נדל"ן ותשתיות

עיריית תל אביב בפרויקט פורץ דרך: זה מה שיקרה לראשונה בישראל

עיריית תל אביב-יפו תשיק השבוע את תחנת הפיילוט הראשונה בישראל לייצור חשמל מתנועת גלי הים, פרויקט פורץ דרך בקנה מידה עולמי המשלב חדשנות, קיימות, ומאבק בשינויי האקלים
מערכת ice |  1
רון חולדאי (צילום פלאש 90/ מרים אלסטר, חן חייק, מתוך אתר פיקיויקי)
עיריית תל אביב-יפו בהובלתו של ראש העיר רון חולדאי והחברה העירונית "אתרים", בשיתוף חברת "Eco Wave Power" וחברת EDF אנרגיות מתחדשות ישראל ישיקו ביום חמישי הקרוב, 5 בדצמבר, במחסן 2 בנמל יפו, את תחנת הפיילוט הראשונה בישראל לייצור חשמל מתנועת גלי הים, פרויקט פורץ דרך בקנה מידה עולמי המשלב חדשנות, קיימות, ומאבק בשינויי האקלים.
טקס חנוכת המתקן יתקיים במעמד ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, שר האנרגיה, אלי כהן, והשרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, שיחנכו את התחנה באופן רשמי. לפני כן, ייערך אירוע במחסן 2 בנמל יפו, בהשתתפות בכירים מתחום האנרגיה, משקיעים ושותפים אסטרטגיים.
השקת התחנה מהווה צעד משמעותי במאמץ לצמצום פליטות גזי חממה ובהיערכות לעתיד אנרגטי בר-קיימא, תוך חיזוק מעמדה של תל אביב-יפו כעיר מובילה בחדשנות עולמית. פרויקט פורץ דרך זה משלב חדשנות, קיימות והתמודדות עם אתגרי שינויי האקלים.
עיריית תל אביב-יפו, באמצעות הרשות לאיכות הסביבה ולקיימות, היא חברה בארגון C40, רשת בינלאומית של ערים המחויבות לצמצום השפעות משבר האקלים ולהפחתת פליטות גזי חממה. העיר מדווחת מדי שנה ל-CDP והשנה השיגה דירוג משופר של A-. חלק מרכזי במאמצים אלו הוא תמיכה בטכנולוגיות חדשניות להפחתת פליטות, כולל השקת מתקן זה.

תחנת האנרגיה, שפותחה על ידי חברת "Eco Wave Power" הישראלית, הוקמה בשיתוף פעולה עם חברת EDF אנרגיות מתחדשות ישראל, בתמיכת המדען הראשי של משרד האנרגיה ובסיוע עיריית תל אביב-יפו והיא תהווה את פרויקט “מתקן החלוץ” הראשון שאושר על ידי משרד האנרגיה. 
במסגרת הפרויקט, יוזרם לראשונה חשמל שנוצר מתנועת גלי הים לרשת החשמל הארצית, אירוע היסטורי במונחים של אנרגיה מתחדשת בישראל. המתקן יופעל במרחב החדשנות לכלכלה כחולה של החברה העירונית “אתרים” בנמל יפו, לצד טכנולוגיות נוספות המקדמות את תחום החדשנות הימית.
על חברת "Eco Wave Power":
"Eco Wave Power" היא חברה ציבורית הנסחרת בנאסד”ק (סימול: WAVE), המחזיקה ב-18 פטנטים על טכנולוגיות חדשניות לייצור חשמל מגלי הים. לצד תחנת הפיילוט ביפו, החברה מתכננת פרויקטים בנמל לוס אנג'לס בשיתוף "Shell" ובעיר פורטו, פורטוגל, שם תוקם תחנה מסחרית ראשונה.
הטכנולוגיה של "Eco Wave Power", חדשנית ופורצת דרך. החברה מחברת מצופים למבנים ימיים קיימים, כדוגמת שוברי גלים ומזחים. המצופים עולים ויורדים עם תנועת הגלים, ומסובבים מנוע הידראולי וגנרטור שנמצאים ביבשה. כמו כן, הטכנולוגיה מצוידת במערכת בקרה חכמה, אשר מעלה את המצופים מעל פני הים במקרה של סופות, ומונעת פגיעה במערכת. 
את הפרויקט מובילה מייסדת ומנכ”לית החברה, אינה ברוורמן, בוגרת תוכנית “נשים למען האקלים” של הארגון הבינלאומי C40, ארגון הערים המובילות בעולם בנושא שינוי האקלים, בו חברה עיריית תל אביב-יפו. ברוורמן אשר הגיעה לתוכנית אותה מובילה הרשות לאיכות הסביבה וקיימות בעירייה, זכתה בתחרות האתגר הטכנולוגי , כשייצגה את תל אביב-יפו עם חזון חדשני לקידום אנרגיה ירוקה.
“נשים למען האקלים” היא תכנית ליווי והעצמה של נשים המעוניינות להוביל פרויקטים בתחום הסביבה והקיימות כמענה לאתגרי אקלים אורבניים. התכנית, בהובלת הרשות לאיכות הסביבה וקיימות של עיריית תל אביב-יפו ובשיתוף ארגון הערים הבינלאומי - C40 (רשת בינלאומית של ערים המחויבות לצמצום השפעות משבר האקלים ולהפחתת פליטות גזי חממה, אליה הצטרפה תל אביב-יפו בשנת 2018), מהווה חלק ממדיניות העירייה לקידום נשים ושוויון הזדמנויות, עידוד יזמות וחדשנות.
במסגרתה, נבחרות יזמות בעלות חזון ורצון לייצר שינוי משמעותי, שמקבלות ליווי מקצועי וכלים להובלת פרויקטים חדשניים המקדמים קיימות עירונית ותורמים להתמודדות עם משבר האקלים. יוזמה זו מהווה צעד נוסף במאמץ העירוני לשילוב נשים במוקדי השפעה ובקבלת החלטות, תוך יצירת שינוי חברתי וסביבתי.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    למראית עיין
    דן 12/2024/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא חכמה לשמור על האקלים ולהזניח את דרום העיר. הגיע הזמן שתראה את פרצופך בדרום ובמזרח העיר,נראה אותך נפגש עם תושבים מהאזור
    סגור