אוכל
עם מוצרלה ופסטו: את מאפה התלישה הזה אתם תכינו שוב ושוב ושוב
ניחוחות מטריפים, בצק נמס בפה ומילוי עשיר של גבינות וחמאה - את מאפה התלישה הזה אתם לא תפסיקו להכין

פסח מתקרב וזה הזמן להתחיל לחסל את החמץ בבית עם מאפה תלישות רך במילוי פסטו וגבינות. המתכון הזה, באדיבות נעמן ומיס פטל, הוא בדיוק מה שצריך כדי לחסל חמץ בכבוד – ניחוחות מטריפים, בצק נמס בפה, והתוצאה? כזו שתחוסל הרבה לפני שהחג יתחיל.
מצרכים:
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
6 גרם (כף שטוחה) שמרים יבשים
5 גרם (1 כפית) סוכר
5 גרם (1 כפית) מלח
1 ביצה
120 גרם (חצי כוס) מים
60 גרם (רבע כוס) חלב
50 גרם חמאה רכה
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
6 גרם (כף שטוחה) שמרים יבשים
5 גרם (1 כפית) סוכר
5 גרם (1 כפית) מלח
1 ביצה
120 גרם (חצי כוס) מים
60 גרם (רבע כוס) חלב
50 גרם חמאה רכה
למילוי:
חצי כוס פסטו
100 גרם חמאה רכה
150 גרם מוצרלה (פרוסה או מגורדת)
2 שיני שום כתושות
חצי כוס פסטו
100 גרם חמאה רכה
150 גרם מוצרלה (פרוסה או מגורדת)
2 שיני שום כתושות
לציפוי:
2 כפות חמאה רכה
2 כפות חמאה רכה

צילום באדיבות: שרית נובק
עוד ב-
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך וחלק (אם הבצק יבש מדי – מוסיפים עוד קצת מים. אם דביק מדי – מוסיפים מעט קמח).
מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה למשך כ-45-60 דקות עד להכפלת נפח (או במשך הלילה במקרר).
מערבבים בקערה נפרדת חמאה, שום כתוש ופסטו.
מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ וחותכים אותו ל-12 ריבועים.
מרדדים כל ריבוע למלבן דק בגודל של 12 על 10 ס"מ
מורחים את מלבן הבצק בחמאת הפסטו, מניחים במחצית ממנו מוצרלה ומקפלים את מלבן הבצק באמצע. ממשיכים כך עם שאר הבצק ומסדרים בתבנית.
מניחים לתפיחה נוספת ובזמן הזה מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את הבצק מלמעלה בחמאה רכה, מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות, עד שהבצק מזהיב.
מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך וחלק (אם הבצק יבש מדי – מוסיפים עוד קצת מים. אם דביק מדי – מוסיפים מעט קמח).
מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה למשך כ-45-60 דקות עד להכפלת נפח (או במשך הלילה במקרר).
מערבבים בקערה נפרדת חמאה, שום כתוש ופסטו.
מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ וחותכים אותו ל-12 ריבועים.
מרדדים כל ריבוע למלבן דק בגודל של 12 על 10 ס"מ
מורחים את מלבן הבצק בחמאת הפסטו, מניחים במחצית ממנו מוצרלה ומקפלים את מלבן הבצק באמצע. ממשיכים כך עם שאר הבצק ומסדרים בתבנית.
מניחים לתפיחה נוספת ובזמן הזה מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את הבצק מלמעלה בחמאה רכה, מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות, עד שהבצק מזהיב.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה