השוק

מנהל ההשקעות הבכיר חושף: כך ייראה השוק אחרי המלחמה

ירון גבעולי, מנהל השקעות בכיר בפסטרנק, מסביר ל-ice מה הוא חושב על השוק המקומי, האם מניות הבנקים והביטוח יקרות, מה צפוי בוול סטריט וגם - איך כדאי לכם לבנות את תיק ההשקעות? | ראיון
רוי שיינמן | 
הבורסה לניירות ערך בתל אביב (צילום shutterstock)
"אם היית אומר לי בתחילת השנה שהבורסה תעלה מעל 25% - לא הייתי מאמין", אומר לנו בשיחה ירון גבעולי, מנהל השקעות בכיר בבית ההשקעות פסטרנק שהם שמנהל נכסים בסך של כ-7 מיליארד שקל.
ואפשר להבין אותו - מדינה במלחמה, בלי צפי לסיום, אינפלציה גבוהה, תקציב לא פתור - כל אלו גורמים שמעלים את מפלס אי הוודאות, ואין דבר שמשקיעים סולדים ממנו יותר מאי וודאות. אבל ישראל הוכיחה אחרת.
הבורסה עולה על רקע אופטימיות כי ישראל מתקדמת לסיום המלחמה, וכי היא תצא ממנה מחוזקת. עיקר העליות הגיע אחרי המלחמה מול איראן שהסרה איום משמעותי מביטחון המדינה. למעשה, הבורסה זינקה כה גבוה וכל כך בחדות, שכבר התחילו להישמע קולות על כך שהיא יקרה.
ובינתיים בשני ימי המסחר הראשונים של ספטמבר הבורסה אכן תיקנה וירדה למטה, אך בהסתכלות קדימה, גבעולי רואה פוטנציאל. שוחחנו איתו על הגורמים שעשויים לדחוף את הבורסה בהמשך, על הסקטורים המעניינים, על שוק האג"ח וגם על וול סטריט, והוא אפילו חושף איך הוא ממליץ לחלק את תיק ההשקעות שלכם.
"בחודשים האחרונים לאור השיפור במצב הגיאופליטי ראינו את השקל מתחזק משמעותית, ראינו את שווקי הא"גח והמניות שעלו בצורה מרשימה. גם נתוני האינפלציה בסך הכל קרובים ליעד של יציבות", אומר גבעולי. "התרחיש המרכזי קדימה, שאולי קצת קשה להסתכל עליו כרגע, הוא סיום המערכה בעזה, בתקווה בחודשים הקרובים, זה מה שגרם לשינוי הדרמטי בשוק בחודשים האחרונים, כמו גם הציפיות להורדת ריבית".
מה ההסבר לירידות בימים ההאחרונים?
"אנחנו רואים עכשיו חזרה אחורה מבחינת ציפיות בכל הנוגע לכניסה הצפויה לעזה וחששות ממלחמה ממושכת שם. השוק קיווה בחודשים האחרונים שתגיע עסקה מול חמאס, וזה עכשיו נראה פחות סביר אז השוק מגיב בהתאם. הירידות לא נוראיות, מתחילת השנה המדדים עדיין עלו בכ-25%-26%. הירידות יכולות להמשיך בטווח הקצר, אבל לטווח יותר ארוך אני אופטימי".

ירון גבעולי - מנהל השקעות בכיר פסטרנק שהם - קרדיט צילום - יובל חי
איך הייתה עונת הדוחות?
"אני חושב שהיא לא מייצגת, בעיקר בגלל 12 הימים שהמשק לא תפקד בזמן המלחמה מול איראן. אם שמים את זה בצד אפשר לחלק לשניים את עונת הדוחות - חלק אחד עם כל החברות שקשורות לתחום הביטחוני או לסביבת ריבית גבוהה, כמו בנקים וביטוח. מהצד השני כל החברות שקשורות לצריכה פרטית, כמו נדל"ן וקמעונאות".
גם אחרי שתיגמר המלחמה - השסע הפנימי לא ימשיך להכביד?
"כולנו עדים לזה ורואים שזה עדיין ממשיך. הציבור מתייחס לזה, יש לזה השפעה על הבורסה ותהיה השפעה, אבל בסוף המשקיעים מסתכלים בצורה כלכלית. כשהמלחמה תרד מהפרק, החששות מעלייה באינפלציה ירדו, הנגיד יוריד ריבית - וזה משמעותי.
יהיה לזה משקל חשוב בבורסה. השסע הפנימי יכול להשפיע, אבל המשקיעים פחות מסתכלים על זה. כשהריבית תרד פקדונות יהיו פחות אטרקטיביים וישתחררו כספים לשוק. ברמת תמחור החברות, בסך הכל אנחנו ברמה טובה בהשוואה לעולם".
איך אתה רואה את מניות הבנקים?
"הבנקים לא זולים, אבל הם עדיין ממשיכים להציג תהליכי התייעלות ותשואות גבוהות על ההון, כך שאני אופטימי לגבי הסקטור הזה להמשך.
ומה לגבי מהלכים שיגבירו את התחרות? כמו הרשאה לחברות האשראי והביטוח לנהל פיקדונות
"הבנקים כל כך חזקים וגדולים, אני לא רואה את זה משפיע, אולי בשוליים. רוב הציבור מעדיף שהפיקדון יהיה בחשבון הבנק שלו. לעשות מהפכה בתחום ייקח זמן".
אחרי זינוקים של 100% השנה, איך אתה רואה את מניות הביטוח?
"גם חברות הביטוח נהנות בתקופה האחרונה, רואים את העלייה ברווחי הליבה. אבל המניות הגיעו לתמחור יקר, החברות לא יניבו אותן תשואות להון שהניבו ברבעונים האחרונים".
תחום הנדל"ן?
"גם הוא יהנה מירידת ריבית, בעיקר נדל"ן מניב. בנדל"ן למגורים לעומת זאת ראינו ירידה במכירות גם בלי קשר למלחמה. הקצבים של המכירות יורדים משמעותית. לא נמצא פתרון לבעיית הפועלים. בתחום הזה אנחנו פחות מעדיפים להיות".
איך הסנטימנט בסקטור הביטחוני? מצד אחד מדינות בעולם אומרות שהן לא ירכשו מאיתנו, מצד שני ההזמנות ממשיכות להגיע
"החברות הביטחוניות נהנות מביקוש מדהים ובצדק. אני חושב שתע"א הגדילה את מצבת העובדים בכ-1,000 עובדים בשנה האחרונה, כך שזה כבר אומר מה הכיוון ולאן הדברים הולכים. אלביט בצבר שיא, החברות האחרות גם כן בתנופה. וחשוב להבין את המאקרו - טראמפ מחייב את אירופה להשקיע בביטחון, ואלה התוצאות".
מה עם שוק האג"ח בישראל?
"לקנות חוב ל-10 שנים של ישראל ב-4.2% זאת עסקה טובה. הטריגר העיקרי לעליות בשוק האג"ח יהיה הריבית, גם אם לא בחודשים הקרובים, אבל היא תרד. כל סקטור האג"ח מחכה ומצפה לזה, וכזה יקרה נוכל לראות רווחי הון. המרווחים בקונצרני מאוד נמוכים, מתחת ל-1%, לכן בתקופה הזאת אנחנו מעדיפים קונצרני בדירוגים גבוהים, אומנם המרווח מצומם אבל הוא יותר יציב לעומת דירוגים נמוכים".
איך אתה רואה את השווקים בארה"ב?
"נראה שהמשקיעים כבר התרגלו לטראמפ, הם לא מתרגשים מכל דבר שהוא אומר, ונושא המכסים גם כן פחות מכביד על השוק. רווחיות החברות לפי הדוחות עלתה פי 2 מהצפי, גידול של 12% לעומת צפי ל-6%. השוק היום ריכוזי, חברות הטכנולוגיה מובילות את המדדים וחשוב לזכור שהן חברות צמיחה, מגיע להן מכפילים גבוהים, אבל היכולת להמשיך לצמוח בגדלים כאלה היא יותר מורכבת, אז צריך לקחת את זה בחשבון.
איזה סקטורים מעניינים בוול סטריט?
"סקטור הטכנולוגיה הוא המרכזי והוא ימשיך להוביל. תחום מרכזי נוסף הוא תחום השבבים, אנחנו רואים תופעות של האמנו שיקרו, כמו למשל שארה"ב רוכשת חלק מאינטל. מצד שני גם סין נחושה להתקדם טכנולוגית בתחום. לתחרות הזו עשויה להיות השפעה דרמטית בהמשך. לא כל החברות יידעו בעתיד לממש את הפוטנציאל של ה-AI, אבל אנחנו מניחים שהגדולות כן".
כמה יעלו השווקים בתל אביב ובוול סטריט שנה קדימה?
"אם התרחיש של סיום המערכה יתממש, ובהתחשב שבממוצע השוק נותן 10% בשנה, אני חושב שהבורסה המקומית תעלה מעל 10%. גם בארה"ב אני צופה עליות חד ספרתיות גבוהות".
איך היית ממליץ לבנות תיק השקעות בפרופיל סיכון בינוני?
"הייתי שם 30% במניות - מתוכן מחצית בחו"ל, בדגש על ארה"ב, ומחצית בישראל. בחלק האג"ח, מעבר למרכיב הגנה קטן של מט"ח, אני חושב שהייתי שם שני שליש בקונצרני בדירוג גבוה ושליש בממשלתי. הממשלתי במח"מ ארוך יותר".
איך אתם כבית השקעות מייצרים תשואה עודפת למשקיעים שלכם?
"האסטרטגיה שלנו היא בחירת מניות. אנחנו לא מתעסקים במאקרו, בסחורות, או בניתוחים טכניים. עיקר העבודה היא לפגוש את החברות, ואנחנו עושים את זה כל יום. אנחנו מכירים היטב את ההנהלות וככה אנחנו משיגים תשואה עודפת גם במניות וגם באג"ח".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה