כסף וצרכנות

AI ישתלט על העבודות שלנו? העבודה הראשונה שהולכת להימחק

הבינה המלאכותית הפכה להיות חלק מחיינו, אנו מחבקים אותה אבל גם חוששים ממנה. האם היא תשתלט לנו על תחומי העבודה? 
ענת סימן טוב | 
בינה מלאכותית (צילום shutterstock)
החשש הגדול שלנו מהבינה המלאכותית שעוד כמה שנים, הם כבר יתפסו את מקומות העבודה שלנו. כבר  היום אנחנו רואים ניצנים של השתלטות בתחומים רבים תיירות, אופנה, כלכלה ועוד.
כך גם בתחום המשפיענים. עד היום משפיען זוהי דמות ממוכרת ואהובה עם קהל יעד, שכחלק מעבדותה היא מפרסמת מוצרים ומקבלת על כך כסף בתמורה.  עולם  הבינה המלאכותית משנה את כללי המשחק גם בתפקיד זה, ביצירת תוכן ובאופן שבו אנחנו צורכים מידע. כך רשת הפארם, סופר־פארם נתה בבינה מלאכותית את מאיה לור, משפיענית שנוצרה כולה באמצעות AI. המהלך הזה מעורר שאלה מהותית: האם אנחנו מתחילים לראות מקצועות ראשונים, כמו משפיענים ויוצרי תוכן, שנדחקים על ידי טכנולוגיה?

משפיענית בבינה מלאכותית. קרדיט: יח"צ סופר פארם
מאיה לור היא דמות וירטואלית שתוכננה להיראות ולהישמע כמו משפיענית אמיתית. על פי הסיפור שנבנה עבורה היא צעירה תל־אביבית שחיה בדירת סטודיו מעוצבת, מדברת עברית ואנגלית ומתעניינת באופנה, טיפוח ולייף־סטייל. באינסטגרם שלה יופיעו תמונות וסרטונים מחיי היומיום, מהשגרה הטיפולית שלה ועד קפה של בוקר ויוגה. מאחורי הדמות עומד פיתוח משותף של מומחי קריאייטיב, עיצוב, אנימציה ובינה מלאכותית, שהשתמשו בטכנולוגיה המצליחה לדמות תנועה, הבעות ודיבור אנושי באופן קרוב מאוד למציאות.
תופעת המשפיעניות הווירטואליות כבר צוברת תאוצה בעולם. דמויות כמו Lil Miquela, שלה יותר משני מיליון עוקבים, או Imma מיפן, הפכו לחלק מתעשיית הפרסום ושיתפו פעולה עם מותגים כמו Dior, Prada ו־Samsung. מותגים מוצאים בדמויות הללו פתרון יצירתי שמאפשר שליטה מוחלטת בנראות, ערכים ותוכן, וגם יכולת לשמור על עקביות מלאה ללא מגבלות אנושיות.
המהלך של סופר־פארם מציף שאלה רחבה יותר. האם דמויות ממוחשבות, שניתן לייצר ולכוון עד רמת הבעה וקול, יתחילו לתפוס את מקומם של משפיענים בשר ודם? האם אותנטיות, הכוח המרכזי של משפיענים אמיתיים, תהפוך למוצר שניתן לייצר במעבדה דיגיטלית? ייתכן שמדובר בתחילתו של שינוי עמוק בשוק העבודה הקריאטיבי, וייתכן שמדובר פשוט בכלי נוסף שיוצרי תוכן ועסקים ילמדו לשלב.
בסופר־פארם רואים במהלך צעד טבעי קדימה. רונה ליכטן אוחיון, מנהלת התקשורת השיווקית של הרשת, מסבירה כי הרעיון נולד מתוך רצון לייצר חוויה דיגיטלית חדשנית שמתאימה לשפה של דור ה־Z. לדבריה, אחרי פרסומת הטלוויזיה שנוצרה כולה באמצעות AI, השקת משפיענית דיגיטלית היא המשך ישיר של המהלך.
 
מאיה לור היא רק דוגמה לאופן שבו בינה מלאכותית מתחילה לשנות תעשיות שלמות. השאלה כעת היא לא האם הטכנולוגיה תתפתח, אלא איפה יעבור הגבול בין המציאות לבין מה שניתן לייצר בלחיצת כפתור.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה