנה ארגוני חדש, כניסה לתחומים חדשים כמו אנרגיה קונבנציונלית ומרכזי נתונים, וניסיון להתמודד עם מינוף גבוה. אבל במקביל יש משבר אמון, עזיבות של בכירים, ואי וודאות לגבי היכולת של החברה לממש את התוכניות שלה בהצלחה.
למשקיעים שיש להם חשיפה לנופר, בין אם ישירה ובין אם דרך קרנות פנסיה או קופות גמל, כדאי לשים לב לדינמיקה הזו. ההתפטרות של פלג אחרי תקופה כה קצרה היא אולי סימן נוסף שמשהו לא מתקתק כמו שצריך בהנהלה.
אם בעלי מניות מוסדיים התנגדו לשכר של מנכ"ל מיועד, ואם בכירים ממשיכים לעזוב, זה אולי אומר שהחששות של השוק לא מופרכים.
עוד ב-
בטווח הארוך, נופר יכולה להיות מהלך מעניין אם היא תצליח לייצב את ההנהלה, להשלים את עסקת אלומיי בלי סיבוכים משפטיים, ולהוכיח שהיא מסוגלת לייצר רווח אמיתי. אבל בטווח הקצר, המשקיעים צריכים להכין את עצמם לעוד תנודתיות ולעוד אי ודאות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



