דיגיטל וטק
מלחמת ה-AI מתחממת: עליבאבא משיקה צ'טבוט משלה
חטיבת מחשוב הענן של עליבאבא, אשר מובילה את פיתוח הבינה המלאכותית עבור החברה, אמרה כי Tongyi Qianwen ישולב בעוזרת דיגיטלית בשם Tingwu
ענקית הקמעונאות העולמית עליבאבא השיקה היום (חמישי) לראשונה את הצ'טבוט שלה, צעד נוסף במה שנראה כתחילה של מלחמה גלובלית בעולם הבינה המלאכותית.
ChatGPT, שפותח על ידי חברת OpenAI האמריקאית, הוא צ'טבוט בינה מלאכותית שיכול לענות על שאלות. הצלחתו הרבה עוררה עניין עצום בתחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית, הטכנולוגיה שעומדת בבסיס ChatGPT.
בחודש שעבר חשפה עליבאבא את Tongyi Qianwen, מודל השפה הגדול שלה - מערכת שמאומנת על כמויות אדירות של נתונים כדי לזהות ולייצר תוכן.
חטיבת מחשוב הענן של עליבאבא, אשר מובילה את פיתוח הבינה המלאכותית עבור החברה, אמרה ביום חמישי כי Tongyi Qianwen ישולב בעוזרת דיגיטלית בשם Tingwu.
Tongyi Tingwu, העוזר המופעל על ידי בינה מלאכותית, יוכל לנתח תוכן מולטימדיה ולהפיק סיכום טקסט מקובצי וידאו ואודיו, לפי עליבאבא.
Tongyi Tingwu, שזמין כעת לבדיקה ציבורית, ישולב תחילה ב-DingTalk, שירות הודעות ממוקד עסקי המנוהל על ידי עליבאבא.
"אנחנו חיים בתקופה שבה כמות הולכת וגדלה של תוכן וידאו ואודיו נצרכת בפורמטים שונים מדי יום. בהתאם לכך, Tongyi Tingwu שואפת להשתמש במודל השפה הגדול כדי להקל על הבנה מהירה וטובה יותר ושיתוף קל יותר של תוכן מולטימדיה", אמר Jingren Zhou, CTO של Alibaba Cloud Intelligence, בהודעה לעיתונות.
עליבאבא אמרה שהיא תשחרר תכונות נוספות עבור Tongyi Tingwu בהמשך השנה, כולל תרגום בזמן אמת בין אנגלית לסינית עבור תוכן מולטימדיה. השירות יהיה תוסף עבור דפדפן האינטרנט Chrome של גוגל.
דובר עליבאבא אמר ל-CNBC כי החברה תעבוד עם לקוחות ענן ארגוניים כדי לבנות מוצרי AI מותאמים על בסיס מודל השפה הגדולה Tongyi Qianwen.
השקת ההצעה האחרונה של עליבאבא מגיעה בתקופה שבה ענקיות הטכנולוגיה הסיניות מדברות על יכולות ה-AI שלהן כדרך להמריץ צמיחה עבור העסקים שלהן שנפגעו מהאטה בכלכלה המקומית ורגולציה מחמירה יותר מבייג'ין.
במרץ חשפה ענקית החיפוש הסינית Baidu את מתחרה ה-ChatGPT שלה בשם Ernie Bot, אך החברה ממתינה לאישור רגולטורי לשחרורו. Baidu גם מתכננת להפיץ את הטכנולוגיה על פני מוצריה.
בסין, ענקיות טכנולוגיה מקומיות צועדות בזהירות עם פיתוחי AI בהתחשב בבקרות האינטרנט ההדוקות והרגולציה של בייג'ינג סביב טכנולוגיה כזו. ChatGPT עצמו חסום על ידי מערכת הצנזורה האינטרנטית של סין.
עוד ב-
חברות הטכנולוגיה במדינה, כולל עליבאבא, טנסנט ובאידו, מעוניינות להישאר בצד הנכון של הרגולטורים ולא השיקו יריבה ציבורית רחבת היקף ל-ChatGPT, אלא בחרו למקד את טכנולוגיית הבינה המלאכותית שלהן בתחומים ספציפיים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה