כסף וצרכנות
הכלכלה הגדולה בעולם: בעקבות משבר הקורונה סין תעקוף את ארצות הברית?
סין צפויה להפוך לכלכלה הגדולה בעולם מוקדם מהצפוי בעקבות המשבר אליו נקלעה ארצות הברית מאז פרוץ המגפה. התוצר המקומי הגולמי בשנת 2020 התכווץ ב-2.3% לעומת סין שדיווחה דווקא על צמיחה חיובית
סין צפויה להפוך לכלכלה הגדולה בעולם מוקדם מהצפוי, ולהדיח את ארצות הברית מהמקום הראשון בעקבות השלכות משבר הקורונה. ארצות הברית דיווחה בשבוע שעבר כי התוצר המקומי הגולמי בשנת 2020 התכווץ ב-2.3% ל-20.93 טריליון דולר, מנגד המדינה האסיאתית חוותה את העלייה המשמעותית ביותר בקרב המדינות המפותחות.
סין דיווחה כי התוצר שלה גדל ב-2.3% בשנה שעברה ל-101.6 טריליון יואן. מדובר בסכום של כ-14.7 טריליון דולר, בהתבסס על שער חליפין ממוצע של 6.9 יואן לדולר אמריקאי. כלכלת סין נמצאת כרגע במקום השני, במרחק של 6.2 טריליון דולר מאחורי ארצות הברית, לעומת 7.1 טריליון בשנת 2019.
התוצר המקומי הגולמי במדינה עלה ב-6.5% ברבעון הרביעי ביחס לאותה תקופה שנה קודם לכן. לעומת התחזיות שניבאו כי תהיה צמיחה של 6.2% ברבעון הרביעי ו-2.1% בחישוב שנתי. הייצור התעשייתי זינק ב 7.3% בדצמבר לעומת אשתקד.
מומחים מעריכים כי כבר בשנת 2028, כלכלת סין תעקוף את הכלכלה האמריקאית ותתבסס במקום הראשון. יחד עם זאת מציינים כי אם המטבע הסיני ימשיך להתחזק, סין צפויה לעקוף את ארצות הברית מוקדם מהצפוי, כבר בשנת 2026. בחצי שנה האחרונה המטבע הסיני התחזק באופן משמעותי ביחס לדולר, בקצב צמיחה משמעותי ביחס לשנים האחרונות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1... 02/2021/08הגב לתגובה זו0 0שיפציצו אותם! סין חייבת לעולם פיצויים על הנזקים, הם גרמו לנו סגרים כשהם חיים כרגיל. הממשלה הסינית חוסמת את המומחים האמריקאים מלהגיע לווהאן ולבדוק מה גורם המחלה. ארהב לא תעביר אליהם את השליטהסגור


