אוכל
מתכון למרק אפונה עם טוויסט מפתיע שחייבים לנסות בימים הקרים
בימים הקרים והגשומים הכי כיף לשבת בבית עם קערת מרק חם ומפנק. שף גיל אבירם מציע מתכון למרק אפונה עם טוויסט מיוחד שאתם פשוט חייבים לנסות

אין כמו מזג האוויר החורפי שמביא איתו את החשק להתפנק עם מרק חם ומנחם בבית. אז נכון, "קורל" קצת אכזבה וזו לא בדיוק הסופה שחיכינו לה, אבל עדיין קר וזו סיבה מצויינת להיכנס למטבח ולהכין סיר מרק מפנק. השף גיל אבירם, בשיתוף עם מותג הבישול והאפייה סולתם, מציע מתכון למרק אפונה שמחמם את הלב והנשמה. השילוב בין אפונה טרייה, תפוחי אדמה, ונענע קצוצה מעניק למרק מרקם חלק וטעמים עשירים שיכניסו אתכם לאווירה חורפית מושלמת.
מצרכים:
1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
4-5 שיני שום
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
1 שקית אפונה קפואה
חופן נענע קצוצה
ציר עוף / ירקות
1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
4-5 שיני שום
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
1 שקית אפונה קפואה
חופן נענע קצוצה
ציר עוף / ירקות

צילום: גיל אבירם
אופן הכנה:
במעט שמן מאדים את הבצל עד לשקיפות
מוסיפים את השום ותפוח האדמה ומאדים עוד 3-4 דקות
מוסיפים את האפונה, מכסים בציר העוף או הירקות.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה רכים
מתבלים במלח ופלפל לבן
מוסיפים את הנענע הטרייה וטוחנים בבלנדר מקל עד שהמרק חלק.
מתקנים תיבול אם צריך.
במעט שמן מאדים את הבצל עד לשקיפות
מוסיפים את השום ותפוח האדמה ומאדים עוד 3-4 דקות
מוסיפים את האפונה, מכסים בציר העוף או הירקות.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה רכים
מתבלים במלח ופלפל לבן
מוסיפים את הנענע הטרייה וטוחנים בבלנדר מקל עד שהמרק חלק.
מתקנים תיבול אם צריך.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה