השוק
הריבית בדרך למטה? 30 מכרזים לדיור להשכרה בערים האלה
האפשרות להפחתת ריבית עשתה את שלה, ול-ice נודע כי ברמ"י עובדים במלוא המרץ להוצאת חוברות מכרז לשיווק קרקעות לאלפי דירות עד סוף השנה הנוכחית. באילו ערים צפויים לקום פרויקטים להשכרה ועד כמה החלטת הריבית היא דרמטית לקראת השיווק?
ההחלטה של נגיד בנק ישראל בסוף החודש הנוכחי חשובה מאוד לשוק הדיור. הוא משחקת תפקיד חשוב בנוגע למחירי הדיור, משום שריבית נמוכה משפיעה על הביקוש לדירות ומשם גם על המחיר. פעם שנייה, הורדת ריבית חשובה גם לשוכרי הדירות. כשהריבית גבוהה, ההחזר החודשי של המשקיעים, בעלי הדירות, גדלה - והם מעלים את דמי השכירות בהתאם - בערך 5% עבור שוכרים חדשים, וקצת פחות עבור שוכרים קיימים.
האיתות על אפשרות להורדת ריבית עשה את שלו ובימים האחרונים הוציאה רמ"י שורה של מכרזים לדיור להשכרה ארוכת טווח. כמות כזו, של כ-30 מכרזים, היא חריגה בנוף שלנו, בעיקר לנוכח הריבית הגבוהה. כשהריבית בשיאה, ליזמים לא משתלם לבנות פרויקט להשכרה שהתשואה עליו נמוכה מגובה הריבית. הם מעדיפים לשים את הכסף במקום אחר.
בדיקה שערכנו מול רמ"י מעלה כי מספר המכרזים אכן עלה משמעותית, כפי שקורה בדרך כלל לקראת סוף השנה. השאלה הגדולה היא כמה מכרזים ייצאו בסופו של דבר לפועל ולא יידחו. עד כה, חוברת מכרז יצאה עבור שלושה פרויקטים לדיור להשכרה ארוכת טווח בלבד, עד סוף השנה: הראשון הוא בבית שמש. מדובר במכרז שייסגר בעוד שבוע, וההערכה היא שבהצלחה - זאת בעקבות ביקוש גבוה לדיור בקרב המגזר החרדי. בית שמש, כידוע, מתחרדת בשנים האחרונות וההערכה היא שפרויקט כזה ימשוך ביקושים. מדובר ב-220 דירות בסך הכל בשכונת בין הגבעות.
.jpg)
ההיצע צפוי לגדול. דירות חדשות בבנייה (פלאש 90/ יוסי אלוני)
הפרויקט השני פחות משמעותי. בטירה, 120 דירות בסך הכל, ומעניין לראות האם יזמים יגשו למכרזים. לאחרונה חשפנו כי בטירה מתוכנן פרויקט התחדשות עירונית גדול, כשהשבוע קיבלנו את החותמת לכך במהלך כנס התחדשות עירונית בחברה הערבית שנערך בנצרת. הפרויקט השלישי הוא בלכיש, אשדוד. מדובר ב-73 דירות בסך הכל. בפרויקטים של דיור להשכרה ארוכת טווח, נהוג כי השוכר משלם שכר דירה מופחת ב-20%.
רשימת המכרזים האחרים של רמ"י מסקרנת. ל-ice נודע כי ברמ"י מנסים להאיץ את פרסום חוברות המכרז, כדי להגדיל משמעותית את היצע הקרקעות ששווקו עד סוף השנה. על פי ההערכות, חוברות מכרז לעוד מאות, ואולי אלפי דירות בודדות, יפורסמו עד סוף השנה.
אחד הפרויקטים הגדולים המתכוננים הוא באשקלון, שם ייבנו בשכונת אבן עזרא 304 יחידות דיור. עוד 256 דירות כאלה צפויות בבני עי"ש המתפתחת. ברמת גן צפוי פרויקט ענק של 1,189 דירות להשכרה. הוא יקום בשיכון רופאים, תל השומר. בתל אביב עצמו ישווקו עוד 180 דירות באזור מכבי יפו.
בהרצליה ישווקו 238 דירות בקריית שחקים ועוד 248 כאלה בקריית מסלול. עוד עיר חוף שבה ייבנה פרויקט כזה היא נתניה. מדובר בפרויקט של 510 יחידות דיור בחוף הזהב. העיר רחובות תהנה מכמה פרויקטים כאלה, שכוללים מאות דירות, רובן באזור המזרחי של העיר. פרויקט נוסף יוקם באזור פייר קניג בירושלים, שם ייבנו 115 דירות.
עוד ב-
בשורה התחתונה, מעניין יהיה לראות כמה יזמים ייגשו למכרזים דווקא בפריפריה. שני מכרזים כאלה הצליחו במהלך השבוע האחרון, אחד בקריית גת והשני הוא בירושלים - אבל שם מחיר הקרקע ירד ב-66% לעומת השווי שנקבע על ידי השמאי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.אל תידאגו הנגיד ייתן להם עוד חודש חודשיים לחגוג שהרי צאארר 11/2025/12הגב לתגובה זו0 0אל תידאגו הנגיד ייתן להם עוד חודש חודשיים לחגוג שהרי כל חצי אחוז נותן לבק עו ד מיליארד קטן ברווחסגור



