בריאות

שפעת העופות ממשיכה להתפשט: החשש והצעדים למניעת המגיפה

שפעת עופות מסוג H5N1 התגלתה בלול תרנגולי הודו בקיבוץ צרעה. משרד החקלאות הכריז על אזור הסגר למניעת התפשטות המחלה, קורא להגברת אמצעי הבטיחות ומדגיש את חשיבות צריכת עוף וביצים ממקורות מוסדרים
מערכת ice | 
שפעת העופות-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
מקרה חדש של שפעת עופות מסוג H5N1 התגלה בלול תרנגולות הודו המיועדים לפיטום בקיבוץ צרעה שבמועצה האזורית מטה יהודה. אבחון המקרה נעשה בעקבות תמותה חריגה בשלושה מבני לולים, בהם הוחזקו תרנגולי הודו בני 9.4 שבועות לפני שיווק. בדיקות מעבדה אישרו את החשד למחלה, וזהו המקרה ה-13 בעונת השפעת הנוכחית בלולים מסחריים.
משרד החקלאות וביטחון המזון פועל למניעת התפשטות המחלה באמצעות נהלים מחמירים. אזור הסגר הוכרז בטווח של 10 ק"מ מהלולים הנגועים, ובתחומו הוטלו הגבלות הכוללות מניעת תנועות עופות, איסור אכלוס לולים והפעלת אמצעי בטיחות ביולוגית מחמירים. כמו כן, מבוצע ניטור רציף בכל הלולים באזור.

משרד החקלאות קרא למגדלי ציפורי נוי ועופות חצר להכניס את העופות למבנים סגורים ולהימנע משוטטות חופשית, במיוחד בעונת נדידת עופות הבר. בעונת השפעת הנוכחית , התגלו מוקדים נוספים ברחבי הארץ, בין היתר בעמק חפר, נהלל, כפר ויתקין ומשמר העמק.
המשרד מדגיש כי בשר עוף וביצים יש לרכוש רק בנקודות מכירה מוסדרות, ולוודא שהביצים מסומנות וארוזות כראוי. חשוב לצרוך ביצים ובשר עוף רק לאחר בישול, טיגון או אפייה יסודיים, למניעת סכנה בריאותית לציבור.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה