רכב
המוני נהגים בישראל צפויים לקבל פיצויים: הקנס שקיבלתם לא חוקי
הרשות להגנת הפרטיות מבהירה כי שימוש במצלמות LPR ללא הסמכה הוא פגיעה אסורה בפרטיות. המהלך עשוי להוביל לפיצויים ללא הוכחת נזק לנהגים שצולמו בניגוד לחוק על ידי הרשויות המקומיות
הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים מפרסמת הבהרה בעניין איסור שימוש של רשויות מקומיות במצלמות LPR לצרכי אכיפת עבירות חניה.
ההבהרה מתפרסמת בעקבות פסק דינו של בית המשפט המחוזי מדצמבר 2025 (עת"מ 12825-12-24 סייפר פלייס בע"מ נ' עיריית רמת גן). בית המשפט קיבל את עמדת המדינה וקבע כי לא ניתן לעשות שימוש במצלמות LPR לצורך אכיפת עבירות חניה על ידי רשויות מקומיות, ללא הסמכה מפורשת בדין.
על פי עמדת המדינה, אשר הוגשה לבית המשפט, עצם השימוש של רשויות מקומיות במצלמות מסוג LPR מגלם פגיעה בפרטיות, שכן למצלמות אלו יכולת לזהות באופן אוטומטי מספרי רישוי של רכבים, לאגור את מספרי הרישוי שייקלטו ולהשוותם למאגרי מידע אחרים שבידי הרשויות. כמו כן, למצלמות מסוג זה יכולת עיבוד נתונים אוטומטית בהיקף משמעותי, תוך יכולת הסקת מסקנות לגבי מיקומו של רכב מסוים, וכתוצאה מכך אף לגבי נתוני מיקומו ופועלו של אדם.
עוד ב-
בהבהרה שמפרסמת הרשות היא קובעת כי שימוש במצלמות LPR לצרכי אכיפת עבירות חניה על ידי רשויות מקומיות בהעדר הסמכה מפורשת בחקיקה, מהווה פגיעה אסורה בפרטיות וכן עוולה אזרחית העשויה להקנות זכות לפיצוי ללא צורך בהוכחת נזק. כמו כן, שימוש זה עלול להוות הפרה של הוראת חוק הגנת הפרטיות, האוסר על שימוש במידע אישי שנאסף בניגוד לדין. הרשות מבהירה כי במקרים המתאימים, היא תעשה שימוש בסמכויות המוקנות לה לצורך אכיפת הפרות של הוראות אלו על ידי רשויות מקומיות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.זו היתה המטרהאזרח 04/2026/26הגב לתגובה זו0 0להזליג טכנולוגיות צבאיות לאזרחות... ולהנפיק בבורסה חברותסגור



