בריאות
הזוועה במקדונלד'ס נחשפת: מה הוביל להרעלת המזון הקטלנית בסניפים?
התפרצות חמורה של חיידקי אי-קולי בסניפי מקדונלד'ס בארצות הברית הובילה לתחלואה של 75 אנשים ב-13 מדינות, כאשר 22 מהם אושפזו ואדם אחד נפטר. ה-FDA מעריך שמדובר בבצל הקצוץ שהגיע לסניפים, אך עדיין לא ברור מה בדיוק גרם לכך. ד"ר אופיר בנימין, חשף מספר סיבות שעלולות להוביל להרעלת המזון החריגה
התפרצות חמורה של חיידקי אי-קולי בסניפי מקדונלד'ס בארצות הברית הובילה לתחלואה של 75 אנשים ב-13 מדינות, כאשר 22 מהם אושפזו ואדם אחד נפטר. המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) דיווחו כי שני חולים פיתחו סיבוך מסוכן של מחלת כליות, ומניית הענקית האמריקאית איבדה כ-7% מערכה מתחילת השבוע.
חקירת מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) מתמקדת בבצל פרוס המשמש להמבורגרים ובקציצות הבשר כמקור אפשרי להתפרצות. מקדונלד'ס זיהתה את חברת "טיילור פארמס" מקליפורניה כספקית הבצל החשוד, והסירה את ההמבורגרים החשודים מהתפריט במספר מדינות.
אלא שמדובר בהסבר מפתיע במיוחד להרעלת המזון בענקית המזון המהיר, שכן מדובר בחיידק שלרוב מועבר באמצעות מוצרים מן החי. ד"ר אופיר בנימין, מרצה בכיר וחוקר בחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל חי, הסביר היום (ראשון) ל-N12 כיצד הרעלת המזון במקדונלד'ס התפרצה.
ד"ר בנימין סיפר: "די בכך שעובד לא שטף היטב את ידיו לאחר ביקור בשירותים, או נגע בבשר נגוע כדי להעביר את הזיהום, ואפילו קרש חיתוך המשמש לחיתוך בצל שבו נחתך בשר לפני כן הוא מקור לזיהום". כך שלטענתו של ד"ר אופיר בנימין, התוצאה של הרעלת המדון לאו דווקא הגיעה ישירות מהבצל, אלא משהו שהוביל אותו לשם.
עוד ב-
למרות זאת, ד"ר בנימין מסביר כי אכן ישנה האפשרות שהבצל עצמו אכן גרם להרעלת המזון. לטענתו, יכול להיות שבגידול של הבצל בשדה הוא רוסס על ידי פסולת של חיות, מה שהוביל לכך שהבצל הורעל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.חרדים בונים סוכה ? שיעבדו גם לפרנסה (ל"ת)ז'וז'ו 10/2024/28הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.בטוחים שלא באחריות המגיש החדש של מקדונלדסמעירה 10/2024/28הגב לתגובה זו1 0דונאלד ט.?סגור