בעולם
המיליארדר מזהיר: אנחנו בדרך להתקף לב כלכלי
ספירלת מוות״ כלכלית: המשקיע המיליארדר ריי דליו מזהיר מפני משבר חוב בארה״ב וממצב בו שוק האג״ח לא יוכל עוד לספוג את כמות ההנפקות הגדלה, מה שיוביל לזינוק בריביות

מייסד קרן הגידור ברידג׳ווטר, ריי דליו, הזהיר בכנס ממשלות העולם בדובאי מפני תרחיש כלכלי קודר העלול לפגוע קשות בכלכלה האמריקאית. לדבריו, ארצות הברית חייבת לצמצם את הגירעון התקציבי מ-7.5% ל-3% מהתמ״ג בתוך שלוש שנים, אחרת שוק האג״ח לא יוכל לספוג את כמות החוב החדש שמנפיק משרד האוצר.
החוב הלאומי העומד כיום על 36 טריליון דולר מהווה לדברי דליו מעין ״טרשת עורקים״ במערכת הפיננסית האמריקאית. המשקיע הנודע הדגיש כי ללא שינוי מדיניות דרמטי, ובמיוחד אם יוארכו הקלות המס של טראמפ, המשק האמריקאי צפוי ל״התקף לב כלכלי״. הוא קרא לממשל ולקונגרס להתחייב לקיצוץ משמעותי בגירעון בשלוש השנים הקרובות.
דליו מזהיר מפני תרחיש של ״ספירלת מוות״: מצב בו שוק האג״ח לא יוכל עוד לספוג את כמות ההנפקות הגדלה, מה שיוביל לזינוק בריביות. כתוצאה מכך, ארה״ב תיאלץ ללוות יותר ויותר כסף רק כדי לשרת את החוב הקיים, בעוד יכולתה להחזיר את החובות הולכת ופוחתת. לדבריו, ״כשאני מחשב את ההיצע והביקוש בשנה הקרובה ובשלוש השנים הקרובות, אני רואה בעיה מיידית".
עוד ב-
השאלה המרכזית שמעלה דליו היא כיצד תתמודד ארה״ב עם האתגר: האם באמצעות צעדי צנע שיפגעו באזרחים הסובלים כבר כעת ממשבר יוקר המחיה, או שמא תוכל להסתמך על התקדמות טכנולוגית שתגביר את הפריון ותצמיח את הכלכלה. בכל מקרה, המסר שלו ברור - הזמן אוזל, והפתרון חייב להגיע בשלוש השנים הקרובות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה