השוק
אחרי שהתרסקה ב-70% השנה: המניה הישראלית קופצת בבורסה
אלקטריאון התרסקה השנה על רקע תוצאות חלשות וקושי להוכיח שהמוצר שלה יכול להציג הכנסות - הבוקר החברה מדווחת על זכייה במכרז גדול באירופה והמשקיעים אופטימיים
מניית אלקטריאון מזנקת היום ב-8% בעקבות הודעה שיכולה להיות ציון דרך חשוב, לפחות בהיבט של הוכחת היתכנות הטכנולוגיה שלה. הקונסורציום שהחברה הובילה זכה במכרז של תוכנית Horizon Europe של האיחוד האירופי, במסגרתו תקבל אלקטריאון מימון של כ-11 מיליון שקל מתוך תקציב כולל של 10 מיליון אירו לפרויקט.
אבל מעבר לסכום עצמו, נקודה מעניינת היא מי יושב בקונסורציום: טויוטה אירופה, דנסו, ABB, Kinto Share ו-15 שותפים נוספים. זו לא סתם הזדמנות לפתח את הטכנולוגיה - זו חותמת לרעיון שאלקטריאון דוגלת בו, מצד כמה מהשחקנים הגדולים בעולם התחבורה והאנרגיה.
הפרויקט עוסק בפיתוח והטמעה של מערכות טעינה אלחוטית נייחת ודו-כיוונית - טכנולוגיה שמאפשרת לא רק להטעין רכבים חשמליים, אלא גם להחזיר אנרגיה מהרכב אל רשת החשמל.
מדובר בפתרון שיכול להיות אסטרטגי עבור מדינות, במיוחד בניהול עומסי שיא על רשת החשמל וייצוב המערכת בתקופות מחסור. הפרויקט כולל הקמת מוקדי פיילוט בשוודיה, איטליה וגרמניה, כאשר אלקטריאון תשמש כספקית הטכנולוגיה וכאינטגרטורית מובילה בחלק מהאתרים.
אבל לא מהפך כלכלי בשלב הזה. מדובר במענק מחקר ופיתוח, לא בחוזה מסחרי גדול. אלקטריאון עדיין נמצאת במקום בעייתי ביותר: רבעון אחרי רבעון של הכנסות מזעריות - ברבעון השלישי הכניסה החברה רק 5.7 מיליון שקל לעומת 11 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
החברה ממשיכה לשרוף כמעט 100 מיליון שקל בשנה, והיא צריכה להוכיח שהיא מסוגלת לתרגם את הטכנולוגיה להכנסות משמעותיות, לא רק לניסויים ומענקים.
המניה כבר איבדה 70% מתחילת השנה. בשיא היא נסחרה לפי שווי של כ-3 מיליארד שקל, היום רק 684 מיליון שקל, אחרי הזינוק של היום.
ואז יש את הסיניים. ענקיות כמו BYD ו-CATL פיתחו מטענים מהירים שמסוגלים להטעין רכב ל-400 קילומטר תוך חמש דקות בלבד. זה איום קיומי על הקונסופט של אלקטריאון - אם ניתן להטעין כל כך מהר בתחנת טעינה רגילה, למה להשקיע מיליארדים בתשתית מתחת לכבישים? בשני ימי המסחר אחרי הודעת BYD בתחילת השנה, מניית אלקטריאון צנחה ב-20%.
החדשות מHorizon Europe הן קודם כל אישור טכנולוגי. כשטויוטה, דנסו ו-ABB משקיעות זמן ומשאבים בפרויקט משותף, זה סימן שהטכנולוגיה רצינית מספיק כדי להיבחן. זה יכול לפתוח דלתות לשיתופי פעולה עתידיים, להוכיח היתכנות מסחרית, ולהקנות אמון אצל לקוחות פוטנציאליים.
עוד ב-
אבל המשקיעים צריכים לזכור - זה לא הפתרון למצוקת התזרים של אלקטריאון. זה שלב נוסף בדרך ארוכה להפיכת החזון למציאות רווחית. החברה צריכה לעבור ממענקים למכירות אמיתיות, ממוקדי פיילוט לפריסה רחבה, ומהוכחת טכנולוגיה לעסק אמיתי הזינוק של היום הוא ההזדמנות להמר שזה יקרה. אבל הסיכון עדיין גבוה מאוד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(7):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
7.אלקטריאון סאקריםמשקיעה שהפסידה 12/2025/18הגב לתגובה זו0 0ובעיקר המשקיעים, אין עתיד לעסק הזה, חבל על הכסף והזמן ועוגמת הנפש, גם היום צללה כי היו מי שברחו!!!סגור
-
6.הרשות ממש פושעתמשקיעה לא טיפשה 12/2025/18הגב לתגובה זו0 0אנשים שמים כספם על קרן הצבי עדיף כבר לנסות בקזינוסגור
-
5.השטיק הרגילישראבלוף 12/2025/18הגב לתגובה זו0 0הנפצה חסרת חשיבות בתקווה שמישהו יקנה את זה 2 מיליון יורו לחברה שמשמידה כסף כמו מגרסה עדיף היה שלא היו מפרסמים אוי אורן אויסגור
-
4.ועוד פיילוטעוד פיילוט 12/2025/18הגב לתגובה זו0 0אחרי עשר שנים החברה מדממת כמו מטורפת בזמן שב BYD עושה בטריה שנטענת בשניה למאות ק״מ צריך להיות אידיוט גמור לזרוק כסף טוב אחרי רעסגור
-
3.זמן לברוחקפיצה של חתול מת 12/2025/18הגב לתגובה זו1 0גם אם תעלה 2 אחוז, לא להסתכל אחורה למכור וזהוסגור
-
2.צחי גםאורן מנסה 12/2025/18הגב לתגובה זו1 0אבל אין שום מסלול שיעלה את החברה הזו לרווח אי פעם. זה גמורסגור
-
1.חברה עצובהנטלי 12/2025/18הגב לתגובה זו1 0אין לה שום סיכוי, נאדה. סתם מדורת כסףסגור



