השוק

ענקית המזון המהיר קורסת בחובות: סוגרת מאות סניפים, המנכ"ל התפטר

55 שנה אחרי שהוקמה, ענקית המזון המהיר וונדי'ס, המתחרה הגדולה של מקדונלד'ס וברגר קינג, קורסת בחובות עתק, סוגרת כ-300 סניפים בארצות הברית, המנכ"ל התפטר, המניה צלה ב-50% מתחילת השנה ועתידה לוט בערפל
דסק עסקים | 
רשת המבורגרים (צילום shutterstock)
55 שנה אחרי שהוקמה, ענקית המזון המהיר וונדי'ס (Wendy’s), אחת המתחרות הגדולות ביותר של מקדונלד'ס וברגר קינג, ממשיכה לקרוס בחובות עתק ועומדת בפני פשיטת רגל.
בינתיים, כדי לנסות להציל את עצמה, החברה החליטה לצאת לתוכנית התייעלות במסגרתה היא תסגור מאות סניפים. נכון להיום, הרשת מפעילה כ-3,000 סניפים בחרבי ארצות הברית, כאשר היא תיסגור כ-10% מהם - כ-300 במספר. רק בשנה שעבר סגרה הרשת 140 סניפים.
בנוסף על כך, מתחילת השנה המניה של החברה צללה ביותר מ-50%, המשקיעים בורחים והמנכ"ל של החברה החליט להתפטר מתפקידו נוכח הכישלון הגדול, לו עדיין לא נמצא מחליף.
אנליסט מחקר עבור חברת Stephens, התראיין ל-CNN והסביר את חלק מהסיבות לירידה, מלבד כמובן הירידה במכירות בכל רשתות המזון המהיר בארצות הברית, כמו גם היעדר מבצעים של הרשת שנשארת הרבה מאחורי המתחרות: "משקיעים מתמקדים בשאלה מתי החברה תוכל להחזיר את מגמות המכירות בחנויות זהות לכיוון הנכון, וראינו מעט התקדמות בכך".
בינתיים, מלבד סגירת הסניפים, הרשת מתכננת מהלך של שיווק מחדש, במרכזו הסלוגן: "המורשת העשירה של איכות, חדשנות וקול ייחודי", ובמסגרתו גם מתכוונת לעזור לבעלי זיכיון לשפר את הרווחים שלהם ובעזרת השקעות בטכנולוגיית מסעדות, כמו תפריטים דיגיטליים למשל.
עם זאת, ב-CNN שוחחו עם אנשי שיווק בכירים שטענו כי לא זה מה שיעזור לחברה: "הבעיה הכי גדולה שיש להם היא לא האוכל, אלא שהמסעדות שלהם ישנות ועייפות".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה