דיגיטל וטק

הבינה המלאכותית תביא להכחדת המין האנושי? הנתונים המדאיגים

מדענים מאמינים שיש סיכוי של 50% ש-AI תעלה על בני אדם בשני העשורים הבאים. רוב המדענים מאמינים שיש סיכוי של 5% לקטסטרופה שעלולה להביא אותנו לגורלם של הדינוזאורים. עם זאת, בטווח הנראה לעין ההשפעות הקטלניות עלויות להוות לנו סיכון בדרך אחרת: "יש לנו את הטכנולוגיה שעלולה לערער ברצינות את הדמוקרטיה"
מערכת ice | 
בינה מלאכותית (צילום shutterstock)
האם גורלם של בני האדם יוכל להיות כזה של הדינוזאורים? לפי הניו יורק פוסט, למרות שעדיין קיימת אי ודאות רבה סביב הסכנות שעלולות להיגרם מבינה מלאכותית, לחלק מהמומחים יש כמה חששות לכך בינה מלאכותית עשויה לזרז את נפילתו של המין האנושי.
אבל אפילו יותר מדאיג: מדענים מאמינים שיש סיכוי של 50% שבינה מלאכותית תעלה על בני אדם ב-20 השנים הבאות. על פי מאמר שעבורו נסקרו 2,778 חוקרי בינה מלאכותית, רוב המדענים (58%) מאמינים שיש סיכוי של 5% להכחדה של בני אדם או תוצאות קטסטרופליות אחרות מ-AI.
"זהו אות חשוב לכך שרוב חוקרי הבינה המלאכותית לא מוצאים את זה מאוד בלתי סביר שבינה מלאכותית מתקדמת הורסת את האנושות", אמרה ל-New Scientist מחברת המאמר, קטיה גרייס, מהמכון לחקר מודיעין מכונה בברקלי, קליפורניה. "אני חושבת שהאמונה הכללית הזו בסיכון לא זעיר היא הרבה יותר בולטת מאחוז הסיכון המדויק".
 
המשיבים צופים שהסיכוי של הטכנולוגיה להשלים בהצלחה משימות מסוימות בתוך עשור - כמו כתיבת שירים בסדר הגודל של יצירות טיילור סוויפט או קידוד של אתר לעיבוד תשלומים מאפס - הוא כ-50% ומעלה. עם זאת, משימות מסובכות יותר, כמו התקנת חיווט חשמלי או פתרון תעלומות מתמטיות, צפויות להימשך זמן רב יותר להשגתן - אך אכן יכולות לקרות במהלך חיינו.
 
הסיכוי שבינה מלאכותית תעלה על בני אדם בכל משימה עד 2047 נאמד ב-50%, והסיכוי שכל העבודות האנושיות יהפכו אוטומטיות לחלוטין עד 2116 היה 50%. עם זאת, שתי ההערכות מוקדמות יותר מאלה שניתנו בגרסת 2022 של אותו סקר. אבל למרות הסיכויים להתרחק לטובתנו, מדענים אמרו שזה לא בדיוק סיבה לצלצל באזעקה עדיין.
 
הסקר, הגדול מסוגו עד כה, הזמין את החוקרים לחוות את דעתם על איך ייראה ציר הזמן להתקדמות AI ואבני דרך עתידיות, כמו גם על ההשלכות החברתיות, טובות ורעות, של AI. המחברים נתנו את האזהרה כי חוקרי בינה מלאכותית אינם מומחים בחיזוי בינה מלאכותית.
בנוסף, לסקרים מסוג זה "אין רקורד טוב" לחיזוי הישגי בינה מלאכותית, כך שאין צורך לדאוג מיד, אמר אמיל טורס מאוניברסיטת קייס ווסטרן רזרב בקליבלנד לרשת. משימות מסובכות יותר כמו התקנת חיווט חשמלי או פתרון תעלומות מתמטיות צפויות להימשך זמן רב יותר להשגה. למעשה, מחקרים קודמים הראו שתחזיות של מומחים ב-AI לא היו מדויקות יותר מתחזיות מהציבור הרחב בטווח הארוך.
 
"הרבה מפריצות הדרך די בלתי צפויות", אמר טורס. בינתיים, לחוקרים היו דאגות מיידיות יותר בנוגע לבינה מלאכותית. מבין הנסקרים, 70% או יותר הביעו דאגה מהותית או קיצונית מתרחישים כמו זיופים עמוקים, מניפולציות על דעת הקהל, כלי נשק מהונדסים, שליטה אוטוריטרית, החמרת אי-השוויון הכלכלי, הפצת דיסאינפורמציה ושיבוש הליכים דמוקרטיים. "כבר יש לנו את הטכנולוגיה, כאן ועכשיו, שעלולה לערער ברצינות את הדמוקרטיה", אומר טורס. "נראה מה יקרה בבחירות 2024".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה