אוכל
צלי בשר, מרק גזר וריבת בצל: 3 מתכונים עם בירה שאסור לפספס
השימוש בבירה בבישול אינו רק טרנד, אלא דרך יצירתית להעשיר מנות בטעמים ובארומות ייחודיים. דבר שמאפשר לשפים וחובבי בישול לחקור אינספור שילובים קולינריים מרתקים. קבלו שלושה מתכונים פשוטים שיגרפו מחמאות
.jpg)
לא סתם הפכה הבירה לטרנד בבישול. מה שמייחד את הבירה ומעניק לה יתרון על פני משקאות רבים אחרים, הוא בדיוק ההיפך ממה שמעניק למים את יתרונם. המים משמשים כחלק ממתכוני בישול רבים עקב היותם ניטראליים, חסרי טעמים וארומות, בעוד הבירה תתאים למגוון מאכלים עקב הטווח הרחב של הטעמים והארומות הנמצאים בסגנונות הבירה השונים.
גדי דבירי, סומלייה בירה ומנהל מקצועי תחום הבירה ביקבי כרמל, מציע שלושה מתכונים שמדגימים כיצד בירה יכולה להפוך ממלווה בצד לשחקן מרכזי במנה.
צלי בקר ובצל עם בירה לף בלונד
לתבשיל זה טעמים מתקתקים ועשירים עקב השימוש בכמות גדולה של בצל מקורמל. הבירה שבה נעשה שימוש היא בירת אייל בלגית בהירה עם טעמי לתת, מרירות כשותית נקייה וגוף קל יחסית. הבירה מעניקה לתבשיל רובד נוסף של טעמים מבלי לשנות את מרקמו.
לתבשיל זה טעמים מתקתקים ועשירים עקב השימוש בכמות גדולה של בצל מקורמל. הבירה שבה נעשה שימוש היא בירת אייל בלגית בהירה עם טעמי לתת, מרירות כשותית נקייה וגוף קל יחסית. הבירה מעניקה לתבשיל רובד נוסף של טעמים מבלי לשנות את מרקמו.
המצרכים:
7 בצלים פרוסים לחצאי טבעות
רבע כוס חרדל דיז'ון
קילו פילה מדומה חתוך לפרוסות
3 כפות שמן לטיגון
מלח, ופלפל שחור גרוס גס
כ-200 מ"ל בירה לף בלונד
7 בצלים פרוסים לחצאי טבעות
רבע כוס חרדל דיז'ון
קילו פילה מדומה חתוך לפרוסות
3 כפות שמן לטיגון
מלח, ופלפל שחור גרוס גס
כ-200 מ"ל בירה לף בלונד
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצלים במחבת רחבה ועמוקה עד שישחימו.
כאשר הבצל משחים טובלים את פרוסות הבשר בפלפל השחור ומושחים בחרדל.
מטגנים את הבשר במחבת, משני צידיו, עד שמשחים.
מוסיפים את הבירה וממליחים.
מבשלים מכוסה, על אש קטנה מאוד, במשך כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך, לשים לב שהרוטב לא מתייבש, במידת הצורך אפשר להוסיף עוד בירה או מים.
מגישים את הבשר חם בתוספת אורז לבן.
מטגנים את הבצלים במחבת רחבה ועמוקה עד שישחימו.
כאשר הבצל משחים טובלים את פרוסות הבשר בפלפל השחור ומושחים בחרדל.
מטגנים את הבשר במחבת, משני צידיו, עד שמשחים.
מוסיפים את הבירה וממליחים.
מבשלים מכוסה, על אש קטנה מאוד, במשך כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך, לשים לב שהרוטב לא מתייבש, במידת הצורך אפשר להוסיף עוד בירה או מים.
מגישים את הבשר חם בתוספת אורז לבן.

אילוסטרציה, shutterstock
מרק גזר ובירת סטארופרמן פרימיום
למרק גזר זה טעם עוקצני ומרענן עקב השימוש בשורש הזנגוויל. הבירה בה נעשה שימוש היא בירת לאגר צ'כית זהובה. לבירה זו טעמים מאוד עדינים כך שלא נאפיל על התיבול המיוחד של המרק, לעומת זאת מרירות הבירה שמקורה בצמח הכשות תשתלב עם המרירות העדינה של הזנגוויל.
למרק גזר זה טעם עוקצני ומרענן עקב השימוש בשורש הזנגוויל. הבירה בה נעשה שימוש היא בירת לאגר צ'כית זהובה. לבירה זו טעמים מאוד עדינים כך שלא נאפיל על התיבול המיוחד של המרק, לעומת זאת מרירות הבירה שמקורה בצמח הכשות תשתלב עם המרירות העדינה של הזנגוויל.
המצרכים:
250 גר' חמאה
8 גזרים גדולים קלופים ומגורדים
1 בצל מגורד
שורש ג'ינג'ר בגודל אגודל מקולף ומגורד
5 שיני שום קצוצות
1/2 כוס קמח
2 כוסות בירה סטארופראמן פרימיום
10 כוסות מרק עוף
מקל קינמון
כפית אבקת קארי
מלח ופלפל
כף רוטב וורצ'סטרשיר
1/2 כוס שמנת לבישול
250 גר' חמאה
8 גזרים גדולים קלופים ומגורדים
1 בצל מגורד
שורש ג'ינג'ר בגודל אגודל מקולף ומגורד
5 שיני שום קצוצות
1/2 כוס קמח
2 כוסות בירה סטארופראמן פרימיום
10 כוסות מרק עוף
מקל קינמון
כפית אבקת קארי
מלח ופלפל
כף רוטב וורצ'סטרשיר
1/2 כוס שמנת לבישול
אופן ההכנה:
להמיס את החמאה בסיר על חום נמוך.
להוסיף את הירקות ולבשל עד שמתרככים.
להוסיף בעדינות את הקמח וליצור רביכה, לבשל עוד 10 דק'.
להוסיף לאט ובעדינות את הבירה ומרק העוף ולבשל במשך שעה.
להוסיף את התבלינים, הרוטב והשמנת ולהגיש חם.
להמיס את החמאה בסיר על חום נמוך.
להוסיף את הירקות ולבשל עד שמתרככים.
להוסיף בעדינות את הקמח וליצור רביכה, לבשל עוד 10 דק'.
להוסיף לאט ובעדינות את הבירה ומרק העוף ולבשל במשך שעה.
להוסיף את התבלינים, הרוטב והשמנת ולהגיש חם.

אילוסטרציה, shutterstock
ריבת בצל, בירה לף בראון ושבבי פולי קקאו
ריבה מתוקה עם שבבי קקאו תדרוש בירה עם טעמים מקבילים, להעצמת הטעמים.
קרמליות, שוקולדיות, מרירות נמוכה וחמימות אלכוהולית. זה בדיוק פרופיל הטעמים של בירת הלף בראון. בירת מנזרים שוקולדית עם מרירות נמוכה ואחוז אלכוהול גבוה.
המצרכים:
500 גר' בצלים ירוקים חתוכים לטבעות
2 כפות שמן קנולה
מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס גס
חצי כוס בירה לף בראון.
רבע כוס סוכר
2 כפות דבש
3 כפות חומץ בלסמי
8 שזיפים יבשים קצוצים
כף גדושה שבבי פולי קקאו.
500 גר' בצלים ירוקים חתוכים לטבעות
2 כפות שמן קנולה
מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס גס
חצי כוס בירה לף בראון.
רבע כוס סוכר
2 כפות דבש
3 כפות חומץ בלסמי
8 שזיפים יבשים קצוצים
כף גדושה שבבי פולי קקאו.
אופן ההכנה:
חממו שמן במחבת וטגנו את הבצלים עם המלח והפלפל עד שהבצלים רכים.
הוסיפו את שאר החומרים והמשיכו לבשל תוך ערבוב עד שהבצלים מתקרמלים והנוזלים מסמיכים.
חממו שמן במחבת וטגנו את הבצלים עם המלח והפלפל עד שהבצלים רכים.
הוסיפו את שאר החומרים והמשיכו לבשל תוך ערבוב עד שהבצלים מתקרמלים והנוזלים מסמיכים.
עוד ב-

אילוסטרציה, shutterstock
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה