השוק
שיכון ובינוי יוצאת מאפריקה - כמה היא תרוויח מהמהלך?
אחרי פיצוץ המגעים בשנה שעברה, הקבוצה יוצאת סופית מהפעילות בניגריה, ומלבד פרויקט רווחי להקמת שדה תעופה באוגנדה בשנה הבאה, לא תפעל עוד ביבשת. בכך, היא תייצר תזרים מזומנים נקי של מעל ל-215 מיליון שקל. המנכ"ל: "נתמקד בישראל ובארה"ב"
קבוצת שיכון ובינוי של נתי סיידוף יוצאת מהפעילות באפריקה. הקבוצה דיווחה היום לבורסה כי החברה הנכדה בבעלות מלאה, SBI International Holdings AG (SBI), חתמה על הסכם מחייב למכירת מלוא החזקותיה (כ-97% במישרין ובעקיפין) בחברת Reynolds Construction Company Nigeria Limted (RCC), באמצעותה פועלת קבוצת שיכון ובינוי בניגריה. השורה התחתונה היא שהחברה תייצר בזכות המכירה תזרים מזומנים נקי של מעל 215 מיליון שקל.
כזכור, בסוף השנה הקודמת דיווחנו כי אחת מחברות הבנייה הגדולות בישראל, ניצבת בפני צומת דרכים משמעותי לאחר התפוצצות עסקת מכירת פעילותה בניגריה. העסקה, שהייתה אמורה להניב לחברה 100 מיליון דולר ולסמן את יציאתה מהיבשת האפריקאית, קרסה באופן מפתיע כאשר הרוכשת המיועדת, קרן פרלין, הודיעה על נסיגתה מההסכם. כעת, היא מצליחה לממש את המדיניות.
בחברה מדווחים כי ערב החתימה, הוסכם על מנגנון ביטחונות אפקטיביים להבטחת החזר החוב של חברת RCC לחברת SBI בסכום כולל של כ-41.2 מיליון דולר - וזאת בנוסף לתמורה בגין מכירת פעילות SBI בניגריה בסך של כ-42.3 מיליון דולר. תזרים המזומנים לאחר מס הצפוי להיווצר לקבוצת שיכון ובינוי בגין העסקה הינו בטווח של 67-77 מיליון דולר. עוד נודע, כי 6.5 מיליון דולר כבר הופקדו על ידי הרוכש בחשבון נאמנות בלונדון על חשבון התמורה בעסקה.
בעקבות המכירה, שיכון ובינוי צפויה לרשום בדוחות הכספיים ברבעון הרלוונטי שבו תושלם עסקת RCC רווח הון (לאחר מס) בשורת הפעילות המופסקת בטווח של 37-47 מיליון דולר. בנוסף, קרן מהפרשי תרגום למועד העסקה, שנרשמה בעבר לרווח כולל אחר תיזקף גם היא דרך רווח והפסד, ללא השפעה תזרימית לסעיף הפעילות המופסקת (ליום 30 ביוני 2025 הקרן הצטברה לסך של כ-107 מיליון דולר). כתוצאה מכך ההשפעה הכוללת הצפויה הינה הפסד במסגרת הפעילות המופסקת בטווח של 60-70 מיליון דולר ארה"ב. העברת הקרן מהפרשי תרגום דרך הרווח והפסד, כאמור, לא תקטין את ההון העצמי של החברה מכיוון שכל ההשפעה של הקרן נרשמה כבר להון העצמי בעבר.
שיכון ובינוי מנהלת, מזה כשנה, הליך סדור למכירת הפעילות בניגריה, וזאת כחלק מיישום האסטרטגיה העסקית ליציאה מהפעילות הקבלנית באפריקה. הפעילות בניגריה סווגה במאזן כפעילות המוחזקת למכירה. עם השלמת העסקה, לשיכון ובינוי לא תהיה עוד פעילות בניגריה, והקבוצה תישאר עם פעילות מוגבלת בלבד באפריקה, שעיקרה פרויקט רווחי להקמת שדה תעופה באוגנדה שהשלמתו בהצלחה צפויה במהלך 2026.
עוד ב-
עמית בירמן, מנכ"ל קבוצת שיכון ובינוי, מסר בתגובה: "אנו ממשיכים במימוש התוכנית האסטרטגית למיקוד בישראל ובארה"ב בהן יש לנו יתרון יחסי וליציאה מאפריקה. המדובר בעסקת As Is ולאחר השלמתה, לא תיוותר עוד לקבוצה פעילות בניגריה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



