השוק
רשת קפה קפה נושמת לרווחה: הסניף המרכזי שנסגר חוזר לפעול
אחרי שהסניף של רשת קפה קפה בגרנד קניון בחיפה נסגר בשל ליקויים חמורים מאוד שנמצאו בבדיקה של משרד הבריאות, הוא נפתח מחדש אחרי שבוטל קיבל צו ההפסקה המינהלי
ד"ר רנא שיבלי, סגנית רופאת מחוז חיפה, חתמה לפני כשלושה חודשים על צו הפסקה מינהלי לסניף של רשת מסעדות "קפה קפה", בגרנד קניון, שמחה גולן 54 , בחיפה, זאת לאחר כשלים שנמצאו בביקורת שערכו פקחי משרד הבריאות.
הבוקר (שלישי) ד"ר רנא שיבלי, סגנית רופאת מחוז חיפה, הודיעה כי "אני מבטלת בזאת את צו ההפסקה (צו סגירה) המנהלי שהוצאתי ביום 20.12.23 למסעדת "קפה קפה" בגרנד קניון רח' שמחה גולן 54 חיפה. אני מבטלת את הצו לאור ממצאי הביקורת שנערכה בעסק שבנדון ביום 23.03.2023 ע"י מפקח המחלקה לבריאות הסביבה בלשכתנו".
עוד נכתב כי "בהתאם לממצאי הביקורת העסק עבר שיפוץ כולל שהסתיים למעט חיבור ברזים וחיבור לגז שנמסר שיוסדר והוסרה הסכנה המידית לבריאות הציבור, שהייתה העילה להוצאת הצו. יובהר כי אין בביטול הצו משום אישור לרישיון עסק ועליכם לדאוג להסדרת קבלת רישיון העסק מול הרשות המקומית".
כזכור, אלו הליקויים המהותיים אשר היוו עילה להוצאת הצו: במהלך הביקורת נצפו עשרות מקקים חיים בשטח הטיפול במזון במטבח. הפשרת מוצרי בשר מתבצעת במקרר של מזון גולמי ומזון מוכן למאכל יחדיו. תהליך ההפשרה שגוי ומתבצע בניגוד לתקנות. במקרר בו מתבצע תהליך ההפשרה נשמרים מוצרי מזון גולמיים ומוכנים למאכל, דבר העלול לגרום לזיהום צולב. כמו כן, במקרר עובשים רבים, חלודה רבה, ניכר כי לא נוקה מזה זמן רב ונמצאו בתוכו מקקים מתים. נמצא כי מתבצעת הכנה מראש לשימוש של מוצרי מזון בניגוד לתקנות (פסטה מ- 31.10 , קינואה ועדשים מ- 16.12).
עוד ב-
בנוסף, נמצא כי סלטים ומוצרים רגישים כגון גבינות וסלטי טונה נשמרים מספר ימים ואינם
ראויים למאכל, מקרר הסלטים אינו תקין ונמדדה טמפ' גבוהה מהמותר 18-23 מע"צ למוצרים רגישים כגון סלט טונה וגבינות במקום 5 מע"צ כנדרש. כלל המקררים שבשטח המטבח במצב תברואי ירוד מאוד: לכלוך רב, עובשים, מדפים חלודים, גומיות האטימה אינן תקינות. מוצרים רגישים, כגון גבינות, נשמרים ליד האש ונמדדה טמפ' של 26 מע"צ במקום עד 4 מע"צ כנדרש. ניראה כי אין מדורי עבודה ייעודיים לטיפול במוצרי המזון השונים : דגים, בשר, עופות וטיפול בירקות. לא מתבצע הליך חיטוי לירקות".
ראויים למאכל, מקרר הסלטים אינו תקין ונמדדה טמפ' גבוהה מהמותר 18-23 מע"צ למוצרים רגישים כגון סלט טונה וגבינות במקום 5 מע"צ כנדרש. כלל המקררים שבשטח המטבח במצב תברואי ירוד מאוד: לכלוך רב, עובשים, מדפים חלודים, גומיות האטימה אינן תקינות. מוצרים רגישים, כגון גבינות, נשמרים ליד האש ונמדדה טמפ' של 26 מע"צ במקום עד 4 מע"צ כנדרש. ניראה כי אין מדורי עבודה ייעודיים לטיפול במוצרי המזון השונים : דגים, בשר, עופות וטיפול בירקות. לא מתבצע הליך חיטוי לירקות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.רשת זבל לא שווים שקל (ל"ת)מישה 03/2023/27הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.רשת פח איפה היה מנהל אזור, מפקח ככה מפקירים לקוחות (ל"ת)מנ 03/2023/26הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.קפה קפהשושי 03/2023/25הגב לתגובה זו0 0בכל מקום קפה קפה גרועים ללא ניקיון בנמל תא בכפר סבא בכל מקום ממש גרועים לא מתקרב אליהםסגור
-
1.נמני ה0דוד 03/2023/24הגב לתגובה זו0 0רונן נמני מבעלי הרשת הינו 0 מאופס עוקץ סכיינים ידוע כל מטה הרשת עזבסגור