השוק

ההודעה שהזיזה מיליארדים והשאירה את וול סטריט ירוקה

הצהרתו של יו"ר הפדרל ריזרב והעדכונים שהגיעו לאחריה טלטלו את הסוחרים ויצרו מפנה חד במסחר. האיתותים על מדיניות עתידית, יחד עם ההתפתחויות בשוק האג"ח, הציתו גל של תגובות שהשפיע על כלל המדדים המרכזיים
מערכת ice | 
המחשת חדר מסחר (צילום נוצר בAI)
יום המסחר בניו יורק נסגר בעליות בולטות, לאחר שהחלטת הריבית של הפדרל ריזרב והמסרים שעלו במסיבת העיתונאים של יו"ר הבנק המרכזי חיזקו את תחושת האופטימיות בקרב המשקיעים. הורדת הריבית ברבע אחוז, השלישית ברציפות, הרגיעה חלק מהחששות הכלכליים והובילה למגמה חיובית במרבית המדדים המרכזיים. הדאו ג'ונס טיפס בשיעור שהגיע לכמעט אחוז שלם, מדד S&P 500 התחזק בכמעט 0.7 אחוז, והנאסדק הוסיף כ-0.3 אחוז. מניות החברות הקטנות בראסל 2000 התבלטו במיוחד עם עלייה של כ-1.3 אחוז לרמת שיא.
מאחורי הראלי עמדו שלושה מוקדים עיקריים שעלו ברחבי וול סטריט, כפי שהודגשו בערוצי הכלכלה בארצות הברית. ראשית, הפד הודיע על רכישת אג"ח קצרות טווח בהיקף התחלתי של כ-40 מיליארד דולר והרחבת המאזן כבר ביום שישי. 
נקודת המפתח השנייה הייתה הדגשתו של פאוול את סימני החולשה בשוק העבודה. בהודעת הפד הושמטה ההתייחסות לכך שהשוק נותר ברמה נמוכה של אבטלה, מחיקה שהמשקיעים פירשו כהכרה רשמית בהתקררות מסוימת. החולשה בתעסוקה היא אחד הגורמים שהנחו את הורדות הריבית האחרונות.
הסיבה השלישית לגל העליות הייתה תגובתו של פאוול לשאלה האם צפויות העלאות ריבית בעתיד הקרוב. פאוול השיב כי אפשרות זו אינה נראית סבירה בעיני חברי הוועדה, אמירה שהפיגה חששות מהידוק מחודש.
התנודתיות ניכרה גם בשוקי האג"ח: התשואה על אג"ח ל-10 שנים ירדה ל-4.15 אחוזים, והדולר נחלש מול מטבעות מובילים. בשוק הנגזרים המשיכו הסוחרים לתמחר שתי הורדות ריבית נוספות בשנה הקרובה. לצד התנודות הרחבות, כמה מניות בודדות כמו גיימסטופ, קרקר בארל ופפסיקו בלטו בתנועות חדות משלהן.
לקראת סיום היום, השוק עדיין שקל את מסריו של פאוול, שהבהיר כי הבנק אינו מתחייב למסלול ארוך של הורדות, וכי הדרך קדימה תלויה בהתפתחויות המאקרו. בתוך כל זאת, גם בשוק הסחורות נרשמה תנועה מעניינת, כאשר מחיר הכסף הגיע לרמה של יותר מ-60 דולר לאונקיה, זינוק של מעל 100 אחוז מתחילת השנה, על רקע ציפיות להפחתות נוספות וביקוש תעשייתי גובר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה