כסף וצרכנות

רמי לוי, ויקטורי וקרפור מסתבכות בענק: זה התחקיר המטלטל נגדן

למרות הסדר ניגוד העניינים שאליו התחייב ניר ברקת, משרד הכלכלה מסייע כביכול למקורביו. לאחר שאחיו של ברקת רכש את עמוד PUSH, החלו חברות רבות לפרסם בו וכספים הועברו לכאורה לחברת BRM שבבעלות שר הכלכלה | כל הפרטים
מערכת ice | 
קרפור, רמי לוי, ויקטורי, יוחננוף, שופרסל (צילום יחצ, גבע טלמור, באדיבות רמי לוי, יונתן בלום, shutterstock)
ניר ברקת, המשמש כשר הכלכלה והתעשייה של מדינת ישראל, עלה לאחרונה לכותרות במסגרת כאשר שידר בשוגג את שיחותיו הפרטיות והביטחוניות ללא פחות מ-750 חברים בקבוצת ווטסאפ פומבית.
כעת, שמו של השר הבכיר בממשלה עולה שוב לכותרות ושוב בהיקשר די שלילי, זאת בעקבות התחקיר של העיתונאי עמרי מניב שפורסם בתוכנית "חדשות סוף השבוע" בערוץ 12. על פי התחקיר, ברקת פועל לכאורה בניגוד עניינים וישנם לא מעט אנשים שמופיעים בהסדר וזוכים לסיוע מלשכת שר הכלכלה והתעשייה. 
עו"ד אלעד מן, היוץ המשפטי של עמותת "הצלחה", אמר: "אנחנו רואים מניפה רחבה של אינטרסים כלכליים ונגיעות שאליהם קשור ניר ברקת מבחינת הונו, החזקותיו וגם אנשים שהוא קשור בהם. והרוחב הזה של הרשימה מעיד גם על גודל הבעיה".
כזכור, לפני ארבעה חודשים דווח כי אנשיו הקרובים של ברקת לכאורה התאגדו ורכשו כוח כלכלי ופוליטי גדול, כך על פי הפרסום באתר "כלכליסט". אחיו של השר ניר ברקת רכש את אתר PUSH בתמורה ל-12 מיליון שקלים.
גורמים שמקורבים לעסקה טענו כי לעסקה אין שווי כלכלי ושכל האירוע כביכול ניסיון שהאתר ישרת את השר. ברקת הגיב על הטענות האלו בתוכנית "פגוש את העיתונות" ואמר: "אני לא יודע במה הוא משפיע. אפס קשר, שום עסק של המשפחה".
לאחר שהחל לשמש כחבר כנסת בשנת 2019, ניר ברקת נדרש להעביר את עסקיו לצד שלישי. הוא סירב והעביר את ניהל העסקים לשותפו - אחיו. על פי התחקיר של עמרי מניב, במקום להעסיק יועצים, חברת BRM שנמצאת בשליטת האחים ברקת רוכשת כביכול השפעה עבור השר הבכיר והיא באה לידי ביטוי במגרש העסקים. חברות שכפופות לרגולציה של משרד הכלכלה והתעשייה החלו כביכול לפרסם בעמוד PUSH והגדילו את הפרסום - אלו היו כספים שלכאורה הועברו לחברה בבעלות שר הכלכלה. 
על פי הדיווח, רשת המזון "קרפור", נמצאת בפיקוח ברגולציה של המשרד הממשלתי, והמשרד של ברקת ערך לכאורה שינויים רגולטוריים שהקלו על כניסת הרשת לארץ. עוד נודע, כי הרשת לכאורה גם זכתה במכרז של המשרד בעשרות מיליוני שקלים.
מי שלא אהב את המהלך המדובר, היה הבעלים של רשת "יוחננוף". ההנהלה הביעה את זעמה כלפי השר וכינה אותו "הפרזנטור של 'קרפור'". בטרם רכישת משפחת ברקת את האתר החדשותי, פורסמה ידיעה שלילית על רשת "קרפור". עם כניסתה של המשפחה ורכישת גוף התקשורת, ב"קרפור" החלו להשקיע כסף בפרסום בחברה של השר הממשלתי. 
עוד דווח בחדשות 12 כי גם חברת וולט קשורה לכאורה במשרד הכלכלה. לפני חודשיים, המשרד החליט להאריך לה בשלושה חודשים את הפטור מהסדר כובל. כלומר, לאפשר לחברה להפעיל משלוחים מרשתות שיווק ופארמה.
אחת הטענות הבולטות בתחקיר של העיתונאי עמרי מניב הייתה כי "מפת הקשרים של ברקת רחבה בהרבה". לדבריו, לשר הכלכלה קיים לכאורה קשר אישי ופוליטי עם כמה מהבעלים של החברות האלו: רשת "שיווק השקמה", "גוד פארם", "ויקטורי" ורשת "זול ובגדול".
על פי התחקיר, ויקטורי משמשת כספונסרית של קבוצת הכדורגל הפועל באר שבע. הקבוצה נמצאת תחת ניהולם של האח אלי ואשתו אלונה ברקת. בכתבה, צוין כי מותג המזון "ויקטורי" מעביר לכאורה לחברות של אלי ברקת מיליוני שקלים מדי שנה. 
תגובת ניר ברקת ומשרד הכלכלה והתעשייה: "הטענות בכתבה הן סיפורי בדים. השר ברקת ומנכ"ל המשרד גמיש פועלים אך ורק בהתאם להסדר ניגוד העניינים, השר אינו מעורב בפעילות עסקית מזה 24 שנים".
תגובת אלי ברקת וקרן הון הסיכון BRM: "אין כל זיקה בין ניר בקת לפעילותה העסקית של BRM. ההשקעה ב-PUSH כלכלית ובעלת פוטנציאל ליישום בשווקים בין-לאומיים. BRM אינה מעורבת בהחלטות התוכן של הפלטפורמה".
תגובת מוטי שרף: "ההשקעה ב-PUSH נועדה לגבש מודל תוכן וטכנולוגיה שניתן לשכפלו בשווקים נוספים בעולם. מיזם BRAND IL הוא יוזמה פילנתרופית, ללא מעורבות או מימון מטעם המדינה".
תגובת משרד עו"ד ויינברגר ברטנטל: "רכישת חלק מעמוד PUSH היא הזדמנות עסקית המבטאת אמון בעוצמתה המסחרית של המדיה החדשה. כל ניסיון לייחס לרכישה מניעים שאינם עסקיים משולל כל יסוד".
תגובת איציק פרזאן: "מדי יום 2 מיליון ישראלים מביעים אמון בפוש, אנו בוחרים להתעלם מהרעשים המופרכים שהוצגו בכתבה".
תגובת מכון הייצוא: "במשלחות העסקיות, מעולם לא התקיימה פנייה בלעדית למערכת “פוש”, אלא פניה רוחבית לכלל מערכות התקשורת. הטענה בדבר מעורבותו של היו״ר בנושא שקרית. הנהלת המכון לא התנגדה מעולם ליציאתו של פרזאן לחו"ל".
תגובת "רמי לוי שיווק השקמה": "הרשת החלה לפרסם בפלטפורמה בשבועות האחרונים משיקולי תקציב וחשיפה בלבד. רשת גוד פארם מעולם לא פרסמה בעמוד".
תגובת רשת "זול ובגדול": "הרשת פועלת על פי חוק, הסוגיה הכספית מול מנכ"ל משרד הכלכלה מוסדרת".
תגובת "קרפור": "הרשת דוחה את ההאשמות המופרכות והקונספירציות חסרות הבסיס. קרפור מפרסמת את פעילותה בכל אמצעי המדיה בהתאם לשיקולים מקצועיים ושיווקיים בלבד,.
תגובת "וולט": "ניסיון לקשור בין פרסום באינסטגרם לבין מהלך רגולטורי כזה או אחר הוא שקרי ומופרך. וולט מפרסמת במגוון רחב של כלי מדיה על פי שיקולים מקצועיים בלבד".
תגובת EY: "הפגישות של אנשי EY עם השר ברקת נעשו לצורך קידום מטרות חברתיות-ציבוריות בהתנדבות ואינן קשורות לשום נושא עסקי".
אייל רביד וויקטורי בחרו שלא להגיב לכתבה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה