תרבות ופנאי

ישראל תשתתף באירוויזיון? הצעד החריג של מארחת האירוע נחשף

אוסטריה הודיעה כי במקרה שישראל תודח מההשתתפות באירוויזיון היא לא תוכל לארח את התחרות, הודעה זו מצטרפת להודעתה של גרמניה על כך כי לא תתמוך בהצעה להדיח את ישראל מהתחרות
מערכת ice בידור | 
יובל רפאל באירוויזיון 2025 (צילום יוטיוב/ כאן 11 - תאגיד השידור הישראלי)
רק בעוד חודש תיערך ההצבעה המכריעה על השתתפותה של ישראל באירוויזיון, אולם בימים האחרונים נמשכת המגמה בקרב חברותיה של ישראל שהודיעו כי לא יצביעו בעד הדחתה מהתחרות. לאחר שגרמניה הודיעה כי תתנגד להרחקתה של ישראל מהתחרות, גם אוסטריה הרחיקה לכת וטענה כי לא תארח את האירוע הגדול במאי 2026 אם ישראל לא תשתתף בו.
ההכרזות של גרמניה ואוסטריה מגיעות בניגוד להודעתן של מספר מדינות כמו הולנד, ספרד, בלגיה, סלובניה, איסלנד ואירלנד שכבר הודיעו כי יצביעו נגד השתתפותה של ישראל בתחרות. זה מגיע על רקע המלחמה הנמשכת בעזה ולא ידוע עדיין מה תהיה התגובה של המדינות האלו במקרה של הפסקת אש שתוכרז עוד לפני ההצבעה שתיערך בתחילת נובמבר.
לפי דיווחים בתקשורת האוסטרית בכיר במפלגת השלטון המקומית טען כי "לא אנחנו נהיה אלה אשר נמנע מאמן ישראלי להיכנס לוינה". במידה וזה יקרה, יחויב תאגיד השידור המקומי לשלם 40 מיליון אירו פיצויים לתאגיד השידור האירופי. בכל מקרה, נראה שישראל תשחק תפקיד מרכזי מאד בקיומו של האירוויזיון בשנה הקרובה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה