בריאות

השווארמה האהובה שנסגרה, נפתחת אחרי יומיים: המזון בטוח?

יומיים אחרי שמסעדת השווארמה 'אבו טארק' בבאקה אל גארבייה נסגרה בעקבות ביקורת בה נטען: "העסק עובר ללא אישורינו וללא רישיון עסק. תזרים עבודה לקוי ועלול לגרום לזיהום צולב בין מזון גולמי למזון מוכן ובין סוגי המזון", היא שוב נפתחת לציבור אחרי יומיים בלבד
מערכת ice | 
שווארמה (צילום pixabay)
ד"ר מרוה מטאנס, רופאת נפת חדרה, חתמה ביום שני האחרון על צו הפסקה מינהלי למסעדת "שווארמה אבו טארק", רחוב אלקאסמי, באקה אלגרבייה, זאת לאור ממצאי הביקורת שנערכה במקום שחשפה אי עמידה בתנאים.רק יומיים עברו וכעת המקום שוב מאושר לפתוח, כאשר הליקויים תוקנו.
ד"ר מטאנס מסרה: "בתוקף סמכותי לפי סעיף 20 לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח 1968, אני מוציאה בזאת צו הפסקה מנהלי (צו סגירה) המצווה עליך או על כל אדם אחר הפועל מטעמך להפסיק באופן מידי את הפעלת העסק אשר נמצא בבעלותך/בניהולך. במסגרת הצו על העסק להיות סגור. אין לייצר, להכין מזון, לעשות כל טיפול במזון ואין להוציא לשוק ו/או לעשות כל שימוש בכל המוצרים הנמצאים בעסק ואין להכניס מוצרים לעסק כל זאת עד לביטול צו זה".

פירוט הליקויים המהותיים שנמצאו בביקורת: "העסק עובר ללא אישורינו וללא רישיון עסק. תזרים עבודה לקוי ועלול לגרום לזיהום צולב בין מזון גולמי למזון מוכן ובין סוגי המזון, לא קיים מחסן בעסק. קיים בעסק מקרר אחד המשמש את כל המוצרים בשר בעלי כנף וירקות גולמיים סלטים\שטיפת כלים. מערך טיפול בשר \ בעלי כנף לקוי - הבשר הגולמי מתקבל מפנדי בע"מ, לא ברור היכן מכינים את שיפודי השווארמה. אין מקרר גולמי ייעודי לבשר בשר \ בעלי כנף , אין מקרר תהליך ייעודי לבשר \ בעלי כנף, אין מדור ייעודי (שולחן עבודה + כיור) לבשר \ בעלי כנף, שמן טיגון בצבע חום עבור המעיד על שימוש חוזר רב, חסרים אריחי קרמיקה במטבח מעל פס חם. חסר חלון מעל מדור שטיפת ירקות - סכנה לכניסת מזיקים ומכרסמים, קיים תא שירותים + כיור בעסק. מצב זה מסכן באופן חמור את בריאות הציבור".
עוד נמסר בצו: "ביום 06.03.2023 ערכתי לך שימוע טרם קבלת החלטה בעניין האפשרות שאוציא צו הפסקה מנהלי לעסק. במסגרת השימוע לא נתת מענה לליקויים שנמצאו בעסק בזמן הביקורת. כך הצהרת שאתה מתכוון להתחיל בתיקון הליקויים רק במהלך חודש הרמדאן מאחר והעסק ממילא יהיה סגור (היינו בעוד כשבועיים מהיום). בנוסף, במסגרת השימוע הפגנת חוסר ידע בניהול עסק בתחום המזון. לאור האמור לעיל החלטתי להוציא לעסק צו הפסקה מנהלי. תחולתו של צו זה הינה מידית. על העסק להיות סגור ללא כל פעילות מרגע קבלת הצו".
לסיכום התבקשו בעלי העסק: "לאחר תיקון הליקויים, תעבירו מכתב המפרט מה בוצע בעסק, ובהתאם לו נערוך ביקורת חוזרת בעסק שעל בסיס ממצאיה אשקול מחדש את המשך תוקפו של הצר צו זה יצא לאחר התייעצות עם עו"ד מייסר עבאהרי עוזרת ראשית ליועצת המשפטית"
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה