השוק
זינוק של 1,700% - כך עשתה המניה הישראלית מהפך חלומי
זה אחד הסיפורים המדהימים של השנים האחרונות בבורסה המקומית: חלל תקשורת הייתה קרובה למחיקה, אבל הסיפור התהפך והמניה הפכה למרשימה בבורסה. זה מה שהוביל למהפך ומה שצפוי בהמשך
אין הרבה סיפורים כאלה בשוק ההון - אולי אפילו אין בכלל. חלל תקשורת, שעד לא מזמן נחשבה לאחת מחברות התקשורת החשובות בישראל, קרסה לתהום כלכלי והפכה למניה כמעט חסרת ערך, רק כדי לזנק בחזרה ולהפוך לאחת ההשקעות הלוהטות ביותר בבורסה.
מדובר בחברה שהפעילה תשתיות קריטיות, סיפקה שירותי תקשורת לממשלות וצבאות, ונהנתה מהכנסות יציבות ומודל תפעולי מהיעילים בשוק - ואז, תוך זמן קצר, מצאה את עצמה עם חוב עתק של 390 מיליון דולר, משבר אמון חמור, וסכנת מחיקה.
בשוק כבר הספידו אותה. המניה הידרדרה לשווי שוק של פחות מ-12 מיליון שקל, ובקרב המשקיעים השתררה תחושת ייאוש. אבל דווקא מהמקום הזה התחיל אחד הסיפורים המדהימים ביותר שראתה הבורסה בשנים האחרונות.
המניה שנראתה עד לא מזמן כחסרת ערך הפכה למניית השנה עם זינוק אסטרונומי של 1,700% מתחילת השנה כששווי השוק נסק לכ-200 מיליון שקל. הסיבה? מתווה הסדר חוב שבו גם מחזיקי האג"ח וגם בעלי המניות יצאו מרוצים.
במרכז המתווה עומד שילוב של שלושה רכיבים: גיוס אג"ח חדש בהיקף של כ-468 מיליון שקל, הזרמת הון של כ-20 מיליון דולר מצד בעלי המניות, ושימוש בקופת המזומנים של החברה. בעלי החוב יקבלו את מלוא כספם, כולל ריבית, ובעלי המניות, שנותרו בתמונה, יזכו להשתתף בהנפקת זכויות ולשמר את הבעלות.
ביקושי יתר של מעל מיליארד שקל בהנפקת האג"ח המחישו את שינוי הסנטימנט. השוק פתאום האמין: החברה מסוגלת להחזיר את החוב תוך ארבע שנים בלבד, בזכות תזרים שנתי של 40-50 מיליון דולר מול הוצאות מימון של כ-10 מיליון דולר בלבד.
לוויין עמוס 17, שהכנסותיו צמחו בכ-24% בשנה האחרונה, מחזיק בחוזים לטווח ארוך שמוערכים בכ-60 מיליון דולר, כשקיימת תפוסה של 70% ונפח מכירה שעדיין ניתן להרחיב.
מתווה הסדר החוב החדש לא רק יצר איזון תזרימי, אלא גם העביר מסר ברור למשקיעים: בניגוד להסדרים אחרים שבהם בעלי המניות נמחקים, הפעם הציבור נשאר שותף, ואף הוזמן להזרים הון וליהנות מהפוטנציאל. לכן הביקוש למניה התפרץ.
לצד השיפור במבנה ההון, חלל הציגה גם שיפור תפעולי. ברבעון השני של 2025 רשמה הכנסות של כ-22 מיליון דולר, תזרים חיובי של 16.6 מיליון דולר, ואף רווח נקי - למרות ההוצאות הגבוהות על שירות החוב. יתרות המזומנים עומדות על יותר מ-220 מיליון דולר, וצבר ההזמנות חצה את רף ה-100 מיליון דולר.
בנוסף, החברה חתמה על שורת הסכמים חדשים ביניהם הסכם תקשורת לוויינית עם ממשלת ישראל בהיקף של כ-30 מיליון שקל, וחוזה משמעותי עם לקוח חדש לעמוס 4 בהיקף של עד 5.3 מיליון דולר. הסכמים אלו, לצד השיפור בניצול הלוויינים, תומכים ביכולת החברה לשרת את התחייבויותיה ולשמר רווחיות גם מעבר לפרעון החוב.
אם תעמוד החברה בכל התחזיות, בעוד כארבע שנים תיוותר חלל עם פעילות רווחית, בסיס לקוחות חזק, אפס חוב ומזומנים בקופה. ייתכן שגם ייכנס משקיע אסטרטגי חדש במקומה של יורוקום, בעלת השליטה הנוכחית, תרחיש שפותח אפשרות לתכניות פיתוח וצמיחה לטווח ארוך.
עם זאת, כל כשל תפעולי, תקלה לוויינית או אי עמידה בתחזיות עלול לערער את התמונה. אבל אם תמשיך בקו הנוכחי - מדובר באחת ההפתעות הגדולות של שוק ההון.
עוד ב-
המקרה של חלל תקשורת מדגים עד כמה הבורסה יכולה להפתיע. מניה שנחשבה גמורה חזרה לחיים והפכה תוך זמן קצר לאחת החזקות בשוק. זו תזכורת לכך שבבורסה אין דבר כזה "אבוד לגמרי" - ושגם כשנראה שאין תקווה, תהליך נכון, ניהול אפקטיבי ואמון מחודש יכולים להפוך סיפור כישלון לסיפור הצלחה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.הסבראמת 09/2025/29הגב לתגובה זו0 0אהרן פרנקל.סגור
-
1.לקנות מניות של החברהמשקיע אגדי 09/2025/29הגב לתגובה זו0 0כדאי לכם לקנות עוד היום מניות שלא תצטערו אחר כךסגור



