קריפטו
"ארה"ב וסין מדפיסות כסף וקונות ביטקוין" - האמירתים מייצרים בעצמם
חשיפה של חוקר רשת: משפחת המלוכה באיחוד האמירויות מחזיקה אלפי מטבעות שנכרו במתקנים ממשלתיים, מדובר באסטרטגיה שמבמטרתה להתמקם בחזית העולם הכלכלי?
במקביל להתקדמות בתחום השירותים הבנקאיים באיחוד האמירויות כאשר הבנק המוביל בממלכה מוביל מהפכה ומאפשר ללקוחותיו לסחור ב-8 הנכסים הדיגיטליים המובילים מתפרסמת ברשתות חשיפה מרהיבה.
דוח של חברת ניתוח הבלוקצ'יין Arkham Intelligence חושף כי ממשלת איחוד האמירויות מחזיקה בכ-6,300 ביטקוין, בשווי מוערך של כ-700 מיליון דולר. להבדיל ממדינות כמו ארצות הברית וסין שמדפיסות כסף בשביל לקנות ביטקוין או צוברות בקופה שלה ביטקוין מהחרמות של המשטרה, האמירויות בנו את עתודת הביטקוין שלהן בעיקר באמצעות כרייה יזומה.
את הפעילות מובילה חברת Citadel Mining, חברה שנמצאת בשליטת International Holding Company (IHC) – תאגיד ממשלתי מהגדולים במזרח התיכון. החברה בנתה בשנת 2022 מתקן ענק לכריית ביטקוין באבו דאבי, שנחשב לאחד המתקנים המודרניים בעולם. לפי הדוח, פעילות הכרייה קשורה באופן ישיר למשפחת המלוכה באמירויות, מה שממחיש את החשיבות האסטרטגית שהמדינה מייחסת לקריפטו. כך פורסם בפוסט ברשת החברתית של חוקרי הרשת "ארקאם מודיעין":
In conjunction with Phoenix Group (a public UAE mining company) and the UAE government-owned IHC, Citadel built an 80,000 square meter bitcoin mining facility on Al Reem Island in Abu Dhabi in 2022 in 6 months.
— Arkham (@arkham) August 25, 2025
We were able to corroborate the timeline of on-chain mining activity… pic.twitter.com/MyTJQRzh7K
המעבר לכריית ביטקוין, ולא לרכישה ישירה בשווקים, מעניק לאמירויות שליטה מלאה על תהליך יצירת הנכסים הדיגיטליים, לצד הפחתת הסיכון מחשיפה למחירי רכישה גבוהים או לתנודתיות חריפה. מומחים סבורים כי מדובר בצעד שמחזק את מעמדה של המדינה כמרכז פיננסי וטכנולוגי עולמי, במיוחד על רקע התחרות מול מדינות מערביות ואסייתיות על דומיננטיות בתחום הבלוקצ'יין.
עוד ב-
כך או כך, החשיפה האחרונה וההתקדמות בתחום הבנקאות ממקמת את איחוד האמירויות בחזית המדינות שבוחרות לראות בקריפטו לא רק נכס פיננסי ספקולטיבי אלא אמצעי אסטרטגי לבניית עתיד כלכלי חדש.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



