אוכל
על בסיס ירקות: שלושה מתכוני פיצה מפתיעים וצבעוניים
מתחשק לכם לאכול פיצה אבל לא בא לכם על כל הבצק? אפשר להחליף את הקמח בירקות! קבלו שלושה מתכונים קלילים וצבעוניים במיוחד למנה הכי איטלקית שיש

היום (ראשון) מציינים ברחבי העולם את יום הפיצה הבינלאומי. לכבוד החגיגה, החלטנו להביא לכם שלושה מתכונים מפתיעים במיוחד לפיצות שמבוססות על ירקות. אם בא לכם את הפיצה שלכם קצת יותר בריאה וקצת פחות פחממתית - המתכונים האלו הם במיוחד בשבילכם.
פיצה על בסיס כרובית – הקלאסיקה הבריאה
הכוכבת של עולם הפיצות הבריאות - הבצק עשוי מכרובית טחונה, ביצה, מעט קמח שקדים וגבינת מוצרלה. ביחד כל אלו יוצרים בסיס קריספי וטעים שמתאים לכל מי שמחפש אלטרנטיבה דלת פחמימה.
הכוכבת של עולם הפיצות הבריאות - הבצק עשוי מכרובית טחונה, ביצה, מעט קמח שקדים וגבינת מוצרלה. ביחד כל אלו יוצרים בסיס קריספי וטעים שמתאים לכל מי שמחפש אלטרנטיבה דלת פחמימה.
מרכיבים לבסיס:
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
1 ביצה
½ כוס גבינת מוצרלה מגוררת (או גבינת פרמזן)
½ כוס קמח שקדים, קמח כוסמין מלא או קמח רגיל
½ כפית מלח
½ כפית אורגנו מיובש
½ כפית אבקת שום
מרכיבים לתוספות:
רוטב עגבניות איכותי
גבינת מוצרלה מגוררת
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
1 ביצה
½ כוס גבינת מוצרלה מגוררת (או גבינת פרמזן)
½ כוס קמח שקדים, קמח כוסמין מלא או קמח רגיל
½ כפית מלח
½ כפית אורגנו מיובש
½ כפית אבקת שום
מרכיבים לתוספות:
רוטב עגבניות איכותי
גבינת מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
טוחנים את פרחי הכרובית במעבד מזון עד למרקם גרגירי.
מעבירים את הכרובית לקערה, מחממים במיקרוגל במשך 5-6 דקות, ואז סוחטים היטב בעזרת מגבת נקייה להוצאת הנוזלים.
מערבבים את הכרובית הסחוטה עם הביצה, הגבינה, הקמח והתבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את הבצק על נייר האפייה לעובי של כחצי ס"מ ואופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה.
מוציאים מהתנור, מורחים רוטב עגבניות ומוסיפים גבינה ותוספות שאוהבים. אופים עוד 10 דקות עד שהגבינה מבעבעת.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
טוחנים את פרחי הכרובית במעבד מזון עד למרקם גרגירי.
מעבירים את הכרובית לקערה, מחממים במיקרוגל במשך 5-6 דקות, ואז סוחטים היטב בעזרת מגבת נקייה להוצאת הנוזלים.
מערבבים את הכרובית הסחוטה עם הביצה, הגבינה, הקמח והתבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את הבצק על נייר האפייה לעובי של כחצי ס"מ ואופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה.
מוציאים מהתנור, מורחים רוטב עגבניות ומוסיפים גבינה ותוספות שאוהבים. אופים עוד 10 דקות עד שהגבינה מבעבעת.

צילום: shutterstock
פיצה בטטה וסלק – צבעונית ומפתיעה
פיצה עם טוויסט צבעוני ומרשים: הבצק עשוי מבטטה וסלק מבושלים וטחונים, קמח כוסמין מלא, ביצה וגבינה מגוררת, היוצרים בסיס יציב, מתקתק ועדין. הפיצה הזו לא רק יפה – היא גם צבעונית ומלאה בנוגדי חמצון.
פיצה עם טוויסט צבעוני ומרשים: הבצק עשוי מבטטה וסלק מבושלים וטחונים, קמח כוסמין מלא, ביצה וגבינה מגוררת, היוצרים בסיס יציב, מתקתק ועדין. הפיצה הזו לא רק יפה – היא גם צבעונית ומלאה בנוגדי חמצון.
פיצה על בסיס בטטה וסלק
מרכיבים לבסיס:
1 בטטה בינונית מבושלת ורכה
1 סלק קטן מבושל ורך
1 כוס שקדים, קמח כוסמין מלא או קמח רגיל
1 ביצה
½ כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית אורגנו מיובשמרכיבים לתוספות:
רוטב עגבניות לבחירה
גבינת מוצרלה מגוררת או פרוסות גבינת עזים
קישואים פרוסים דק
עלי בזיליקום טריים
בצל סגול פרוס דק
אגוזי מלך גרוסים לקראנצ'יות
מרכיבים לבסיס:
1 בטטה בינונית מבושלת ורכה
1 סלק קטן מבושל ורך
1 כוס שקדים, קמח כוסמין מלא או קמח רגיל
1 ביצה
½ כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית אורגנו מיובשמרכיבים לתוספות:
רוטב עגבניות לבחירה
גבינת מוצרלה מגוררת או פרוסות גבינת עזים
קישואים פרוסים דק
עלי בזיליקום טריים
בצל סגול פרוס דק
אגוזי מלך גרוסים לקראנצ'יות
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
טוחנים את הבטטה והסלק המבושלים למרקם חלק.
מערבבים עם שאר מרכיבי הבסיס עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות.
מוציאים מהתנור, מורחים רוטב ומוסיפים את התוספות.
אופים עוד 10-12 דקות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
מפזרים בזיליקום טרי ומגישים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
טוחנים את הבטטה והסלק המבושלים למרקם חלק.
מערבבים עם שאר מרכיבי הבסיס עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות.
מוציאים מהתנור, מורחים רוטב ומוסיפים את התוספות.
אופים עוד 10-12 דקות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
מפזרים בזיליקום טרי ומגישים.

צילום: shutterstock
פיצה זוקיני – פריכה וקלילה
עוד אלטרנטיבה בריאה ודלת פחמימות. הבצק מבוסס על זוקיני עם קמח כוסמין מלא, ביצה וגבינה מגוררת, שיוצרים מרקם פריך וטעם עשיר. זו פיצה שקל ליהנות ממנה – דלה בפחמימות, קלה לעיכול ומלאה בטעמים.
עוד אלטרנטיבה בריאה ודלת פחמימות. הבצק מבוסס על זוקיני עם קמח כוסמין מלא, ביצה וגבינה מגוררת, שיוצרים מרקם פריך וטעם עשיר. זו פיצה שקל ליהנות ממנה – דלה בפחמימות, קלה לעיכול ומלאה בטעמים.
מרכיבים לבסיס:
2 זוקיני מגורדים
½ כוס קמח כוסמין מלא (או קמח חיטה מלא)
½ כוס גבינה צהובה מגוררת (מוצרלה/עמק/קשקבל)
1 ביצה
½ כפית מלח
½ כפית אבקת שום
½ כפית אורגנו מיובש
2 זוקיני מגורדים
½ כוס קמח כוסמין מלא (או קמח חיטה מלא)
½ כוס גבינה צהובה מגוררת (מוצרלה/עמק/קשקבל)
1 ביצה
½ כפית מלח
½ כפית אבקת שום
½ כפית אורגנו מיובש
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
סוחטים היטב את הזוקיני להוצאת נוזלים.
מערבבים את הזוקיני הסחוט עם הקמח, הגבינה, הביצה והתבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה לשכבה דקה ואופים כ-15 דקות עד שהבסיס מתייצב ומזהיב מעט. מוציאים מהתנור, מורחים רוטב ומוסיפים את התוספות. אופים עוד 10 דקות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
סוחטים היטב את הזוקיני להוצאת נוזלים.
מערבבים את הזוקיני הסחוט עם הקמח, הגבינה, הביצה והתבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה לשכבה דקה ואופים כ-15 דקות עד שהבסיס מתייצב ומזהיב מעט. מוציאים מהתנור, מורחים רוטב ומוסיפים את התוספות. אופים עוד 10 דקות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
.jpg)
צילום: shutterstock
המתכונים באדיבות שחר – עולם הפרי והירק, רמת השרון
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה