בריאות
האיש מאחורי השווארמה המפורסמת בישראל עוזב אחרי 30 שנה: ''נגמר''
פייר מחשאם, שהחל את דרכו באמיל בגיל 15, מתייחס למעבר בראייה מפוכחת. "נכון, 30 שנה הייתי שם, וזהו, נגמר. עסק משלי, חיים חדשים, דרך חדשה, ומסתכלים קדימה''

לאחר שלושה עשורים שבהם הפך לפנים המזוהות עם אחת השווארמיות הנודעות בישראל 'שווארמה אמיל', החליט פייר מחשאם לפצוח בדרך עצמאית. המהלך שהסעיר את קהילת חובבי השווארמה בחיפה מסמל עבורו התחלה חדשה ולא פרידה דרמטית. לדבריו הוא פתח עסקו משלו כי הוא רוצה להתקדם בחיים.
בראיון ל-YNET מחשאם, שהחל את דרכו באמיל בגיל 15, מתייחס למעבר בראייה מפוכחת. "נכון, 30 שנה הייתי שם, וזהו, נגמר. עסק משלי, חיים חדשים, דרך חדשה, ומסתכלים קדימה." הוא מדגיש שהפרידה הייתה מתוך בחירה אישית, ללא משקעים או מתחים. "הם לא החזיקו אותי בכוח ולא אמרו לי ללכת. פשוט אמרתי שאני רוצה ללכת."
ב"שווארמה פייר", העסק החדש שהקים, ממשיך מחשאם במסורת הקולינרית שבה התמחה. "אני התמחיתי בשווארמה 30 שנה, אני אמשיך לשווארמה, לא לדברים אחרים." אך הוא מדגיש שלא לקח סודות מהמקום הקודם. "התבלינים הטובים והבשר הטוב והאיכותי, הם הסוד, ולחייך לאנשים. זה הסוד. אין סודות פה, עושים מהלב."
השווארמה שמגיש מחשאם, המשלבת עגל וכבש, מגיעה מאיטליז חיפאי משפחתי. המחירים נשמרים בהתאם לשוק: 45 שקל לפיתה, 55 שקל ללאפה ו-30 שקל לחצי פיתה. למרות שבשעות הבוקר המוקדמות הלקוחות עדיין מעטים, מחשאם מקבל את המצב בהשלמה. "השיפוד מוכן כבר, אבל זה עדיין מוקדם לאנשים לאכול בשר. אני לא מתלונן, ומי שבא, ברוך הבא, הכול בא מאלוהים.פותחים פרק חדש בחיים. מסתכלים קדימה, לא מסתכלים אחורה''.
כזכור, מנת השווארמה הפכה לאחד ממאכלי הרחוב היקרים ביותר, זאת בין היתר בשל התייקרות עלויות המרכיבים הנכללים במנה. אבל משבר חמור בענף תרנגולי ההודו העולמי, המונע על ידי שינויי האקלים והתייקרות מחירי האנרגיה, מאיים להביא לעליית מחירים משמעותית במסעדות ברחבי אירופה וישראל בשנת 2025.
על פי פרסום במעריב, חוות גידול בבריטניה ובארה"ב כבר מדווחות על קשיים בהתמודדות עם הטמפרטורות הגבוהות, אשר גורמות לירידה במשקל העופות ולעלייה בהוצאות הגידול, בעוד שמחירי הגז הגבוהים מייקרים את עלות הפעלת החממות לאפרוחים.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה